WILKOŁAKI SEZON 2 (ZASADY i REKRUTACJA GRACZY)

Moim zdaniem pomysł równoległego prowadzenia dwóch sezonów jednocześnie jest dobry, ale prowadząc jedną, tą samą grę, człowiek w końcu się znudzi.

Osobiście byłbym za tym, żeby wymyślić jeszcze jedną forumową grę, różniącą się trochę "realiami", w których rozgrywa się gra, i z lekko zmienionym systemem. Zawsze będą to dodatkowe miejsca i możliwość wyboru.

Moim zdaniem pomysł równoległego prowadzenia dwóch sezonów jednocześnie jest dobry, ale prowadząc jedną, tą samą grę, człowiek w końcu się znudzi.Osobiście byłbym za tym, żeby wymyślić jeszcze jedną forumową grę, różniącą się trochę "realiami", w których rozgrywa się gra, i z lekko zmienionym systemem. Zawsze będą to dodatkowe miejsca i możliwość wyboru.

Na pewno pojawi sie moja autorska gra w klimatach futurystycznych/sci-fi, zupelnie nowy system + plansza gry, chyba, że jednak bede dymał do roboty w majówkę dłubać przy projekcie - wtedy sie zeźle i nic nie zrobie. :]

Właśnie o tym samym myślałem, coś ze sci-fi, miałem to na myśli :)

W sumie to mógłbym pomóc przy ilustrowaniu gry, choć nie mam takiego skilla jak ty, to w każdym razie mam czas i jakieś proste rzeczy mógłbym wykonać :)

Na pewno pojawi sie moja autorska gra w klimatach futurystycznych/sci-fi, zupelnie nowy system + plansza gry, chyba, że jednak bede dymał do roboty w majówkę dłubać przy projekcie - wtedy sie zeźle i nic nie zrobie. :]

może coś z wahammera 40k

Czemu każdy mi te warny wypomina?, czuję się jak bym z więzienia wyszedł...

I klasy

jasnowidz - szpieg

wojownik - szturmowiec

itd.

A może by spróbować stworzyć coś w stylu własnego uniwersum? Moim zdaniem Warhammer jest strasznie oklepany :(

Poki co nie rozmawiajcie o tej nowej grze, Yang w swoim czasie wszystko opisze, bo juz gadalem z nim na gg i wpsominal mi o tym pomysle, to tylko rzekne wam, ze bedzie to zupelnie inna gra niz wilkolaki, ale z jego opisu wydaje mi sie, ze bedzie rownie dobra, a moze i lepsza.

Steampunk / PostApocalyptic

Steampunk by mi pasował, jakbyśmy jeszcze utrzymali część "graficzną" w odpowiedniej kolorystyce i tematyce to z chęcią bym zagrał :)

Ja tam uwielbiam warhammera 40k ale każdy ma swoje zdanie.;)

I Hantus dobry pomysł ale lepiej skorzystać już z stworzonego uniwersum, albo z ich niektórych ras.

Jarid według mnie lepiej być oryginalnym niż zżynać pomysły od innych ;) Ale to tylko moje zdanie.

Co do tej drugiej gry, to mogę pomóc. Co do sezonu 2 zabawa była przednia ;)

Co do tej drugiej gry, to schemat byłby ten sam, czy może coś innego?

Ok poddaje się :P

Ale jak ma być własne to niech będzie porządne.

Niech paru grafików się weźmie i zrobią obrazki (bo z naszych wymyśleń obrazów w google nie będzie).

I niech powstanie temat z głosowaniem a'propo rozgrywki, ras itd.

Wiadomo, że gra nie jest prawdziwą grą dopóki nie ma acziwmentów. Także poniżej pierwszy z acziwmentów, który zostaje przyznany wszystkim wilkom z sezonu drugiego za pierwszego triple kill'a w historii forumowych wilkołaków.

lightbrown2.png

Wg mnie ten pierwszy (czarne czaszki).

A wg mnie ten drugi. Pierwszy jest jakiś podstawowy(w sensie białe-czarne), a trzeci za ciemny.

Widzę, że Yang dodał nowy kolorek - zmieniam zdanie, czwarty jest najlepszy, powinien być właśnie złoty, akurat w tej odsłonie, dla wilkołaków jako pionierów Triple Killa ^^

A co bym dodał:

Gdyby ci się oczywiście chciało, to mógłbyś zrobić stylizowaną kartę acziwmentów dla każdego gracza Wilkołaków, i po każdym sezonie, za dany acziwment, na pw wysyłałbyś medal, i wtedy by sobie po prostu go na tą kartę wklejali (z tym powinien sobie poradzić nawet największy graficzny "laik").

Jestem za. W sprawie medalu, jak i pomysłu Blasta.

1. Acziwmenty nie będą tylko dla wilków.

2. Jak ktoś ma ochotę to może wkleić sobie acziwmenta to do siga lub gdzieś na profilu forumowym (o mnie?), innego ulokowania nie planuję - w końcu to nei jest najważniejsze. Zbiór acziwmentów w 1 poście zasad.