Win98 nie ma myszki!

Witam. Dzisiaj postanowiłem bratu komputer odświeżyć. Jest tam windows98. Wszystko działa. Jednak jest jeden problem. Myszka, której sprawdzalność potwierdzam, bo sprawdzałem nie jest widoczna na monitorze tego zabytku. Klawiatura działa a myszka nie. Nie wiem co jest przyczyną. Może wy wiecie. Na pewno prąd pobiera, bo po podłączeniu się świeci.

Proszę o pomoc.

mod_ico.png
@Warn za złamanie pkt 2.4 Regulaminu - Kubox

USB czy COM?(chodzi mi o wejscie). Moze myszka jest za nowa na stare sterowniki Win98 :). W ogole W98... to to jeszcze zyje? :P

Tak jak napisal kolega wyzej. Problem jest czesto spowodowany (i nie tylko zdarza sie w Win98 ale i w nowszych np Milenium, 2000) ze masz podlaczona myszke pod USB, ktora podczas normalnego uzytkowania moze chodzic normalnie, lecz podczas formatu nie widac jej w ogole. Badz ani podczas normalnego uzytkowania ani formatowanie, nie widac myszki. Rozwiazac to mozesz w taki sposob, ze zakupisz myche ze starym wejsciem :)

Albo mozesz sprobowac pogrzebac w biosie, czasami niektore PC maja jeszcze przestawianie mychy pod jakim portem jest podlaczona.

Cała myszka ma właśnie stare wejście.

Witam. Dzisiaj postanowiłem bratu komputer odświeżyć. Jest tam windows98. Wszystko działa. Jednak jest jeden problem. Myszka, której sprawdzalność potwierdzam, bo sprawdzałem nie jest widoczna na monitorze tego zabytku. Klawiatura działa a myszka nie. Nie wiem co jest przyczyną. Może wy wiecie. Na pewno prąd pobiera, bo po podłączeniu się świeci.