Wildstar end game

Witam.

Tak się zastanawiam i czy ktoś ma jakieś informacje o end game w WS? Bo sam nie wyłapałem, żadnych informacji o dość ważnym aspekcie gry.

Pozdrawiam.

Nie wiem czy ktoś w ogóle zdobył już level cap w wersji beta. Raczej wątpie, nie licz na odpowiedz :)

gra opierająca się na rajdach - jeżeli chodzi o pve, co do pve to jest podział na dwie frakcje, areny pvp i open pvp, zapewne serwery będą podzielone na pvp i pve - czyli atak bez oflagowywania się i na serwer gdzie obie osoby muszą się oflagować.

WIldstar jest zlepkiem wielu gier, wielu różnych graczy znajduje w niej elementy podobne do tych co już kiedyś przerabiali w swoich rodzimych produkcjach wałkowanych miesiącami lub ltami. Jednak nie jest to odwzorowywanie ino ulepszanie tego wszystkiego i włączenie do całkiem nowej maszyny i conceptu.

Mając dostęp jedynie do małego wycinka gry - chodzi o ograniczenie czasowe 24h, tyle spędziłem w grze , 12lvl , - mało można powiedziec.. wiem jedno.. się zgubiłem w grze.. nie wiedziałem co do czego i z czym się je - chodzi o craft, specjalizacje, specjalne zadania, skille etc.

Jedną z ważniejszych dla mnie rzeczy w grach MMO jest craftin i jego przydatność na każdym poziomie gry, czy jest warty rozwijania w jakimkolwiek kierunku, ten artykuł napawa mnie wielkim optymizmem i liczę na to iż będę mógł spełniać się w crafcie.

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/632/feature/8038/Crafting-A-Deep-Experience.html

Reasumując, czekam na Wildstara, na każdą betę jaką dostaję lecę i sprawdzam, coś staram się o grze dowiedzieć etc.. Będzie to produkcja którą bankowo zakupię... a wizja możliwości płacenia za abonament kasą w grze - zakup abonementu od gracz za golda - daje dodatkowy atut na plus. Nie przeszkadza mi system płatności jaki został obrany. Z doświadczenia życiowego wiem iż każda z produkcji którą posiadałem w formie p2p była tego warta w dniu zakupu, to czy warto było płacić dalej już zależało od DEVsów i ich poczynań, niestety nie każda z produkcji potrafiła utrzymać odpowiedni poziom.

Wole nie poruszać kwestii finansowych bo wywoła to nie potrzebną burdę. Ogólnie wszystko co pisales to wiem nawet wiecej bo sam na becie siedziałem, jednak dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Po prostu zastanawiam sie skoro ws ma byc rewolucyjny to czy wlasnie planują cos zmienić w schemacie end gamu, czyli raidy i bg. Tez zamierzam skupić sie na tej produkcji Jednak samo expienie jest tylko częścią gry a dla mnie glownym aspektem jest pvp. Ciekawe czy jutro podczas AMA jakieś gorące informację sie pojawia. Co do paths, latwo sie zgubić jednak jak na razie explorer i solider dawaja najwięcej korzyści może naukowiec jeszcze. Co do pvp wiem, ze wprowadzają pvp w domach czyli ktoś może zdewastować twój ogródek ^^

chamowałbym się z określaniem ws jako gry rewolucyjnej, nie ma w niej rewolucji.. jest to gra inny, zbiera w sobie wiele dobrych znanych elementów, wiele z nich bardzo mocno zmodyfikowała i stworzono coś innego. Jestem ciekawe całej zabawy w tej grze od początku do końca. System Rajdów PVE był zawsze dobrym buforem end-gamowym, sądzę iż pvp też będzie stało na wysokim poziomie, zarówno arenowym jak i open pvp głównie dlatego iż nad pvp pracują od samego początku.

Ważny jest też poziom trudności samej gry, liczę iż słowa twórców "nie robimy gry dla wszystki, jeśli ktoś uważa naszą grę za trudno to niech poszuka sobie innej gry na rynku, jest ich dużo" będą potrzymywane i pielęgnowane, mam dość rajdów czy instancji w których się leci jak po sznurku... i z zamkniętymi oczami.

widzę, że myślimy podobnie. odnośnie pvp i pve chodziło mi nie o sam poziom rozgrywki czy też balans, ale o jakiś nowy pomysł nową koncepcje samego pvp i pve, tzn by nie opierało sie ono tak jak w każdej grze na chodzeniu na instancje/raidy i na arenki i bg. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, czasami ciężko mnie zrozumieć ^^ co do rewolucjonizmu, no to skoro zapowiadają, że chca odebrać graczy wowie etc to jednak nie rzucają słów na wiatr i nie myślą szablonowo. Rozmawiałem z Supportem, jedynie czego się dowiedziałem to to, że end game ma przekonać tych, którzy się wahają nad zakupem WS.

Witam.

Tak się zastanawiam i czy ktoś ma jakieś informacje o end game w WS? Bo sam nie wyłapałem, żadnych informacji o dość ważnym aspekcie gry.

Pozdrawiam.