Windows 7 czy XP?

Witam otóż od paru dłuuugich lat używam i jestem fanem XP, lecz jakoś nabrała mnie ochota na Windows 7. Lecz nie jestem pewien czy przy graniu itp na moim w miare słabym kompie zaczną sie ścinki, Co wy o tym myślićie ? Oto parametry mojego komputera.

AMD Athlon 64X2 Dual

Core Processor 5200+

2.71 GHz, 2,00 GB RAM

Zostać przy XP czy jednak spróbować Windows 7 ? :>

Wydaje mi się, że wypadało by mieć te dodatkowe 2 gb pamięci więcej aby nie było lagów w tych nowszych grach. Zawsze można spróbować.

Odradzam. Sam mam komputer typu "standard na dzisiejsze czasy" z 2 GB ramu i po przesiadce z XP daje się odczuć trochę wolniejsze tempo pewnych operacji. XP jest stabilny i sprawdzony więc jeśli 7 kusi Cię jedynie wyglądem czy zbednymi bajerami - zostań przy czym jesteś :)

Ja tam się z XP przesiadłem na siódemke i tak samo mi się gra, a sam system jest o niebo lepszy od XP. Możesz sobie 2 giga ramu dokupić, bo to grosze.

Nie ma sensu. XP jest świetny i już na niego nie piszą wirusów nawet. Jedyny mankament - brak obsługi DX10-11. Jeśli tego Ci nie brakuje to nie zmieniaj.

Jak Ozonek pisze- jeśli nie potrzebujesz DX10/11-zostań przy xp.

Win7 to nie tylko dx, ale szybsze odpalanie programów wykorzystujących wielowątkowość. Jeśli zależy Ci na szybkości i komforcie, przejdź na siódemeczkę, jednak bez zakupu dodatkowego ramu nawet nie podchodź. 2GB na Win7 to za mało.

Windows 7 -> Lepsza stabilność,sterowniki, obsługa wielu rdzeni i prostota. Jeśli nie lecisz pod 64 bitowy system, możesz spróbować, ale jak wydasz te parę złociszy na RAM też będzie git.

Jak chcesz żeby szybko chodziło to trzeba będzie parę rzeczy poprzestawiać, ale warto.

Witam otóż od paru dłuuugich lat używam i jestem fanem XP, lecz jakoś nabrała mnie ochota na Windows 7. Lecz nie jestem pewien czy przy graniu itp na moim w miare słabym kompie zaczną sie ścinki, Co wy o tym myślićie ? Oto parametry mojego komputera.

AMD Athlon 64X2 Dual

Core Processor 5200+

2.71 GHz, 2,00 GB RAM

Zostać przy XP czy jednak spróbować Windows 7 ? :>