Witam.Jaki system będzie lepszy,chodzi mi o to,że słyszałem ,,Windows 8 nie radzi sobie w grach",osobiście nowy system microsoft'u bardzo mi się podoba(wizualnie),czy jest więc różnica wydajności jeśli chodzi o gry ?
Windows 8.1 czy 7
8 na poczatku sobie slabo radzila po patchu 8.1 jest nawet lepiej niz 7 sciagaj smialo
Dzięki,Jeszcze jedno,czy konto online/lokalne ma jakiś wpływ na wydajność ?
Nie ma zandej poprostu online laczy ci wszystki uslugi microsoftu w jedna ( np uzywasz msn to juz nie musisz wpisywac loginu i hasla itd. )
Do starego komputera tzn przed rokiem 2007/8 nawet nie wgrywaj Win8.1
Nie będziesz mieć sterowników do niego. Ja mam problem i muszę zostać na win7 lub upgradować komputer co mi sie nie oplaca.
Ja wolę 7 bo jestem przyzwyczajony do starego widoku, jeśli lubisz nowości bierz 8.
Nie do końca tak z tym jest... sam siedzę jeszce na "gracie".
A mam win 8.1.
Więcej problemów mam z lapkiem... a konkretnie sterami do grafiki.
Windows 8.1, zwłaszcza po Update1 jest bardzo dobry, stabilny, szybki i nie sprawia problemów, jak na razie nie miałem problemów ze zgodnością czegokolwiek, jak brakuje komuś menu start to polecam darmowy Classic Shell
A tak szczerze po co komu start?
Bo jakoś nie mogę tego zrozumieć... a siedzę na win 8 od września .
Ja siedzę trochę dłużej do Ciebie i zadaje przeciwne pytanie - jak można to modernowe menu używać
Jak widać to sprawa gustu, niemniej Windows 8 ma znacznie lepszą kompatybilność do starych gier niż poprzednik. Co do stabilności, to 8mka jest bardzo stabilnym systemem. Nawet jeśli występują mniej poważne błędy, to system często sobie z nimi radzi nie przerywając nam pracy.
Sam system wydaje się być nieco lżejszy niż 7 i tak naprawdę sam musisz zainstalować i sprawdzić czy ci się podoba. Jedni wolą XP inni Linuxa i każdy Ci odpowie co innego nt systemu.
A kto powiedział że używam ten modeu ui czy jak mu tam.
Mam ustawione startowanie do pulpitu i tyle
A wyłączanie? Zazwyczaj najadę na ten róg ekranu i wyłączę.
ale można tez sobie zrobić skrót czy to na pulpicie czy w pasku zadań (jak kto woli).
P.S. Nie planuje wracać na Win 7 (mimo ze lezy w szafie) ciekawe co przyniesie Win 9?
Ja mam W 8.1 z Update 1 i śmiga elegancko. Kafelki idzie sobie ładnie ustawić i są bardzo przejrzyste.
Również ustawiłem sobie, żeby od razu przechodziło na pulpit i modern UI widzę tylko jak wyłączam laptopa.
u mnie było tak, że przesiadłem się z XP na 8 czyli SZOK.. teraz uważam że ktoś kto kiedykolwiek korzystał z komputera poradzi sobie z 8.1 można ustawić wersję bez kafelków, ja u siebie widuję je raz na tydzień jak niechcący kliknę.. ;d
Witam.Jaki system będzie lepszy,chodzi mi o to,że słyszałem ,,Windows 8 nie radzi sobie w grach",osobiście nowy system microsoft'u bardzo mi się podoba(wizualnie),czy jest więc różnica wydajności jeśli chodzi o gry ?