Windows 10 czarna czeluść

Witam serdecznie wczoraj zamieniłem podzespoły komputera do nowej obudowy podłączyłem wszystko i do tej pory PC działał. Dzisiaj miałem w planie do sformatować. Włożyłem pendraiwa instalacyjnego uruchomiłem przez biosa i wyczyściłem pamięć z dysku ssd i hdd następnie przystąpiłem do instalacji Windowsa 10 wszystko przeszło bez problemu kopie plików aktualizacja itp proces się zakończył następnie nastąpiła procedura resetu PC zaczęło sie ładowanie Windowsa aż tu nagle po załadowaniu następuje Czarna Czeluść.

Próbowałem instalacje wielokrotnie i nadal to samo, zresetowałem biosa lecz bez skutecznie. Licze na waszą pomoc !!

Sterowniki od karty graficznej się instalują, dlatego nie masz obrazu. Poczekaj chwile, mi pomaga wyłączenie i włączenie monitora parę razy aż załapie.

Ale to muszę włożyć do napędu płytkę ze sterownikami do karty graficznej ??

Czy on sam sobie wgra ?

Niestety nadal nic się nie dzieje nawet z kilkukrotnym włączeniu i wyłączeniu monitora :/

jak ci napisali poczekaj aż się sterowniki zainstalują, to znaczy nie restartuj tylko czekaj 5 min i tyle, nie podziała to nagraj na płytkę rozpakowane sterowniki i jakiegoś norton commander pod dosa i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty (te które masz mogą nie działać tak czasem jest), jak ci się obraz nie pojawi to nie wiem musiał byś sprawdzać sterowniki w dół aż zadziała i tyle, ale potem nie pograsz w nic bo nowe sterowniki nie działają..wiec może całkiem format i dopiero instalka windowsa? nie wiem...może masz jakąś niezgodność z płytą (kiedyś były takie jaja ze windows xp sp 3 nie działał na każdej płycie głównej) albo procesorem ciężko powiedzieć

Niestety nawet po 1h czekania nic się nie zmieniło postanowiłem najpierw wgrać win 7 i zainstalować sterowniki wszystkie. Potem spróbowałem z podstawy win. Zainstalować 10 lecz to samo czyli spróbuję zainstalować sterowniki przez ten program Norton Commander tylko ze prosił bym o jakiś dobry filmik instruktażowy czy instrukcje krok po kroku. Będzie to mój pierwszy raz z tym programem a niechce coś zepsuć.

weż pena instlacyjnego i płytę z sterownikami grafiki. sformatuj dysk. potem jak będziesz wybierał partycję. na dole będzie opcja zainstalowania sterowników z nośnika...

Oki spróbuję w ten sposób.

Przed chwilą wyskoczyła mi pewna informacja od systemu niewiem czy to coś zmieni ale warto żebyście wiedzieli.

"Nie mogliśmy zainstalować systemu Windows 10.

0xc1900101 - 0x30017

Instalacja nie powiodła się w fazie FIRST_BOOT - podczas operacji wystąpił błąd BOOT"

Niestety instalator nie wyszukuje instalki karty graficznej. Pobrałem także instalki z oficjalnej strony AMD pod wersję win.10 64.bit na pendraiwa ale również nie znajduje tych sterowników

.....

Powinno Ci normalnie działać nawet jak nie masz wygranych sterowników... Przynajmniej ja na już jakiś 15 kartach nie miałem takich problemów.

Przełącz na integre i zobacz.

Oki gdzieś nawet czytałem o tym ale jest jeden mały kruczek ja instaluje na stacjonarnym kompie a nie na laptopie więc to raczej nie wypali :/

to już możesz zainstalować tego windowsa 10 czy nie ? co się dzieje po instalacji windowsa 10 jeżeli zainstalowałeś- czarny ekran? (nie wykrywa karty w ogóle ?) mogą być takie jajca, że po prostu sterowniki do tej karty jeszcze nie są zgodne mimo iż istnieją (wiele jest takich "działających") sterowników oficjalnych.

Jeżeli masz czarny ekran po instalacji win 10 (bez żadnych sterowników obraz powinien być , nie mówię o graniu), to jest problem z komunikacją twojej karty z win 10 i tyle (sygnał nie przechodzi), ciężko powiedzieć, czy coś się da poradzić, jeżeli potrzebujesz tej karty do grania to daj spokój albo czekaj na nowsze sterowniki- napisz do suportu co masz zrobić, przygotuj dx diag dla nich najpierw

A więc jeszcze raz napisze to w punktach co robiłem i co się działo:

1)na pustym dysku ssd załączam instalator win 10.

