Windows 10 Technical Preview na lumi

Testował już ktoś?

Jak wrażenia?

Zamierzam jutro pobrać tylko nie wiem czy warto bo jest to bardzo wczesna wersja mogąca zawierać bugi.

Ja nawet denim jeszcze nie dostalem :(

Jak chcesz sobie przetestować, lepiej pobierz na komputer na wirtualnej maszynie.

@DeimonD zdajesz sobie sprawę że mowa tu o win10 na telefony?

@Autor nie pobieraj do czasu aż Microsoft nie zrobi narzędzia do cofania wersji. Nowy system nadpisuje zbyt dużo plików i nie ma możliwości łatwego cofnięcia przez flashowanie. Mało tego, na telefonach poniżej 8gb kasuje wszystko jak leci ze względu na zbyt dużą wagę instalki.

A jeśli ktoś chce przetestować na PC to odradzam mieć jakiekolwiek pirackie oprogramowanie windows 8 był już szpiegiem ale można było to wyłączyć a w windows 10 wyłączenie tej opcji skutkuje wyłączeniem kompa XD

https://wpworld.pl/40046/jak-przywrocic-windows-phone-8-1-po-instalacji-windows-10-technical-preview/

Już jest windows 10 recovery, tylko cofnięcie do 8.1 skutkuje wipe całego telefonu, tak więc nie wiem czy warto :D A jaką masz lumię, że dopuścili Cię do Wp10?

Starsze lumie z serii 6XX i 8XX zostały dopuszczone do wp10.

Lista aktualnie wsperanych modeli: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-supported-phones

Dla userów 920: właśnie ruszyła 'masowa' aktualizacja programów microsoftu, więc beta win10 dla pfd także się zbliża ;)

To czekam na stabilniejszą wersję.

Wiecie ile waży aktualizacja?

A jeśli ktoś chce przetestować na PC to odradzam mieć jakiekolwiek pirackie oprogramowanie windows 8 był już szpiegiem ale można było to wyłączyć a w windows 10 wyłączenie tej opcji skutkuje wyłączeniem kompa XD

Wiem, że chodzi o telefony - jednak bezpieczniej jest przetestować na komputerze, na wirtualnej maszynce bez utraty danych na urządzeniu komórkowym. Jak wiadomo to jeszcze alpha, więc bym go nie wgrywał jako podstawowy system.

O jakim piractwie mowa ? Przecież na stronie microsft jest pełna polska wersja o.O

Testowałem i jakoś sobie wolę poczekać do wydania oficjalnej wersji, bo jest sporo niedociągnięć jeszcze i co jak co, ale podczas mojego użytkowania telefonu odczuwam te wszystkie bugi. Przetestuj sam, masz opcję powrotu do Windows 8.1, choć osobiście nie polecam, moim zdaniem lepiej poczekać.

Wiem, że chodzi o telefony - jednak bezpieczniej jest przetestować na komputerze, na wirtualnej maszynce bez utraty danych na urządzeniu komórkowym. Jak wiadomo to jeszcze alpha, więc bym go nie wgrywał jako podstawowy system. O jakim piractwie mowa ? Przecież na stronie microsft jest pełna polska wersja o.O

Mu chodziło o to, że system widzi czy coś jest pirackie czy nie i o tym informuje a nawet blokuje takie programy. Podobnie było w Windows XP Professional, miałam go dosyć krótki czas ale właśnie spotkałam się z takimi komunikatami. Ale czy to oznacza, że Microsoft wbije komuś do domu to raczej wątpię - aczkolwiek na firmowym sprzęcie nie miałabym odwagi tego sprawdzić :P

Co do tematu to ja tam osobiście wole poczekać aż wyjdzie jakaś stabilniejsza wersja, aż tak mocno nie jaram się tym systemem by pchać się na niestabilne wersje. Mam nawet dostęp do deweloperskiej wersji Windows 10 dla komputerów, jako student (studenci kierunków informatycznych dostają darmowy dostęp do takich bajerów) ale i tak póki co nie chce mi się go sprawdzać :D

Testował już ktoś?

Jak wrażenia?

Zamierzam jutro pobrać tylko nie wiem czy warto bo jest to bardzo wczesna wersja mogąca zawierać bugi.