Windows 10 problem

Witam.

Mam problem z Win 10.

Tak średnio 2x na godzinę słyszę dźwięk "erroru", "błędu" nie wiem jak to nazwać. Po prostu ten doraźny dźwięk windowsowy. Problem jest taki że nie widzę żeby coś wyskakiwało. Po prostu jest dźwięk.

Pytanie. Czy istnieje możliwość debugu systemu, namierzenie tego erroru lub po prostu coś innego niż wyłączenie dźwięku w lapku :P - ostatnie to prymitywne i głupie rozwiązanie :)

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

Zobacz czy nie dostałeś powiadomia. Bo w tym systemie ten dźwięk może być gdy jakiś program (na przykład antywirus. jest nie aktualny a jest istotny dla systemu) powiadomienia są w prawym dolnym rogu.

Prawdopodobnie są to powiadomienia jak wspomina polis. Osobiście dźwięki systemowe mam wyłączone więc nie jestem w stanie powiedzieć jak on brzmi :P

Prawdopodobnie są to powiadomienia jak wspomina polis. Osobiście dźwięki systemowe mam wyłączone więc nie jestem w stanie powiedzieć jak on brzmi 

dokładnie... po co mieć je włączone.. skoro i tak zawsze jak coś się dzieje to wyskakuje powidomienie/okienko ;)

Ale on mówi że nie widzi by coś wyskakiwało. A jak w win10 dostanie się jakieś powiadomienie to wyskakuje okienko z ogólnikową informacja czego się to tyczy. No, ja tak mam u siebie w systemie :). Dźwięk a po chwili informacja czego się tyczy.

Witam.

Mam problem z Win 10.

Tak średnio 2x na godzinę słyszę dźwięk "erroru", "błędu" nie wiem jak to nazwać. Po prostu ten doraźny dźwięk windowsowy. Problem jest taki że nie widzę żeby coś wyskakiwało. Po prostu jest dźwięk.

Pytanie. Czy istnieje możliwość debugu systemu, namierzenie tego erroru lub po prostu coś innego niż wyłączenie dźwięku w lapku  - ostatnie to prymitywne i głupie rozwiązanie 

Pozdrawiam i proszę o pomoc 

Nie masz przypadkiem apki Battlenetu załączonej? U mnie czasem też się tak dzieje i muszę restartować komputer.

Sorry za offtop ale ten system to jeden wielki problem.

A nie wyskakuje Ci czasem error, który nie pojawia się stricte na ekranie tylko w Centrum Akcji? W prawym dolnym rogu, obok zegara masz taką ikonę jakby wiadomości, tam bardzo często przekierowywane są powiadomienia i errory systemu.

Gdy usłyszysz piknięcie wejdź w "Podgląd Zdarzeń" -> Dziennik systemu Windows. Wyszukaj w dziennikach Aplikacja,System... itd. danego błędu czyli tego o najbardziej zbliżonej dacie.

Witam.

Mam problem z Win 10.

Pytanie. Czy istnieje możliwość debugu systemu, namierzenie tego erroru lub po prostu coś innego niż wyłączenie dźwięku w lapku :P - ostatnie to prymitywne i głupie rozwiązanie :)

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)