Problem z internetem rozwiązany.
Wróciłem na 7 i nie żałuje. Mam jeszcze rok czasu, więc poczekam na aktualizacje.
Problem z internetem rozwiązany.
Wróciłem na 7 i nie żałuje. Mam jeszcze rok czasu, więc poczekam na aktualizacje.
Dodałem kolejne porady, tym razem m.in. środkowy palec w stronę Microsoftu, czyli nie dajemy się szpiegować.@LaffekCzytaj pierwszy post, pogrubione Aktualizacja do Win10 i masz "Inna (lepsza) opcjaUż
Odpaliłem ściąganie z tego narzędzia, lecz mam teraz inny problem. W10 ściąga mi się straaaasznie powoli, 30% po jakiś 3-4 godzinach ściągania przy internecie 10mb ;/
Edit.
Zrestartowałem narzędzie i teraz sćiaga normalnie, a nawet coś za szybko. M$ zagina czasoprzestrzeń.
@Laffek pewnie serwery microsoftu rip
Początkowo problemów miałem więcej, bo po instalacji systemu sterowniki dźwięku nie działały jak należy. Pomogło odinstalowanie sterowników, restart systemu i automatyczna reinstalacja.
Póki co mam inny problem - system uruchamia się odczuwalnie dłużej. Ekran ładowania jest mniej więcej tak samo długi, ładowanie pulpitu po zalogowaniu jest może minimalnie wolniejsze (chociaż tutaj systemu nie winię, bo nie prowadziłem testów), ale między ekranem ładowania a ekranem logowania jest długa przerwa, kiedy widzę tylko czarny ekran - tak mniej więcej z pół minuty. Ktoś ma pomysł skąd to się bierze?
U mnie system ładuje się jakieś 15sekund, wybusza się ze snu koło 2. Również jest przerwa między ekranem ładowania i logowania, jednak trwa raczej krótko.
Dodam jednak, że na początku, pierwszego dnia kiedy pulpit był zawalony ikonkami, po zalogowaniu ładował się po kilka sekund. Teraz, kiedy wywaliłem wszystko z autostartu, załącza się w tyle ile podałem.
Wiem że piractwo jest złe ale chciałem poinformować że mój kuzyn mając pirata windows7 zaktualizował bez żadnych problemów do win10, wszystko mu działa prawidłowo, dzwięk, grafika, wszystko jest ok
Udało mi się zainstalować windows 10, ale mam teraz problem... Nie mogę otworzyć żadnego programu - wyskakuje błąd "atrybuty rozszerzone są niezgodne". Co teraz zrobić ?
U mnie wszystko fajnie, jedynie przypinanie do paska start nie chce działać. Nie wiedząc czemu ^.^
@edit Już działa, usuwanie strzałek z ikon na pulpicie, spowodowało bunt paska Start
Mnie jeszcze mają powiadomić, gdy System Windows 10 będzie gotowy. Czy to już czas aby samemu coś zrobić czy jeszcze poczekać?
A opłaca się ściągać? Widzę, że jest wiele kłopotów z windowsem 10, nie lepiej poczekać aż się ustabilizuje?
Ja tam bym się nie napalała, daję 90% szansy (bez stawiania tarota!), że jeszcze w tym miesiącu okaże się, że Win 10 ma jakąś uber luke w zabezpieczeniach i hackerzy będą szaleć.
To w sumie więcej niż pewne, tylko czekać na news Dlatego ja zainstaluje go może za jakieś pół roku, może też w tym czasie producenci sterowników się ogarną i nie będzie z nimi żadnych problemów, aczkolwiek bodajże wczoraj jakiś sterownik do mojej karty graficznej wyszedł, więc zgaduję, że właśnie z kuli wydania Win 10.
@kubas246 dzięki chopie za porady, zarezerwowałem windowsa kilkanascie dni temu, przez te 2 dni co niby już jest dostępny nic mi nie pobrało, ale dzięki Tobie w godzinę uaktualnilem do win10..
te linki sa na prawde ;pomocne.
dzięki stary masz u mnie flaszke.
Oryginalny oczywiście.. Nie babram się w piraty.
Mam 10, póki co jest ok. Jedynym problemem z jakim się spotkałem to sterowniki dźwięku, ale już rozwiązałem ten problem.
Ja już wróciłem do 7 Teraz musze ogarnąć jak odzyskać miejsce na dysku po powrocie.
podobno w sierpni już ma wyjść 1 SP XD, więc ja bym się radził jeszcze wstrzymać, drugie info łatwo zrobić z pirata win 7 legalny win 10 xD
U mnie wszystko działa, Gry, YT.Na razie nie zauwazyłem żadnych problemów.
Ja tam bym się nie napalała, daję 90% szansy (bez stawiania tarota!), że jeszcze w tym miesiącu okaże się, że Win 10 ma jakąś uber luke w zabezpieczeniach i hackerzy będą szaleć.To w sumie więcej niż pewne, tylko czekać na news Dlatego ja zainstaluje go może za jakieś pół roku, może też w tym czasie producenci sterowników się ogarną i nie będzie z nimi żadnych problemów, aczkolwiek bodajże wczoraj jakiś sterownik do mojej karty graficznej wyszedł, więc zgaduję, że właśnie z kuli wydania Win 10.
Ano, hakerzy atakują każdy podrzędny komputer losowych ludzi. Nawet jak system ma luke, czy nawet wyrwe kilometrowa, to dalej wystarczy z głową używać internetu i nic sie nie stanie. No chyba że ktoś instaluje programy nie czytając co właściwie robi i ściąga co popadnie z każdego możliwego źródła.
Sterowniki to nie problem, jeżeli komukowiel nie działa, wystarczy przeinstalować. Czyli... Wywalić wszystkie które się ma i dopiero zainstalować nowe, nie instalować na stare bo może to nic nie dać. System działa dobrze, lekko szybciej, dla użytkownika 8 może to być niezauważalne, ale wszyscy 7 powinni zobaczyć wyrazna różnice. Polecam instalować, a nie czekać na łatki, bo czekanie w zasadzie nic nie zmienia
Miałem małe problemy ze sterownikami od Nvidii, ale w bardzo prosty sposób sobie z tym poradziłem. System działa tak samo jak 8.1 czy nawet lepiej (w sumie to nie zauważyłem). Gry przyznam zaczeły płynnie chodzić skok 5-10 fps
System ma u mnie duży +.
Zobaczymy po pół roku czy zmienię o nim zdanie
U mnie Windows 10 muli ... W grach oczywiście, wszystko przez sterowniki od nvidii i mojego SLI ...
To teraz ja się podzielę moją opinią o 10. Po pierwszym uruchomieniu trochę się przeraziłem bo muliło i nie widziało sterów do grafy ale po restarcie już wszystko ok i stery do 10 widzi normalnie. Problemów z dźwiękiem jak nie miałem tak nie mam.Ogółem teraz wszystko chodzi ładnie i płynnie a system włącza mi się w około 8 sekund (nie mam ssd). Na razie zastrzeżeń nie mam