Wildstar ustawienia/optymalizacja

Witam otóż zakupiłem niedawno kartę graficzną GTX 970 i liczyłem na ustawienia bliskie do ultra, ale niestety wylądowało gdzieś po środku. Mam pytanie, co musiałbym zmienić w moim komputerze, aby coś się poprawiło. Aktualnie gram na 40-70 fpsów na średniej grafice, co mi trochę przeszkadza.

* Karta graficzna - GTX 970

* Procesor - AMD FX-6300 six-core processor 3.50 ghz

* RAM - 8 gb

* system 64-bitowy

* Windows 7

Z góry dziękuję i życzę powodzenia na szlakach :)

Procesory AMD nie sa tak wydajne jak Intely w grach 3D. Posiadam duzo slabsza karte (hd7850), lecz posiadam procka i5 3470k i mam stałe 60 fps w fullhd.

A czy zwiększenie ramu do 16 gb coś by zmieniło?

Wydaje mi się, ale nie wiem jak to jest z mmo i FX, że potrzebujesz procka od intela na przykład i5, gry mmo chyba mają duży narzut na procka. I nie dość że ten FX ogranicza kartę graficzną to jego moduły mają strasznie słaby pojedyńczy wątek, w porównaniu z intelem. Więc zmiana płyty i procka. Nie ma innego wyjścia.

:/

Prawda jest bolesna, Wildstar jest bardzo zle zoptymalizowany, nie wiem jak Croma śmiga w fullhd na takim procku bez spadków fps do 5

Ja mam i7, 16gb, GTX 980 i śmigam na średnich ustawieniach ze spadkami fps na world bossach czy eventach do 5-10, na full detalach niby śmiga płynnie ale fps'y spadają nawet do 5 a przy dużej ilości graczy na mapie w czasie world bossa czy eventów z full ustawieniami mam pokaz slajdów gdzie kamerę obracam o 90 stopni przez minutę

Wildstar jest jedyną grą gdzie muszę grać na średnich ustawieniach

60fps w normalnej klarownej sytuacji. Wiadome jak są zadymy np w Terze, czy Vindictusie to są ewidentne spadki fpsów, ale to nieodłączny urok gier mmo :) Ale taka prawda, chcesz grac w gry mmo z dobrymi fpsami musisz miec mocnego intela.

Witam otóż zakupiłem niedawno kartę graficzną GTX 970 i liczyłem na ustawienia bliskie do ultra, ale niestety wylądowało gdzieś po środku. Mam pytanie, co musiałbym zmienić w moim komputerze, aby coś się poprawiło. Aktualnie gram na 40-70 fpsów na średniej grafice, co mi trochę przeszkadza.* Karta graficzna - GTX 970* Procesor - AMD FX-6300 six-core processor 3.50 ghz* RAM - 8 gb* system 64-bitowy* Windows 7Z góry dziękuję i życzę powodzenia na szlakach

po 1 zacznij od tego ze wildstar too graa mmorpg i nie masz cos liczyc na stale, fps chlopie ... co bys nie zmienil nic too nie da nie wyciagniesz wiecej...

Gdzie nie pojdziesz kolo ciebie beda przechodzic innej osoby 1 -2 too zadne wyzwanie ale jak juz ich sie zrobi 20 too fps spadaja niezle

Wildstar nie obsługuje six-core :) i nie ma takich gier na rynku mmo ...:P stykną mocne 2 rdzenie albo średniaki 4 rdzeniowe od intela i wtedy ten g-force pokaże pazury :D tak czy inaczej koszta będa ! a sam silnik gry jest dobrze zoptymalizowany , bo na starych gratach jest stałe 50-60 fps no czasami spadki do 40 ale to nie wk***ia

Okej, czyli jaki jest najtańszy procesor intela z którym Wildstar by mi śmigał? (Dzięki za pomoc :D )

Śmigał by ci nawet z modelem G, ale moim zdaniem jak juz wydawać kaske to na i5 4590 i jakiś tani mobas.

Śmigał by ci nawet z modelem G, ale moim zdaniem jak juz wydawać kaske to na i5 4590 i jakiś tani mobas.

spoko :)

* Procesor - AMD FX™-6300 six-core processor 3.50 ghz

ale k**wa kto kleci do grania takie graty ?

spoko * Karta graficzna - GTX 970* Procesor - AMD FX™-6300 six-core processor 3.50 ghzale k**wa kto kleci do grania takie graty ?

Nie wiem o co tobie chodzi.

Co do procka i gpu, chłopak miał już takie cpu i dokupił sobie gpu, jak widzisz sie pyta co jest nie tak i jak zrobic zeby bylo "tak'.

Po co te wulgaryzmy i gdybyś czytał od początku domyślił byś się że grafa została wsadzona niedawno.

Zluzuj majty.

Nie wiem o co tobie chodzi.Co do procka i gpu, chłopak miał już takie cpu i dokupił sobie gpu, jak widzisz sie pyta co jest nie tak i jak zrobic zeby bylo "tak'.Po co te wulgaryzmy i gdybyś czytał od początku domyślił byś się że grafa została wsadzona niedawno.Zluzuj majty.

Nie k**wa nie czytam ! a ty jak masz majtami gały zasłonięte , to moja wina :)

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ blaumro

nie wiem co wy macie doo tego fx 6300 ale robi sie z tego glupi spam ....

Akurat mialem takowy procesor niedawno i zlego slowa o nim nie moge powiedziec , ma wiecej zalet niz minusow ...

To juz lepszym pomyslem bylby zakup dysku ssd .

Witam otóż zakupiłem niedawno kartę graficzną GTX 970 i liczyłem na ustawienia bliskie do ultra, ale niestety wylądowało gdzieś po środku. Mam pytanie, co musiałbym zmienić w moim komputerze, aby coś się poprawiło. Aktualnie gram na 40-70 fpsów na średniej grafice, co mi trochę przeszkadza.* Karta graficzna - GTX 970* Procesor - AMD FX-6300 six-core processor 3.50 ghz* RAM - 8 gb* system 64-bitowy* Windows 7Z góry dziękuję i życzę powodzenia na szlakach

Kompa zapodaj do servisu a sklecą ci maszynę do grania a nie do srania :) w rozliczeniu dopłacisz może jakies 100 złotych ....nie robię reklamy :D

Żeby nie było więcej spamu przeczytaj uważnie to co napisze. Grałem w WoW'a 7 lat i nie zanosiło się na to żebym miał odejść dlatego kupiłem komputer zbudowany wyłącznie dla tej 1 gry. Tak rozumiem, że to duży błąd, no ale trudno. Pojęcie o sprzęcie mam średnie. Orientuje się tylko jakie są modele, a nie które są lepsze, więc miej też to na uwadze, że jestem zielony w tych sprawach.

Witam otóż zakupiłem niedawno kartę graficzną GTX 970 i liczyłem na ustawienia bliskie do ultra, ale niestety wylądowało gdzieś po środku. Mam pytanie, co musiałbym zmienić w moim komputerze, aby coś się poprawiło. Aktualnie gram na 40-70 fpsów na średniej grafice, co mi trochę przeszkadza.

* Procesor - AMD FX-6300 six-core processor 3.50 ghz

* RAM - 8 gb

* system 64-bitowy

* Windows 7

Z góry dziękuję i życzę powodzenia na szlakach :)