Taki błąd robi się kiedy karta graficzna jest przeciążona. Pamiętam jak na starym kompie, gdzie miałam Radeona HD 4850 potrafiłam wywołać ten błąd w dwóch grach;
- Minecraft (oszczędźcie komentarze xD) przełączony na OpenGL
- Primal Carnage, przy zmienianiu mapy.
Powiedziałabym "koleś, masz za słabą kartę na tą grę i tyle" tyle, że to do niej nie pasuje, bo jest ona na podobnym poziomie co GeForce 980 gtx, którego teraz mam i na nim nie mam żadnych takich problemów. Zresztą w ogóle to całkiem dobra karta graficzna, więc nieogarniam.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że Wildstar został stworzony dla Nvidii - nawet znalazłam kilka dowodów np. na YT jest sporo problemów pokazujących, że światło źle zachowuje się na kartach radeona, tu macie taki przykładowy filmik - https://www.youtube.com/watch?v=lec_j7rU-pk Podobne historie były np. w Dragon's Prophet, tyle, że tam było odwrotnie - na Radeonach było dobrze, a na Nvidiach crashowało. Wszystko zależy od tego na jakim sprzęcie pracują deweloperzy gry.
Chyba najlepsze co teraz możesz zrobić to napisać ticket do supportu, albo na ich oficjalnym forum (jeśli jakieś mają) to może coś na to poradzą. Szukałam trochę po necie i nie znalazłam takich problemów, więc sprawa może być świeża - zwłaszcza zważywszy na to, że wraz z wejściem f2p zmienili efekty wizualne.