Windows 10? Kilka pytań

Witam. Otóż od dawna pojawia mi się komunikat proponujący aktualizacje mojego Windowsa 7 na nową 10. I tak się zastanawiam.

1. Otóż, gdy ściągnę ten windows to czy wszystkie aplikacje z dysku C, czyli tam gdzie jest system wyczyszczą mi się?

2. Mam laptop i3 core, 3 GB Ramu, poradzi sobie z Windows 10?

3. Czy tak na prawdę warto? Rozumiem, że ciężko będzie się przyzwyczaić chociaż to nie oto mi chodzi. O działanie, płynność i możliwości.

Zaczekaj jeszcze trochę, podobno jest od gromu różnych problemów z win 10

1. To jest aktualizacja, u mnie zostało wszystko jak było, nie miałem żadnych problemów.

2. Odnośnie tego nie mam pojęcia. Moim zdaniem 10 jest lżejsze (szybsze) od 7 (przynajmniej to zauważyłem na swoim lapku, nie potrafię powiedzieć jak będzie u ciebie).

3. Przyzwyczajenie się to kilka minut. A moim zdaniem, tak jak wyżej napisałem, 10 jest lżejsza, płynniejsza i szybsza od 7 :3

Poczekaj na kilka innych komentarzy, może rozwieją twoje wątpliwości :3

1. Aktualizacja zapyta się Ciebie czy chcesz zachować dane czy nie.

2. Niby dlaczego nie? Skoro mój kalkulator sobie radzi to co dopiero Twój komputer.

3. Nie, na razie lepiej zostać na Windows 7 - bardzo chwalony system, a Windows 10 jest tylko troszkę gorsze.

Zaczekaj jeszcze trochę, podobno jest od gromu różnych problemów z win 10

Coś Ci się pomyliło. To z Windows 8 jest mnóstwo problemów.

Jeśli chodzi o wydajność to 10 zabiera trochę wiecej pamięci ram jak zauważyłem , ty masz jej mało więc został bym na 7.

Nwm czemu ale po zmianie z 7 na 10 w warthunder mam 15fps więcej. Narazie zostań i poczekaj.

Ja osobiście mam skok wydajności po przejściu z 7 na 10. Gry jak dying light czy wiedźmin chodzą lepiej. Ale to może przez to ze ja robiłem formata instalowałem czysta 7 i na to czysta 10.

Witam. Otóż od dawna pojawia mi się komunikat proponujący aktualizacje mojego Windowsa 7 na nową 10. I tak się zastanawiam.

1. Otóż, gdy ściągnę ten windows to czy wszystkie aplikacje z dysku C, czyli tam gdzie jest system wyczyszczą mi się?

2. Mam laptop i3 core, 3 GB Ramu, poradzi sobie z Windows 10?

3. Czy tak na prawdę warto? Rozumiem, że ciężko będzie się przyzwyczaić chociaż to nie oto mi chodzi. O działanie, płynność i możliwości.