Wiele lat grałem w Metin2, teraz szukam nowego MMO

Siemanko, muszę się z Tobą zgodzić, że niestety w obecnych czasach ciężko jest o taką grę jak piszesz. Sam grałem przez długi czas w Cabala więc rozumiem o co ci chodzi. Pierwszy tytuł jaki przychodzi mi do głowy to zdecydowanie Path of Exile z 2012 roku taki hack&slash coś jak Diablo czyli singiel z elementami coopa tylko według mnie lepsze i popularniejsze. Drugim takim tytułem jest Destiny 2 tylko, że podstawka jest za free a dodatki płatne ale jeżeli zależy ci na free2play to zdecydowanie Warframe. Chyba, że powrót do przeszłości i Vindictus z 2010 :wink: zawsze mam sentyment do tej gry. Niestety ostatnie lata dla gatunku mmo nie są zbyt łaskawe bo w większości wychodzą totalne gnioty które nie mają prawa bytu. Jeżeli ciągnie cię do grindu może spróbuj Black Desert Online jeżeli będziesz miał ochotę to mogę ci wytłumaczyć co i jak. Będę jeszcze myślał nad innymi tytułami jeśli wpadnie mi coś do głowy dam ci znać :slight_smile:

Kolega, który pół życia przegrał w Metina i odbijał się od kolejnych, polecanych mu przeze mnie tytułów, zajarał się ostatnio Tree of Savior.
Podobnie jak w Metku - wchodzisz na mapkę, robisz kilka questów i idziesz na natępną mapkę. W międzyczasie zaliczysz dangeon, ulepszysz eq, wsadzisz kd (tutaj gem) i połowisz rybki (niestety tylko 10 szt / dziennie), które możesz wszamać przy ognisku. Na poczatku gra zdaje się przytłaczać mnogością klas postaci i mechanik, ale dość obszerna wiki gry i sugerowane buildy, pomogą Ci się odnaleźć.
Niestety na serwerze europejskim gra bardzo mało osób. Najwięcej jest ich chyba na sea i tam tez sobie czasem gramy.
Sama gra jest f2p na steam. Ogólnie warto spróbować.

P.S. Złota łopata mi się chyba należy za odkopanie tematu :wink: