Witam.
Chciałbym prosić was o pomoc w stworzeniu buildu. Głównie chciałbym walczyć mieczem więc najlepiej było by wszystko rozdać właśnie w szermierkę ale czy jest sens ? Może warto też dodać w jakieś inne drzewka ? W pierwszej części grałem głównie właśnie mieczem + znaki, ale z tego co mi wiadomo to inwestowanie w znak Queen daje OverPower w drugiej części Wiedźmina, a to mnie niestety nie interesuje. Co prawda zamierzam grać na trudnym poziomie ale myślę, że i bez tego znaku można sobie dać świetnie radę. Alchemia zwiększa nam czas, moc eliksirów, mutagenów i petard ? Czy ma jeszcze jakieś inne ciekawe zastosowanie, bo szczerze w pierwszej części może z kilka razy użyłem Gromu, Zamieci, w zasadzie nie smarowałem też mieczy więc jeśli wygląda to tak jak w pierwszej części to alchemia odpada.
Wiedźmin 2 - Pomoc w buildzie
Idziesz w szermierkę i kilka poziomów w ogólne a gra praktycznie przechodzi się sama. Z Tancerką i tym drugim mieczem którego nazwy sobie teraz nie przypomnę i w samej zbroi z Ban Ard na średnim poziomie , będziesz mieć problem może z 2 bossami. Jak grasz na Dark Mode to nawet lepiej bo pełen set regeneruje hp.
"kilka poziomów w ogólne" - czyżby chodziło o Trening ? Co do poziomu trudności to właśnie zastanawiam się między Trudnym, a Mrocznym. Podczas rozgrywki można zmienić poziom trudności ?
Maksymalny lvl to 35, więc do rozdania jest również 35 punktów w talenty ?
Nie można zmieniać poziomu trudności. Mroczny jest o tyle fajny , że dostajesz nowe uzbrojenie. Tak chodziło mi o trening czy tam to górne drzewko, najlepiej tam zainwestować w odbijanie strzał i parowanie z wszystkich kierunków a w szermierce obowiązkowo na start riposta.
I tak masz do rozdania 35 punktów ale żeby osiągnąć ten poziom trzeba się trochę pomęczyć.
Czyli rozumiem, że polecasz grać na Mrocznym poziomie ? W terning wystarczy rozdać 6 punktów aby móc rozdawac w inne drzewka, więc u mnie myślę, że będzie to wyglądało mniej więcej tak:
Regeneracja wigoru 0
Hart Ciała 2
Rzucanie sztyletem 1 - chociaż zastanawiam się czy to się w ogóle przyda bo jeśli nie to wtedy ten ptk idzie to parowania lub odbijanie strzał
Parowanie 1
Odbijanie strzał 1
Hart ducha 1
Dzisiaj rozmawiałem z kolegą i powiedział, że w 2 części gry bez petard i mikstór dalego się nie zajedzie - ile w tym prawdy ?
Petard i noży nie użyłem ani razu. Mikstury może 3-4 przez całą grę wyłączając Kota.
Rzucanie sztyletem sobie daruj, zainwestuj lepiej w ulepszone parowanie.
Jeszcze troszkę o znakach - Yrden działa świetnie na duże potwory, Quen czasem się przyda , Aard okazyjnie a Igni do spamowania jeśli jesteśmy bardziej mobilni niż przeciwnik a mamy trudności z podejściem do niego.
Twój kolega trochę źle prawi, jedynka była ciężka, dwójka daje tylko takie złudzenie.
Co do znaków to rozumiem, że nie trzeba dodawać żadnych punktów w drzewko magii, aby sie ich nauczyć ? Z czasem uczymy się ich i pozostają z nami już do końca gry ?
Co do znaków to rozumiem, że nie trzeba dodawać żadnych punktów w drzewko magii, aby sie ich nauczyć ? Z czasem uczymy się ich i pozostają z nami już do końca gry ?
Wszystkie masz na start.
Jaką zbroję preferujesz oraz bronie ?
Jak grasz na mrocznym to craftuj sety dostępne tylko na tym trybie. Osobno kradną ci hp ale jak masz full to dodają z każdym uderzeniem z tego co kojarzę. Na normalnym po kolei zbroja Kejrana, Draugra a potem można ze smoczej łuski. Bronie to inna bajka. W tym portowym mieście z kejranem radzę kupić lub craftować najlepsze możliwe miecze. W drugim akcie można kupić dwa ciekawe miecze , a w ostatnim akcie podczas jednej z misji gdy trochę przeszukasz mapę to znajdziesz dwa najlepsze miecze w grze.
