Windows 10 opłaca się przenieść z 7?

Witam, prosto z mostu, opłaca mi się przenieść z windowsa 7 na 10? Zależy mi tylko na wydajności, w szczególności jeśli chodzi o gierki. Moja specyfikacja to intel core i3-2105 3,10 GHz, 4GB ramu i radeon 6700. A i jeszcze takie pytanko, czy to prawda, że W10 blokuje pirackie gry? Bo jak tak, to podziękuje. :P

Witam, prosto z mostu, opłaca mi się przenieść z windowsa 7 na 10? Zależy mi tylko na wydajności, w szczególności jeśli chodzi o gierki. Moja specyfikacja to intel core i3-2105 3,10 GHz, 4GB ramu i radeon 6700. A i jeszcze takie pytanko, czy to prawda, że W10 blokuje pirackie gry? Bo jak tak, to podziękuje. 

Jak poprawnie "ustawisz" to nie zblokuję.

Takiego dużego wzrostu na 100% nie zobaczysz. Myślę,że gdzieś kilka % więcej wydajności ci przyjdzie.

Co byś nie ustawił to win 10 niczego pirackiego nie blokuje. Możesz mieć nawet zainstalowanego pirackiego MS Office i będzie śmigać na 10.

W grach zyskałem po 5-10 fpsów. System odpala się 2x szybciej niż 8. Foldery z kilkoma tysiącami obrazków nie potrzebują kilkunastu sekund aby się wczytać. Pirackie gry "podobno" chodzą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Również polecam W10.

A co do pirackich gier.. Ludzie uważajmy bardziej na to co piszemy.. "Oni" są wszędzie :)

i5 6600, 8gb ram... Po przejściu z win 7 na win 10 nie widzę jakieś szczególnej różnicy. Na bank nie jest gorzej.

A jak jest z grami i programami które są już zainstalowane? Mogą być jakieś błędy albo coś?

A jak jest z grami i programami które są już zainstalowane? Mogą być jakieś błędy albo coś?

Wszystkie gry i programy działały, jedyne co musiałem ustawić ponownie to domyślne programy dla plików photoshopa, mkv, mp4 itp.

Nawet układ ikonek na pulpicie nie ruszony.

ja nim przeszedłem na win 10 odinstalowałem stery od grafy czytałem że ludzie mieli z tym problem. Po skończonej aktualizacji zainstalowałem je ponownie. Nie wiem czy problem dalej występuje.

To jak w końcu jest z tymi pirackimi rzeczami, bo nie ukrywam, jest to mocny argument przeciwko W10, jeśli blokuje piraty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Windows nie blokuje żadnych pirackich aplikacji bo skąd miał by wiedzieć co jest pirackie a co nie? Używam Win10 od dnia premiery i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby windows coś mi zablokował, no chyba że denferder stwierdził że coś jest wirusem, ale to wystarczy dodać do wyjątków.

Co do samej wydajności to moim zdaniem nie odczujesz różnicy ale i tak polecam system.

Windows nie blokuje żadnych pirackich aplikacji bo skąd miał by wiedzieć co jest pirackie a co nie? Używam Win10 od dnia premiery i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby windows coś mi zablokował, no chyba że denferder stwierdził że coś jest wirusem, ale to wystarczy dodać do wyjątków.

Co do samej wydajności to moim zdaniem nie odczujesz różnicy ale i tak polecam system. 

jak to skąd??? przecież win 10 wysyła tonę danych do microsoft w tym czy masz pirackie oprogramowanie... i mogą ci je sami usunąć.... :)

jak to skąd??? przecież win 10 wysyła tonę danych do microsoft w tym czy masz pirackie oprogramowanie... i mogą ci je sami usunąć.... 

Mam nadzieję że tylko trollujesz i sam nie wierzysz w to co piszesz :D

Mam nadzieję że tylko trollujesz i sam nie wierzysz w to co piszesz  

o tonie danych to nie troll :D a że mogą ci coś usunąć to przepraszam ale też nie troll :D ale raczej tego nie robią (z usuwaniem)

Zbierają dane o tobie tak samo jak google, fb, android, apple itp. A największym szpiegiem i tak jest smartphone i jego aplikacje.
A co do usuwania to nie mają prawa Ci niczego z systemu usunąć.

Zbierają dane o tobie tak samo jak google, fb, android, apple itp. A największym szpiegiem i tak jest smartphone i jego aplikacje. 
A co do usuwania to nie mają prawa Ci niczego z systemu usunąć.

dokładnie wszystko zbiera o nas dane więc nie ma się czym przejmować... zawsze można to wyłączyć.... a co do usuwania to mają takie prawo..... jeśli to pirackie oprogramowanie to mają takie prawo....

Oni nie mogą tobie nic usunąć fizycznie z dysku. Jedyne co mogli by zrobić to np zaktualizować piracki program przez co usunie Ci cracka. Ale i tak ten zabieg jest możliwy tylko i wyłącznie z aplikacjami wydanymi prze Microsoft.
Jeszcze na Win8 zainstalowałem sobie pirackiego MS Office teraz korzystam z win10 i jeszcze mi go nie zablokowało.

Witam, prosto z mostu, opłaca mi się przenieść z windowsa 7 na 10? Zależy mi tylko na wydajności, w szczególności jeśli chodzi o gierki. Moja specyfikacja to intel core i3-2105 3,10 GHz, 4GB ramu i radeon 6700. A i jeszcze takie pytanko, czy to prawda, że W10 blokuje pirackie gry? Bo jak tak, to podziękuje. :P