Czy jest możliwość zainstalowania Windowsa 7 z napędu wirtualnego (Daemon Tools) ? Mam 7 tylko, że 32 bity, a zamierzam zainstalować 64. Czy jest taka możliwość ? Jak zrobić, żeby system uruchamiał 64, a nie 32 bity ?
Windows 7 z napędu wirtualnego
Nie kombinuj z napędem wirtualnym
Zbootuj na pendrive albo na płytke Windowsa 7 64bit i zrób format dysku gdzie masz zainstalowanego obecnie windowsa.
Potem podczepiasz pena czy tam płytę DVD i przy starcie systemu zmieniasz opcje bootowania na nośnik z Windowsem i instalujesz.
Link do poradnika z penem: https://www.youtube.com/watch?v=gwwFkXQwjkc
Jeszcze jedno pytanko ile powinna zajmować instalka siódemki 64 bit na płycie ? Mam pendrive tylko 4GB. Z tym bootlowaniem to wiem jak zrobić, tylko myślę, że ten pendrive będzie za mały. Z płyty nie zainstaluje, bo nie mam napędu.
Windows 7 powinien zajmować jakieś 2-3 GB więc zmieścisz to na pendrive
Istnieje opcja instalacji z Pendrive i z dysku twardego jako partycja Recovery D / E / F ...
Sam ostatnio formatowałem tworząc partycje Recovery i programem EasyBCD dodając ją do listy rozruchu.
Potrzebne filmiki są na youtube.
Innych opcji nie ma, albo są i ich użycie jest bez sensu.
Wersji systemu nie da się zmienic lub przestawić z 32 na 64. Jedyna opcja to format c:/q
Da sięzainstaowaćsystem z innej partycji tylko pdoczas instajacji trzeba pamietac by nie formatowac danej partycji. Czyli Masz dwie partycje C i D wrzucasz system na D oraz program do tworzenia dysku rowniez , odpalasz montujesz i instalujesz , przynajmniej mnei tak dziala xd
Czy jest możliwość zainstalowania Windowsa 7 z napędu wirtualnego (Daemon Tools) ? Mam 7 tylko, że 32 bity, a zamierzam zainstalować 64. Czy jest taka możliwość ? Jak zrobić, żeby system uruchamiał 64, a nie 32 bity ?