Wiesiek 3 czy pojdzie?

Zależy jaki jest Twój cel. Jeżeli taki jak mój, czyli stałe, albo przynajmniej prawie stałe 60 FPS, to ustawienia średnio-niskie z naciskiem na niskie, ja mam wszystko na niskie poza teksturami i czymś tam jeszcze, plus włączone AA i Bloom. No i z lekko zmniejszoną rozdzielczością, z 1920 na 1600, taki zabieg mi bardzo ustabilizował to 60 FPS, bo tak to już jest z tym R9 270X, że do najnowszych gier brakuje tych 5% wydajności, więc trzeba sobie troszkę przyciąć obraz. Ogólnie jak najlepsza jakość jak najmniejszym kosztem i przy jak największej wydajności. Ogólnie jestem zadowolony z optymalizacji, wszystko chodzi na prawdę fajnie.

czyli jednak i3 wystarczył do tej gry :) i masz upragnione 60 fps-ow ;) dla mnie celem przy twoim sprzęcie byłoby 30 płynność jest do tego można by się pokusić o lepszą jakość ;)

Zależy jaki jest Twój cel. Jeżeli taki jak mój, czyli stałe, albo przynajmniej prawie stałe 60 FPS, to ustawienia średnio-niskie z naciskiem na niskie, ja mam wszystko na niskie poza teksturami i czymś tam jeszcze, plus włączone AA i Bloom. No i z lekko zmniejszoną rozdzielczością, z 1920 na 1600, taki zabieg mi bardzo ustabilizował to 60 FPS, bo tak to już jest z tym R9 270X, że do najnowszych gier brakuje tych 5% wydajności, więc trzeba sobie troszkę przyciąć obraz. Ogólnie jak najlepsza jakość jak najmniejszym kosztem i przy jak największej wydajności. Ogólnie jestem zadowolony z optymalizacji, wszystko chodzi na prawdę fajnie.

ok wielkie dzięki za informacje :)

i5 4590 3,3
8gb 1600 ddr3
hd 6850 1gb ddr5

Wieśiek chodzi w 60 stałych z teksturami na ultra a reszta średnie wysokie. Hairworks wyłączony ofc.

1 GB starcza spokojnie, ja na tych moich 60-fpsowych ustawieniach mam zużycie VRam nie większe niż 900, zwykle 850-870. U mnie procesor trochę spowalnia sprawę i na pewno więcej bym wycisnął z tej karty gdybym miał takiegoś dobrego i5-K, ale nie ma co narzekać, jest 60 FPS, gra wygląda świetnie nawet na minimalnych, a mi się udało zmieścić w to 60 fps średnie tekstury, AA i bloom, na pewno nie mogę narzekać.

Gra bardziej wykorzystuje grafę niżeli procek. Potwierdzone info i raczej oczywiste.

Spokojnie na wysokich można grać, wystarczy wyłączyć opcje tych "wypasionych" włosów, bo w sumie to najbardziej muli w cutscenkach.

Ja na swoim i5-4460 "zanotowałam" wykorzystanie zaledwie 40% a na radku r270x 80-90%

oho po 8h grania mam użycie wieśka na poziomie 3,01 gb xD

Po patchu 1.03 już na średnio wysokich jadę na 60 FPS, świetna robota z optymalizacją, a to jeszcze nie koniec.

Wiecie,mój kumpel odpalił gre na średnio-niskich na komputerze z 2.5 gb ramu,przeciętną kartą graficzną etc. Dodam że GTA V działało mu ledwie na low,a Dragon Age 3 praktycznie wcale.Redsi podali bardzo wysokie wymagania minimalne-potrzebne do 100% komfortowej rozgrywki,ale gra ma naprawdę świetną optymalizacje.Ja na moim średnim pc'cie odpalam gre na praktycznie Ultra(mam 30 fps).Więc najlepiej samemu sprawdzić.Więc uważam że powinno chodzić bez większej zadyszki.

Dokładnie, to co podali w wymaganiach wydaje się być dla gry na wysokich FPS. Nadal trochę przesadzone, bo na ustawieniach minimalnych można pograć spokojnie na 60 FPS na słabszym sprzęcie. Wymagania minimalne są adekwatne do gry na średnich ustawieniach w prawie stałym 60 FPS. Karta 300 zł tańsza niż ta z minimalnych ustawień sobie poradzi z minimalnymi ustawieniami na wysokich FPS i rozdziałce rzędu 1400-1600. Optymalizacja jest świetna, a patch 1.03 to majstersztyk pod tym względem, nigdy nie widziałem takiej poprawy po jednym patchu. Ładowanie roślinności i odległość jej ładowania tak poprawili, że tak jak wcześniej musiałem mieć na niskich, bo średnie ustawienia powodowały spadek FPS do 55, tak teraz mam na wysokich i FPS stały 60. Świetna robota.

Czy ma ktoś tutaj:

• AMD Phenom 945 3.0 GHZ x4
  • AMD Radeon HD 6670 1GB DDR3

I mógłby coś tu napisać jak mu się grało na podzespole?

http://pclab.pl/art63116.html

Na HD 6670 raczej nie będzie banglać. Nawet do niższej rozdziałki potrzeba mocniejszego 6970 by być powyżej 30fps.

http://pclab.pl/art63116.html Na HD 6670 raczej nie będzie banglać. Nawet do niższej rozdziałki potrzeba mocniejszego 6970 by być powyżej 30fps.

No wiem wiem, dlatego pytam. U mnie karta graficzna to najsłabszy punkt i bardzo zaniża mi wyniki w grach.

na 6850 1gb mam średnie tekstury i niskie cienie + wszystkie pozostałe na średnie + włączone jakieś tam bajery ale gram na 1200x800 rozdzielczości i mam ok 30 klatek do tego karta jest na max możliwości 850mhz na core ;)

na low na niższej rozdziałce powinno pójść jakoś tam jak? hmm powiino być nieźle ale szału nie będzie

Przy moim złomie z E5400 2.7 x2 i 4gb ram i hd 6770 1gb na minimalnych z szczegółami i teksturami na średnich oraz z Vsyncem przy rozdziałce 1280x960 po za wioskami i miastami mam spokojnie do 30 fps i bez problemu gram. W wioseczkach spada nie az tak, ale zdarza się do 15 fps miejscami a w Novigradzie no cóż... bywa ciężko, ale daje radę. Mówiąc szczerze jak bawiłem się ustawieniami np. jakość wody i trawy to mógłbym dać na średnie i też dobrze by mi śmigało, ale co jak co grafika na low i tak robi wrażenie a to, że trawa będzie bardziej gęsta to tam...

Intel® Celeron® CPU G1610 @ 2.60GHz 2.60GHz 8 GB RAM Nvidia GeForce Gtx 550 Ti gram na minimalnych z 30-40fps

http://images66.fotosik.pl/793/84aaf4f3f2958b95med.jpg

Czy na tym da rade stabilnie odpalic Wieśka czy nawet nie ma co podchodzic do zakupu ?