Win 7!

Jak zrobic formata na Win 7 , by zostawilo mi Windowsa i usunelo mi wszystkie inne pliki ?

Ale format to usunięcie systemu i zainstalowanie go ponownie?!

Ale format to usunięcie systemu i zainstalowanie go ponownie?!

Nie, formatowanie tu usunięcie i wyczyszczenie danej partycji, niekoniecznie systemowej. Spokojnie można sformatować Dysk D:, zostawiając C: Nienaruszonym.

Co do tematu to jak mówił Vampir, postępuj zgodnie z instrukcją. Jeśli dobrze pamiętam to po prosty wybierz Niestandardowe i sformatuj wszystkie partycje poza oczywiście systemową.

Druga metoda to użycie Linuxa :P Wkładasz płytę (np. Ubuntu), uruchamiasz z płyty i usuwasz wszystko co jest na niechcianych dyskach :)

@UP

Mój błąd - źle przeczytałem + zazwyczaj się robi format dla systemu :D

Możesz zrobić 2 wersja. Update, lub z poziomu Windowsa. Z poziomu windowsa klikasz dalej dalej jak pojawi się coś takiego jak uaktualnienie wybierasz 2 opcję.W opcji wybierasz sobie dysk c: tam gdzie masz system wgrany na dysku ciskasz dalej. I potem już leci instalacja/renistalacja systemu. Po skończeniu procesu pojawi będzie folder programów old program failes czy coś takiego albo sam folder old na dysku c:.

Jak zrobic formata na Win 7 , by zostawilo mi Windowsa i usunelo mi wszystkie inne pliki ?