Wildstar pytanie

Witam wszystkich

Otóż zastanawiam się nad rozpoczęciem przygody z w/w grą, jednak:

1. Poprzeglądałem parę stron dotyczących w/w gry i nie mogłem znaleźć nic aktualnego o dostępnych polskich gildiach. Wszystkie są z końca sierpnia lub września (oczywiście nieaktywne, strony i fora wyłączone)

Czy z grą rzeczywiście jest tak słabo, ze brak w niej polskiego community?

2. Czy warto interesować się tym produktem, czy lepiej sobie odpuścić bo świat wieje pustkami i raczej gra wymiera, a dostanie się na dungeon to czekanie po 2h.

Proszę o wypowiedzi, wiem że mogę kupić grę i sprawdzić, ale obecnie gra kosztuje ok.120 złotych (dostępne klucze na stronie) i nie chce ich wydawać dla np. godziny gry po której stwierdzę że nie ma w tej grze ludzi i nie ma z kim iść nawet na dungeon, czy pobiegać i porobić questy.

Gra dobra, naprawdę dobra, tylko padła ofiarą dość niecodziennego zjawiska. Zbyt dużego Hypu na tą grę. Był wręcz nieziemski przy jej premierze. I recenzje były dobre. Ale hype był na tyle duży, że grę kupiło masę osób, które znudziłyby się każdą grą po kilku dniach. No i stało się, ludzie zaczęli odchodzić. Pierwsza fala była po pierwszym miesiącu, a jak reszta zobaczyła, ile ludzi odeszło (nie przedłużyło abonamentu) to poszli z nimi.

Czyli jednym słowem gra ok ale nie ma z kim grac, a to mmorpg a nie single player rpg:P

Gra jest b2p i p2p?

Tak trzeba kupić keya lub pudełko z grą w której jest wliczone 30 dni abonamentu. Po upływie tego czasu można lub nie przedłużyć subskrypcję na kolejny okres.

Szkoda 120zł za key to trochę sporo...

PS. Z tego co pamiętam można kupić abonament w grze.

W godzinach szczytu, czyli gdzieś 18-19 do 22 na serwerze(PVE) jest około 1000-2000 osób, nie więcej. Polskiej gildii nie ma po stronie dominion, istnieje jedna po stronie Exile. Niby jest mało osób etc, ale jak znajdziesz gildie to nie będzie się liczyło ile ludzi gra. Ostatnią deską ratunku dla Wildstara, jest content drop 4( za około 2 tygodnie), który spowoduje, że gra będzie już jakoś wyglądać( tak miała wyglądać w dniu premiery, moi zdaniem pospieszyli się ) Tak, abonament można kupić w grze w cenie około 17platyn na serwerze PVE, ale jeśli chcesz serio zaczynać przygodę z nowym MMO, to poczekaj na jakąś premierę w tym roku.

Nom to fajnie, a już myślałem że może będzie sens grać i jakoś zapełnić sobie wolny czas...

cześć, dzisiaj rozpoczynam grę w Wildstara pnownie. Zapraszam na PvE Jabbit, będę dołączał do polskiej gildii i szukam kolejnych graczy do gry :) Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na froum lub w grze, nick: Kid Bloofire

Zaryzykowałem, kupiłem i ściągnąłem Wildstara.

Sama rozgrywka, sposób sterowania i walka dla mnie bomba, ale co do ilości graczy to się nie pomyliłem. Na mapie max 1-2 osoby biegają. Znalezienie kogokolwiek do questa grupowego jest praktycznie niemożliwe.

Przeleciałem się specjalnie do większego miasta żeby zobaczyć jak tam z graczami. Również nie jest wesoło. Spotyka się pojedyncze osoby.

Napotkane osoby które pytam co sądzą o tej grze, wypowiadają się w ten sam sposób co ja. Fajna gra ale zbyt małe ma community.

Jestem zawiedziony nie grą a ilością ludzi którzy w nią grają. Szkoda, wielka szkoda, bo gra się miodnie, ale to mmorpg i nie może być puste bo samemu niewiele się zdziała.

