Witam. Mam Windows 10 i chciałam powrócic sentymentalnie do klimatycznej gry Jade Dynasty. Niestety po kliknięciu na ikonkę gry pojawia się początek intro i gra się zawiesza, po czym pojawia się komunikat, że elementclient.exe przestał działać. Od kilku dni się męczę podczas gdy moja koleżanka na tym systemie gra w JD bez problemu. Taki sam problem mam z Forsaken World. Kombinowałam nawet z rejestrem, wyłączałam zaporę, antywira i zmieniałam ustawienia konta UAC...i nic. Jesli jest tu ktoś kto wie, o co chodzi to bardzo proszę o pomoc. Nie interesują mnie komentarze na temat gry ( mam swoją opinię ). Proszę o komentarze jak naprawić ten problem.
Windows 10 problem z grami!
Wejdź do ustawień Windowsa 10 i wybierz Granie następnie, TruePlay i włącz tą funkcję.
Niestety nowe zabezpieczenie Microsoft przed hackami w online.
Niestety nic to nie dało.....:( Nadal gra nie działa....
Hm, może warto uruchomić grę jako administrator w trybie zgodności ze starszym systemem?
Hm, może warto uruchomić grę jako administrator w trybie zgodności ze starszym systemem?
To było pierwsze co zrobiłam Nie pomogło...
Hm, nie pamiętam czy gry od PWE mają coś takiego jak weryfikacja/naprawa plików. Jeżeli masz dostęp do czegoś takiego, to może warto spróbować właśnie sprawdzić pliki, jeśli nie, to może należałoby jeszcze raz pobrać grę (usunąć starą wersję i zainstalować nową). Istnieje szansa, że któreś pliki gry mogą być uszkodzone.
Dzięki za chęć pomocy Robiłam już "napraw grę", i instalowałam grę od nowa 4 razy ( nawet priv serwer JD )...nie pomogło. Dodam, że gra Perfect World działa bez problemu. Jedynie z JD i FW jest problem...
Witam. Mam Windows 10 i chciałam powrócic sentymentalnie do klimatycznej gry Jade Dynasty. Niestety po kliknięciu na ikonkę gry pojawia się początek intro i gra się zawiesza, po czym pojawia się komunikat, że elementclient.exe przestał działać. Od kilku dni się męczę podczas gdy moja koleżanka na tym systemie gra w JD bez problemu. Taki sam problem mam z Forsaken World. Kombinowałam nawet z rejestrem, wyłączałam zaporę, antywira i zmieniałam ustawienia konta UAC...i nic. Jesli jest tu ktoś kto wie, o co chodzi to bardzo proszę o pomoc. Nie interesują mnie komentarze na temat gry ( mam swoją opinię ). Proszę o komentarze jak naprawić ten problem.