Wielka prośba o złożenie 2 PC

Witam serdecznie zwracam się z prośbą do was bo już nie raz czytałem jaką dobrą wiedze macie na temat części itd. na temat komputerów tak więc streszczam się :

1. Potrzebuje o złożenie komputera ze wszystkimi częściami ( same bebechy ) oprócz napędu i obudowy do ceny 2200 może tyćke więcej

2. to samo tylko cena 1500-1800 z obudową i napędem

3. Mam pytanko grałem w GW 2 nagle PC mi się wyłączył i już się nie chce włączać nie pika nic się nie dzieje czyściłem go itd. na nic ...

myślę że to zasilacz ale nie jestem pewien a w serwisie nie dość że zapłace za spr. to jeszcze wymyśla coś żeby więcej zabulić

a kontakt, złodziejka itd. jest sprawna tak więc nic z problemów zewnętrznych.

Dziękuje wielkie za wszelaką pomoc wszystkich znawców w tym temacie :)

pozdrawiam

5sek szukania http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komputerowe-Lipiec-2012-t

co do sprawdzenia pożycz od kogoś zasilacz i sprawdź na 99% to zasilacz skoro się nie włącza

panie swiatloplis - jakbym widzial na oczy twój pc to bym pomógł ale z opowiadań cięzko takie rzeczy wywnioskować.

Możliwe ze zasilacz, możliwe ze cos innego sie spaliło - dymku nie poczułeś?

Skoro nic nie pika to pierwsza kolejność zasilacz co tu więcej podawać?

Jak by coś innego, to piknięcia by pokazały z czym problem, dymku wcale nie musi być czuć, jeszcze dla pewności luknij listwę zasilająca, choć raczej takiego błędu byś chyba nie popełnił XD

Identyczną sytuację miałem dwa razy. Za pierwszym zasilacz za drugim karta graficzna :D

Dzięki wszystkim którzy udzielili się w tym temacie naprawdę każda wypowiedź pomogła mi w mniejszym lub większym stopniu.

Ukryty - dziękuje za świetny link sprostował wszystkie dylematy co do 1 i 2 podpunktu

Fermi, cosiek - odrazu zdjąłem obudowe części były gorące możliwe że wymagania gry były za dużo możliwe i w dodatku że niektóre części podupadają, gdyż ma już swoje nalepsze lata za sobą ( 5-6 letni komputer )

dziękuje i pozdrawiam

ps : proszę o nie zamykanie tematu chciałbym jeszcze jakiś odpowiedzi co do 3 podpunktu

i jeszcze jedno na ceneo jak się nie myle widziałem tańsze części i nowe jak myślicie czy z linku Ukrytego jest oriętacyjna cena czy jednak da mi się troszkę zejść gdyż komputer za 2600 był by świetny ale trochę drogo :(

EDIT : Czy jak kupie 2x RAM:GoodRAM 4GB 1333Mhz CL9 -81zł, to będą kompatybilne i w tym zestawie bym polepszym PC o 4 GB RAM ??

zestaw za 2600 : http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komputerowe-Lipiec-2012-t

przepraszam z double-posta ale chciałem przywrócić do życia ten temat

Co do zestawu za 2600zł - zamien intela i5 na i7 2600k, grafike na gtx 470 1gb+ lub gtx 560Ti - lecz nie wiem jak z gotówką za te elementy

Niezbyt rozumiem o co ci chodzi w tym zdaniu z ramem.

Czy jak kupie 2x RAM:GoodRAM 4GB 1333Mhz CL9 -81zł, to będą kompatybilne i w tym zestawie bym polepszym PC o 4 GB RAM ??zestaw za 2600 : http://forum.pcforma...e-Lipiec-2012-t

Tak,będzie działać.Jeśli o to chodzi :]

Dzięki wielkie Fermi i Xen0n

A co do zestawu za 1800 byście coś zmienili ?

http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komputerowe-Lipiec-2012-t

Ten zestawik za 1800zł.....Poszukałbym dobrego i taniego intela i5. Karte zmieniłbym na gtx 460 1gb na bank lecz nie wiem ile kosztuje gtx 470 1gb która jest dużo lepsza lecz nie znam ceny

gtx 550 za ok. 470zł starszych wersji już chyba niema na sprzedasz

Witam serdecznie zwracam się z prośbą do was bo już nie raz czytałem jaką dobrą wiedze macie na temat części itd. na temat komputerów tak więc streszczam się :

1. Potrzebuje o złożenie komputera ze wszystkimi częściami ( same bebechy ) oprócz napędu i obudowy do ceny 2200 może tyćke więcej

2. to samo tylko cena 1500-1800 z obudową i napędem

3. Mam pytanko grałem w GW 2 nagle PC mi się wyłączył i już się nie chce włączać nie pika nic się nie dzieje czyściłem go itd. na nic ...

myślę że to zasilacz ale nie jestem pewien a w serwisie nie dość że zapłace za spr. to jeszcze wymyśla coś żeby więcej zabulić

a kontakt, złodziejka itd. jest sprawna tak więc nic z problemów zewnętrznych.

Dziękuje wielkie za wszelaką pomoc wszystkich znawców w tym temacie :)

pozdrawiam