Siedziałem dzisiaj trochę nad tym buildem i stworzyłem coś takiego:
Trening:
Hart Ciała 2
Parowanie 1
Odbijanie strzał 1
Hart ducha 1
Pozostaje 1 punkt i nie wiem czy Parowanie czy Odbijanie Strzał.
Szermierka:
Garda 1
Riposta 1
Praca nóg 1
Przemoc 2
Młynek 2
Hardy 1
Nagła śmierć 1
Niezabijalny 2
Zmysł walki 2
Wir Walki 1
Pozostaje mi do rozdania 20 ptk (o ile osiągnę 35 lvl, z tego co wiem można kilka lvli ładnie wbić przy obronie zamku czy jakoś tak więc myślę, że nie będzie problemów) i teraz pytanie w co je rozdać ?
"Głownie chciałbym walczyć mieczem" stary z mieczem w wieśka kazdy gra. Przejdz uzywajac samych znaków -.-
Polecam grę na samych znakach, mi się bardzo dobrze grało. Fajnie gra się też na alchemii, jako szermierz jest według mnie zbyt łatwo.
Siedziałem dzisiaj trochę nad tym buildem i stworzyłem coś takiego:Trening:Hart Ciała 2Parowanie 1Odbijanie strzał 1Hart ducha 1Pozostaje 1 punkt i nie wiem czy Parowanie czy Odbijanie Strzał.Szermierka:Garda 1Riposta 1Praca nóg 1Przemoc 2Młynek 2Hardy 1Nagła śmierć 1Niezabijalny 2Zmysł walki 2Wir Walki 1 Pozostaje mi do rozdania 20 ptk (o ile osiągnę 35 lvl, z tego co wiem można kilka lvli ładnie wbić przy obronie zamku czy jakoś tak więc myślę, że nie będzie problemów) i teraz pytanie w co je rozdać ?
1 pkt w parowanie dla redukcji dmg to dobra opcja. Dystansowych przeciwników jest w zasadzie mało więc odbijanie na lvl 1.
Praca nóg jak dla mnie bezużyteczna ale to twoja decyzja. Co do dalszego spendu to tak:
Maksujesz gardę - przydatne gdy zaatakuje więcej przeciwników
Maksujesz hardego - żywotność zawsze się przyda
Zasłona przyda się chociaż na 1 - wigor daje nam sporo jeśli chodzi o blokowanie i znaki
Maksujesz twardziela - redukcja obrażeń 40 % to nie przelewki
Maksujesz kombinator - bardzo ważny wigor, nieoceniony w walce
Weźmy się za ofensywę skoro defensywa za nami
Maksujesz wir walki - adrenalina, redukcja i efekty krytyczne to klucz do dmgu
Maksujesz precyzyjne cięcie i finezje - w połączeniu z poprzednim skillem dostajesz 55% szans na krwawienie i 35% na inne efekty
Maksujesz riposte i nagłą śmierć - czasem może ci ocalić skórę
I to tyle ofensywy. Zostaje nam 5 punktów które można wydać w drzewku trening na regeneracje wigoru i hart ducha. Dzieki temu mamy nadal 2 pkt do wydania według twoich upodobań.
Jednym słowem:
Masz 60% więcej dmg mieczem
Masz 70% redukcji dmg
Masz dodatkowo 300 żywotności
Masz 15% szans na natychmiastowe zabicie przeciwnika
Masz wysoki procent szans na efekty krytyczne (wspomniane wyżej)
A do tego wigor regeneruje się w walce szybciej o 75%
Misiael wielkie dzięki za pomoc Zaczynam grać na Mrocznym mam nadzieję, że gra tak ciekawa jak i pierwsza część
Fabularnie trochę kuleje i jest troszkę zbyt kolorowa, ale gra się przyjemnie. Życzę szczęścia na mrocznym bo początki bez punktów mogą być ciężkawe.
Witam.
Chciałbym prosić was o pomoc w stworzeniu buildu. Głównie chciałbym walczyć mieczem więc najlepiej było by wszystko rozdać właśnie w szermierkę ale czy jest sens ? Może warto też dodać w jakieś inne drzewka ? W pierwszej części grałem głównie właśnie mieczem + znaki, ale z tego co mi wiadomo to inwestowanie w znak Queen daje OverPower w drugiej części Wiedźmina, a to mnie niestety nie interesuje. Co prawda zamierzam grać na trudnym poziomie ale myślę, że i bez tego znaku można sobie dać świetnie radę. Alchemia zwiększa nam czas, moc eliksirów, mutagenów i petard ? Czy ma jeszcze jakieś inne ciekawe zastosowanie, bo szczerze w pierwszej części może z kilka razy użyłem Gromu, Zamieci, w zasadzie nie smarowałem też mieczy więc jeśli wygląda to tak jak w pierwszej części to alchemia odpada.