Windows 8.1 vs Windows 7

Hejka! Orientujecie sie m.in ktory z systemow jest lepszy?:o Slyszalam, ze windows 8.1 jest nieco szybszy od 7,ale chcialabym poznac Wasze opinie na temat obu systemow operacyjnych!: )

Technicznie Win 8.1. Reszta to kwestia ergonomii.

Podobno 8.1 wspiera lepiej gry ;)

Słyszałem wiele pozytywnych opinii o W8.1, ponoć jest dużo bardziej wydajny niż 7 (która moim zdaniem bardzo dobrze się spisuje)

Po tym failu jakim był oryginalny 8.1, siedzę na 8.0 i jestem całkiem zadowolony. Jeśli rzeczywiście naprawili 8.1 to warto go zobaczyć, po dwóch tygodniach albo wywalisz go z dysku, albo tak jak ja nie będziesz w stanie wrócić. Poza tym Metro FTW, o ile nie mówimy o aplikacjach, tylko o samym ekranie :P

8.1 warto, w tej chwili to ulepszona wersja 7 a komu przeszkadza metro to pozbywa się tego jednym programem i mamy szybsza i lepsza 7 z nowymi stylami.

Ja tam mam windowsa 8 od marca i nie narzekam, jakoś żadnych problemów na razie nie miałem:P

Zresztą co za różnica jaki system.. ważne tylko żeby się dało na kompie młócić w co się tam chce B)

Po tym failu jakim był oryginalny 8.1, siedzę na 8.0 i jestem całkiem zadowolony. Jeśli rzeczywiście naprawili 8.1 to warto go zobaczyć, po dwóch tygodniach albo wywalisz go z dysku, albo tak jak ja nie będziesz w stanie wrócić. Poza tym Metro FTW, o ile nie mówimy o aplikacjach, tylko o samym ekranie

O czym ty człowieku bredzisz? Podstawowa wersja była niedopracowana i ludzie narzekali, a w 8.1 wszystko poprawili.

Ja siedzę na Win7 tylko i wyłącznie bo ma stary pasek "Start". Gdy przywrócą częściowo ten pasek to możliwe że zmienię na Win8.1 albo Win9, aktualnie górę bierze moje przyzwyczajenie. Nie chcę nakładek na pasek start typu Classic Shell do windows 8.1.

Pod względem optymalizacji oba systemy są bardzo podobne ale na win8.1 nie chodzi mi wtyczka proto.Skype dla komunikatora WTW.

Ja tam jako stary użytkownik, wole windows 7 niż kafelki, i stale podłączony internet. Bo tak naprawdę W8 , większości funkcji jest uzależniona od internetu. Jednak kto woli, młodym nie będą przeszkadzać kafelki, brak paska startu. U mnie siostra woli W8 niż W7, a jest dziewczyną.

Evil póki co 7. Windows 8 tendencje do tworzenia problemów z grami...

O czym ty człowieku bredzisz? Podstawowa wersja była niedopracowana i ludzie narzekali, a w 8.1 wszystko poprawili.

A widziałeś pierwszą wersję 8.1? Która psuła nawet to co już wcześniej dobrze działało? To była tragedia gorsza od Visty i dlatego do dziś jeszcze nie zrobiłem aktualizacji po pierwszej próbie.

Jeżeli ktoś skreśla 8.1 za kafelki to błąd, wystarczy zainstalować StartIsBack i wyglada ma pasek z 7 a metro jest wyłączone.

Byłem zaciętym fanem 7 ale dostałem od Microsoftu 8.1. Początkowo faktycznie kląłem bo kafelki i trochę inaczej wyglądają niektóre procedury ale teraz jestem szczęśliwy. Wystarczyło się przyzwyczaić a efektem jest tego 0 blue screenów od blisko roku, fantastyczne dzielenie ekranów, wiele ciekawych aplikacji, wygoda podczas pracy i niezła wydajność. Jeśli masz okazję zaopatrzyć się w 8.1 to warto. Pierwsze kroki są trudne ale później już jest z górki i to ostro.

