Wiedźmin 3 a sprzęt (plus wycena-ocena)

Q6600 2.4GHz (nie kręcony)

4GB RAM

R7 260x

Rozdziałka Full HD

Wszystko mam na średnich, bez Nvidia Hairwroks, wszystko w postprocesach jest włączone z tego co pamiętam. Gra działa płynnie, choć czasem są malutkie skoki doładowujące teren, głównie w mieście. Spowodowane małą ilością RAM. Gra całkowicie grywalna i przyjemnie się gra.

Hairworks zabiera mnóstwo mocy, a osobiście i tak bardziej podobają mi się włosy normalne, więc dla mnie bomba :D

Także, Twoj komp bez trudu da radę w wysokich, a pewno i nawet w ultra będzie się grało przyjemnie.

Dziękuję wszystkim za udzielone odpowiedzi, dziś rano zakupiłem Wieśka, za około godzinkę pobiorę wszystkie patche i dam znać edytując posta lub odpowiadając w tym temacie jak z klatkami itd. Wtedy będzie można temat zamknąć :).

EDIT: Zmora dzisiejszego internetowego-maniaka... przez ten mobilny internet ściągam tego patcha stanowczo za długo! Napiszę jak z tymi klatkami jak już uda mi się przejść przez ten żmudny proces patchowania :).

EDIT2: Przegrałem już 10 godzin w Wiedźmina 3 - gra ładnie śmiga na wymaganiach średnio-wysokich na rozdzielce 1920x1080 :) Temat można zamknąć, dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Witam, chciałbym Was zapytać, czy mój sprzęcik uciągnie tytułowego Wieśka w stopniu minimalnym? (Uściślę - wiem, że teoretycznie procesor jest "nie ten", aczkolwiek na stronie Intel jest napisane, iż istnieje możliwość podkręcenia go do 3.3 GHz, a tyle ponoć Wiesiek wymaga). W sumie to pytanie nawet powinno brzmieć czy po ewentualnym podkręceniu śmignie czy nie śmignie?

Wiedza moja z zakresu hardware jest mocno-średniawa, więc pomoc i jakieś rekomendacje na lepszy sprzęt (w aby zadowalającej cenie) są bardzo, ale to bardzo mile widziane.

Poniżej przedstawiam pełny opis mojego pieca.

Procesor: Intel Core i5-6400 2.70 GHz

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

RAM: 8 GB

System: Windows 10, 64-bit

Dysk twardy: 2 TB

I na koniec pytanie-bonus ;). Ile ten zestaw jest aktualnie warty? Byłoby miło wiedzieć, czy się nie przepłaciło :D.