Zaryzykowałem, kupiłem i ściągnąłem Wildstara.Sama rozgrywka, sposób sterowania i walka dla mnie bomba, ale co do ilości graczy to się nie pomyliłem. Na mapie max 1-2 osoby biegają. Znalezienie kogokolwiek do questa grupowego jest praktycznie niemożliwe. Przeleciałem się specjalnie do większego miasta żeby zobaczyć jak tam z graczami. Również nie jest wesoło. Spotyka się pojedyncze osoby. Napotkane osoby które pytam co sądzą o tej grze, wypowiadają się w ten sam sposób co ja. Fajna gra ale zbyt małe ma community.Jestem zawiedziony nie grą a ilością ludzi którzy w nią grają. Szkoda, wielka szkoda, bo gra się miodnie, ale to mmorpg i nie może być puste bo samemu niewiele się zdziała.

Coraz głośniej słychać w necie plotki, że WS przygotowuje się powoli do przejścia na B2P (jak to było z TESO). Dziś jest PAX może coś powiedzą, kto wie. Jak widać, ilość grających robi swoje.

Ktoś u góry pisał, że na mapie jest max 2000-3000 graczy?! Naprawdę mało.

Gra jest naprawdę dobra i sporo rozbudowana jak na start w świecie mmo, serce boli jak czytam komentarze o małej ilości graczy ale wiem też na pewno że graczy będzie sporo gdy przejdzie na B2P lub nie daj Boże na F2P, wtedy graczy będzie bardzo dużo

Gra jest naprawdę dobra i sporo rozbudowana jak na start w świecie mmo, serce boli jak czytam komentarze o małej ilości graczy ale wiem też na pewno że graczy będzie sporo gdy przejdzie na B2P lub nie daj Boże na F2P, wtedy graczy będzie bardzo dużo

Oby szybko nastąpiło to co piszesz:) Gra naprawdę przyjemnie zrobiona, najbardziej mi sie podoba ten system sterowania i ataku.

To prawda, walka w WS jest wg. mnie miodna, szybka i dynamiczna, niektórzy narzekają na telegrafy, mi osobiście one wcale nie przeszkadzają

Ja miałem keya na 7 dni - pograłem 1 dzien i mi starczył . Gra bardzo fajna ,jest taka hmmm ciepła/przyjemna ,troche inna niż inne mmo -jedyny minus to brak ludzi , dlatego jej jeszcze nie kupilem -ale wczoraj ktoś mi powiedział ze od czerwca przechodzi na b2p -więc pewnie ją wcześniej kupię(czekam na wypłatę ^^ )

A jakieś konkretne źródło tej daty czerwiec?

Niestety nie- słowa gracza w innej grze (swtor) - tylko tyle -ale jedynym ratunkiem dla gry teraz to albo b2p/f2p -nie ma graczy -nie ma gry (jaka by ona wspaniała nie była).

Witam wszystkich

Otóż zastanawiam się nad rozpoczęciem przygody z w/w grą, jednak:

1. Poprzeglądałem parę stron dotyczących w/w gry i nie mogłem znaleźć nic aktualnego o dostępnych polskich gildiach. Wszystkie są z końca sierpnia lub września (oczywiście nieaktywne, strony i fora wyłączone)

Czy z grą rzeczywiście jest tak słabo, ze brak w niej polskiego community?

2. Czy warto interesować się tym produktem, czy lepiej sobie odpuścić bo świat wieje pustkami i raczej gra wymiera, a dostanie się na dungeon to czekanie po 2h.

Proszę o wypowiedzi, wiem że mogę kupić grę i sprawdzić, ale obecnie gra kosztuje ok.120 złotych (dostępne klucze na stronie) i nie chce ich wydawać dla np. godziny gry po której stwierdzę że nie ma w tej grze ludzi i nie ma z kim iść nawet na dungeon, czy pobiegać i porobić questy.