Witam serdecznie,
Mam pytanie do aktualnych graczy Wildstara, bądź ludzi ogarniających temat endgamu oraz populacji jaki tam jest na dzień dzisiejszy.
Ogółem mam pewną zagwostkę dotyczącą tej gry. Jestem graczem MMO który siedzi już w tym gatunku dosyć spory czas. Przegrałem już naprawdę ogrom gier MMORPG, grałem chyba w prawie każdy bardziej "znany" tytuł f2p.
Ponadto ogarniałem też wszelkiego rodzaju privy WoWa (w przyszłości na pewno będę chciał wykupić abonament natomiast obecnie nie jestem w stanie płacić miesięcznego abonamentu). Nie są mi obce inne gry B2P typu GW czy ESO, natomiast nie wiem, nie przypadły mi do gustu.
Czy w grze Wildstar odnajde wymagającą rozgrywkę? Interesuję mnie tylko i wyłącznie PvE, raidy, dungeony itd. nie jestem typem gracza PvP Szukam czegoś co wymaga jakichś taktyk do ogarnięcia nie typowego w grach f2p "all go in" i 5fps gdzie tak naprawde oprócz tego że wciskam 1,2,3,4 + czasem lewy czy prawy przycisk myszy a sam nie wiem co do końca się dzieje.
Chciałbym jeszcze dopytać o sprawę ilości graczy, jak to wygląda? Z tego co zdążyłem ogarnąć na forach czy redditach wywnioskowałem że z end gamem nie ma jakiegoś dużego problemu, ale chcę również usłyszeć co Wy uważacie na ten temat. Nigdy nie sugeruję się specjalnie statystykami natomiast na stronie Steamcharts pokazuje ilość 200-300 graczy co jednak może odepchnąć potencjalnie nowego gracza.
Serdecznie pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi.