Wiedźmin 3 wymagania

Wie ktoś jakie będą wymagania?

wysokie....

CDPR jeszcze nie podali oficjalnych wymagań

to pewnie nie zagram przez 4gb ramu ;/

Na szczęśćie RAM to najtańszy element komputera. Jak masz nową maszynę to 4GB są po jakieś 150zł, a jak starszą to i za 30zł-60zł ddr2 są.

Jestem teraz w bardzo trudnej sytuacji finansowej i nie mogę sobie na to pozwolić. Ale jak sie troche ustabilizuje to pewnie kupie. To dzięki, do zamknięcia

Ta... obecnie DDR 2 jest drozsze... i to o wiele.

Zapewne wiedzmin bedzie wymagal jakiegos intela i5,4-6gb Ram i karty graf 2gb. to bede takie srednio niskie wymagania.

@FieryAngel

Skoro miałby kompa w którym miałby jeszcze ramy ddr2 to z miejsca można wątpić, że jest to komputer który ma komponenty dające radę pociągnąć Wiedźmina 3 w ogóle.

Ja kompa mam spoko, Procek AMD Phenom II x4 965 Processor 3.40 GHz (tak pisze w właściwościach xD) karta graficzna gtx560 reszty nie znam

Ja kompa mam spoko, Procek AMD Phenom II x4 965 Processor 3.40 GHz (tak pisze w właściwościach xD) karta graficzna gtx560 reszty nie znam

no i 4gb ramu tylko czy ddr2 czy ddr3 ?:P

Ja mam intel i5-2400

16gb ram

gtx560

2TB

I zazdroszczę Ci poczucia humoru, że mówisz że masz spoko kompa XD Ja swojego mimo, że jest trochę lepszy uznaję już za dziada. GTX560 może i wyciska stabilnie BF3 na ultra, ale next genów raczej z nim nie zapoznam.

Grałem w bf 4, cod'a ghosta na najwyższych. Czyli jest ok.

Ja nie sprawdzalem. Ostatnia duża gra to BF3 w jaką grałem.
Co nie zmienia faktu, że to są dziady już.

Eee no, znów nie przesadzajmy...

Na i5 i kartach pokroju gtx560 Wiesiek 3 pójdzie bez problemu, nie w ultra ale na pewno medium, a pewno nawet i na high. W jakimś wywiadzie z przed roku mówili, że nawet nie będzie korzystał z Dx 11.1 ani 11.2, także ja bym nie panikował i nie demonizował tak sprawy.

Mówili, że będą wysokie, ale przecież nie z kosmosu. Ktoś w końcu ma tą grę kupić.

A ddr2 faktycznie są droższe niż sądziłem. Popatrzyłem na jakieś badziewne kości z małą pojenością, sorry mój błąd. Co nie zmienia faktu, że to najtańszy element komputera ;)

Z takim kompem jak twój, nie martwiłbym się o Wiedźmina 3. Na średnich na pewno pograsz, a może i na wyższych. No tylko RAM do 8gb trzeba będzie pewno dokupić. Do premiery jeszcze kupa czasu, więc spokojnie dozbierasz kasy :) A za jakiś czas i tak ogłoszą wymagania, więc i tak będziesz miał troche czasu nim gra wyjdzie, żeby sie przygotować.

Oby te minimalne ustawienia były mniej więcej takie jak w drugiej części to może jakoś pociągnę na tym laptopie:D Średnie czy tam wysokie to niech sobie będą jakie chcą, ale oby minimalne były na prawdę minimalne.

Z tego co słyszałem to Wiedźmina 3 testują na ultra wymaganiach na grafice GTX 780 Ti. Uważam że na i5 spokojnie już można będzie pykać, ja specjalnie na staż poszedłem, jeszcze sporo czasu do premiery, także mam czas uzbierać na nowego PC'ta :D

Wie ktoś jakie będą wymagania?