Ja tam wole kafelki , wygodniejsze , nie trzeba szukać programu w liście , klikam jeden przycisk i mam to co trzeba , a tak to niczym się nie różni jest pulpit, pasek , możliwość ustawienia zwykłego startu , bardzo duże wsparcie dla sterowników wszystko samo się instaluje jeżeli chodzi o nowszy sprzęt . Jak dla mnie poręczniejszy , a co do gier sprawdzałem ina 7 i na 8 te same tytuły , lecz w 8 lepiej chodziło mniej zasobów pochłania i jest lżejszy , do tego można go uruchomić w kilka sekund bez oglądania ekranu ładowania .Tylko dobrze poczytaj co wspiera win 8.1 bo nieraz są jeszcze problemy od niektórych firm ze sterownikami , w 8 działa wsio wspaniale.

I tak niedługo wiele rzeczy będzie lepsze pod win 8.1, albo tylko pod tą wersję. Poza tym faktycznie niby jest szybszy ale tworzy problemy z niektórymi grami, a także według raportów, windows 8.1 ma najwięcej dziur sposród wszystkich. To normalne zagranie, bo trzeba dawać użytkownikom te poczucie, że MS zajmuje się "naszym" systemem, daltego co miesiąc wydaje pakę aktualizacji.

Tak czy owak, lepiej brać 8.1, bo to, chcemy czy nie, przyszłość.

Korzystam na laptopie z Windows 8, a potem zaktualizowałem do 8.1. i bardzo dobrze się spisuje. Co prawda menu kontekstowe (drugim przyciskiem myszy) dziwnie długo się uruchamiało - okazało się, że błąd leżał w sterowniki Bluetooth i teraz znów wszystko jest w porządku. Poza tym, ma ponoć mniejsze wymagania pamięci fizycznej, co dało mi się odczuć na komputerze o 2 GB RAM'u, gdy zmieniłem z Windows 7. A kafelki? Każdy sprytny znajdzie program modyfikujący i przywracający menu start. Dla mnie osobiście nie jest to problemem, bardzo wygodnie mi się z nich korzysta. Jest też kilka funkcji bezpieczeństwa, wsparcie nowszych technologii, np. SPDY (którego nie ma w 7). Oczywiście, możecie czekać na Windows 9... który ma mieć wszystko to, za czym tęsknią użytkownicy. :)

A widziałeś pierwszą wersję 8.1? Która psuła nawet to co już wcześniej dobrze działało? To była tragedia gorsza od Visty i dlatego do dziś jeszcze nie zrobiłem aktualizacji po pierwszej próbie.
Jedyne co pamiętam, co zniknęło po aktualizacji to... program "wiadomości" i został zastąpiony Skype domyślnie. Niczego innego nie zauważyłem, żadnych popsuć.

8 nie liczac kafelek to taka podrasowana 7. Jezeli masz ochote dlubac mozna skonfigurowac 7 tak by pobierala sama mniej zasobow + dodatkowo uzyc game booster ktory wylancza zbedne uslugi. Co do gier nie widzialem sensownej roznicy w fpsach miedzy 8.1 a skonfigurowana 7 (1-3fps). Jak masz juz 7 to poczekaj na 9 szkoda kasy na 8.

Xenin z ciekawosci ile znasz programow poza przegladarkami, ktore uzywaja SPDY?

Odradzam 8.1 kompletne gówno. Korzystając około roku z 8 byłem zadowolony, az naszło mnie do zpatchowania do 8.1. Od razu poczułem jak wszystko zaczeło się tnąć, kompletna masakra, a do tego pełno problemów ze zgodnością. Niemalże większość programów albo uruchamiala się i pracowała dużo wolniej, albo w ogóle. Po 3 dniach przeinstalowałem na 7 i jestem zadowolony.

Hejka! Orientujecie sie m.in ktory z systemow jest lepszy?:o Slyszalam, ze windows 8.1 jest nieco szybszy od 7,ale chcialabym poznac Wasze opinie na temat obu systemow operacyjnych!: )