2)wybieram wersję 64 bit

3)podaję klucz produktu

4)wybieram instalacje niestandardową

5)wybierampisujeybieramybieram dysk ssd i zaczynam formatowanie

6)po sformatowaniu klikam kontynuuj

7)otwiera się okno gdzie pisze

-kopiowanie plików,instalowanie aktualizacji itp.

8)po wszystkim następuje reset kompa według procedury

9)na ekranie ukazuje się logo win.10 a pod nim kręcone kółko (ikona ładowania)

10)następnie ekran tak jakby się wyłączył ale tylko ekran i następnie włączył (widać taka szara poswiate)

(Czasami widać jakby zarys jakiegoś okna ale to na 2 sek) i jest czarna czeluść :/ zostawiłem wtedy kompa na noc i też nic się nie stało.

Próbowałem także zainstalować najpierw win.7 a potem na poziomie win zainstalować win.10 wszystko szło dobrze dopóki nie rozpoczęła się instalacją systemu pokazał się duże koło które się wypełniało na niebiesko kiedy doszło gdzieś do 30 procent komp się zresetował i znowu czarna czeluść nastała.

Dzwoniłem do pomocy firmy windows i mi babka powiedziała że pod moją płytę główną nie ma sterownika pod win.10 to sam niewiem czemu to cholerstwo zadziałało jakiś rok temu jak pierwszy raz instalowałem system powiedziała mi też żebym stworzył nowy nośnik systemu Windows za pośrednictwem plików ze strony Windowsa .właśnie próbuję tego sposobu a jeśli to nie pomoże to niewiem dam kompa do serwisu żeby mi to zrobili bo ja na wszelkie sposoby które znam próbowałem.

Jeśli jeszcze nie wiecie o co mi konkretnie chodzi to mogę nagrać filmik jak to wogule wygląda

Okej okazało się że oryginalny pendraiwa instalacyjny systemu Windows 10 najwyraźniej jest uszkodzony bo najprawdopodobniej według mnie brakowało jakiś plików instalacyjnych zrobiłem tak samo jak babka z pomocy Microsoft gadała zrobiłem nowy nośnik instalacyjny i zacząłem instalować nawet komputer nie jąknął się i występ w końcu mi się zainstalował.

Bardzo dziękuję za waszą mocno aktywna pomoc, liczny odzew w moim problemie. ^^

Teraz będę próbował reklamować tego oryginalnego pena, trzymajcie kciuki żeby się udało :D. Nie po to dałem 500 zł żeby teraz ten pen oryginalny nie działał.

W razie gdyby ktoś miał taki są sam problem podsumowuje rozwiązanie.

1)Wchodzisz na stronę

Https://Microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

2)przygotowujemy pena o pojemności minimum 3 GB lub płytkę DVD

3)otwieramy pobrana oplikacje

"Media Creation Tool"

4)stosujemy się do instrukcji i zaleceń programy

5)resztę program robi za nas

6)potem stosujemy się do standardowej instalacji Windowsa na naszym prywatnym pendraiwie lub płytce DVD

PS: Na wszelkie wypadek warto się skonsultować z pomocą techniczną Microsoft bo warto.

Jak robić nośnik instalacji wie każdy. Więc niepotrzebnie dawałeś instrukcje. A że pen od Microsoftu nie działa to nic dziwnego. ;)

Takie proste pytanie czy masz dobrze skonfigurowany BIOS żeby ci czytał system z dysku ssd??

Witam serdecznie wczoraj zamieniłem podzespoły komputera do nowej obudowy podłączyłem wszystko i do tej pory PC działał. Dzisiaj miałem w planie do sformatować. Włożyłem pendraiwa instalacyjnego uruchomiłem przez biosa i wyczyściłem pamięć z dysku ssd i hdd następnie przystąpiłem do instalacji Windowsa 10 wszystko przeszło bez problemu kopie plików aktualizacja itp proces się zakończył następnie nastąpiła procedura resetu PC zaczęło sie ładowanie Windowsa aż tu nagle po załadowaniu następuje Czarna Czeluść.

Próbowałem instalacje wielokrotnie i nadal to samo, zresetowałem biosa lecz bez skutecznie. Licze na waszą pomoc !!