Wielki problem

Problem opisaem na pclab, nie będe jeszcze raz pisał tego samego, podam linka do tematu..

bardzo prosze o pomoc, ludzi, którzy maja pojęcie,

http://forum.pclab.pl/topic/1054297-Wielki-problem/page__p__13451574entry13451574

dodam jeszcze że zainstalowałem na tym seagate dzisiaj windowsa 8.1 i dzialał, zaunstalowalem sterowniki, gry, pogralem w GTA V trochę, ale gdy wyjąlem płytę z napędu i zrestartowalem kompa to był napis DISK FAILURE........

wszystko przez tego spyhuntera 4....

Nie znam się bardzo na tym, ale sprawdź czy na pewno zainstalowałeś system na dysku, a nie na CD. Sam kiedyś przy formacie w pośpiechu zamiast zainstalować system na dysku to zainstalowałem na pendrive i też system odpalał tylko jak miałem podłączony pendriva.

Nie znam się bardzo na tym, ale sprawdź czy na pewno zainstalowałeś system na dysku, a nie na CD. Sam kiedyś przy formacie w pośpiechu zamiast zainstalować system na dysku to zainstalowałem na pendrive i też system odpalał tylko jak miałem podłączony pendriva.

kurcze, wiem że chciałes mi pomóc, dziękuję, ale nie można zainstalowac systemu na cd/dvd, z którego się instaluje :)

nie o to mi chodzi, chodzi mi bardziej o wytłumaczenie kuriozum...... zainstalowanie w7, czy w8.1 na dysku, na którym wsuo dziala, do momentu gdy wyjmę z napędu dvd płytkę z windowsem....\

Aż taki problem to nie jest... system zainstalowałem na starym maxtorze, gierki siedzą na trefnym seagate, i o dziwo GTAV działa o wiele lepiej niz poprzednio gdy mialem na tym trefnym seagate system i gry :)... jednak zaniepokojony jestem faktem ze dysk jest do uzycia ale nie dziala gdy instaluję na nim system......

Hmmm ...

Mówisz, że gdy wyjmiesz płytę z windowsem z napędu system nie startuje ... staje na logo, przed logo ... gdzie ?

Możliwe, że masz problem z MBRem.

Sprawdź czy po użyciu opcji "Napraw komputer" i przejsciu przez kreator sytuacja się zmieni.

można też użyć bootrec.exe z odpowiednimi paramtrami /fixmbr lub /fixboot. Możesz także użyć opcji /rebuildbcd

Istnieje też inna opcja - Ustaw bootowanie z dysku jako pierwsze i sprawdź co się stanie - czy sytuacja ulegnie poprawie

Hmmm ...Mówisz, że gdy wyjmiesz płytę z windowsem z napędu system nie startuje ... staje na logo, przed logo ... gdzie ?Możliwe, że masz problem z MBRem.Sprawdź czy po użyciu opcji "Napraw komputer" i przejsciu przez kreator sytuacja się zmieni.można też użyć bootrec.exe z odpowiednimi paramtrami /fixmbr lub /fixboot. Możesz także użyć opcji /rebuildbcdIstnieje też inna opcja - Ustaw bootowanie z dysku jako pierwsze i sprawdź co się stanie - czy sytuacja ulegnie poprawie

gdy wyjmę płytę z windowsem to mam DYSK FAILURE...... system nie startuje z HD, jak plyta jest w napędzie to system się załaduje i dziala jak powinien, mogę używac wszystkiego, grać, przeglądać internet, instalować na dysku..

Co do przyczyny rozwalenia systemu, to następnym razem może sprawdź co SpyHunter ma usunąć... Klikanie "enter", albo "dalej" gdzie popadnie tak się właśnie kończy. SpyHunter akurat jest tak upierdliwym programem, że wykrywa niekiedy pliki systemowe jako wirusy i poddaje je kwarantannie, albo usuwa. Malwarebytes Anti-Malware jest o niebo lepszy.

Żeby problem rozwiązać wejdź w BIOS i wybierz menu "boot", a tam kolejność urządzeń z których system ma odpalać ustaw tak, żeby dysk twardy był na pierwszym miejscu. Jeżeli obecnie jest ustawiony CD-ROM, to właśnie to jest przyczyną błędu "Disk Failure" (który w takim przypadku błędem nawet nie jest).

Problem opisaem na pclab, nie będe jeszcze raz pisał tego samego, podam linka do tematu..

bardzo prosze o pomoc, ludzi, którzy maja pojęcie,

http://forum.pclab.pl/topic/1054297-Wielki-problem/page__p__13451574entry13451574

dodam jeszcze że zainstalowałem na tym seagate dzisiaj windowsa 8.1 i dzialał, zaunstalowalem sterowniki, gry, pogralem w GTA V trochę, ale gdy wyjąlem płytę z napędu i zrestartowalem kompa to był napis DISK FAILURE........

wszystko przez tego spyhuntera 4....