Windows 8.1

Witam mam problem z windowsem 8.1. Grając dzisiaj pierwszy raz w Just Cause 3 nagle zlagowało mi komputer i dostałem blue screena z błędem 0xc0000001. Komputer chodzi tylko w trybie awaryjnym, przy czym pojawiły się na ciemnych kolorach fioletowe paski. Załączę parę zdjęć, a Was prosiłbym o napisanie rzeczy które muszę Wam wymienić by zbliżyć Was do problemu. Z góry dziękuje.

20464961_1523125847749793_556957995_o.jpg

20503046_1523117094417335_1545058747_o.jpg

Bez tytułu.png

Zapomnij stary. Miałem kiedyś podobną sytuację. Próbowałem różnych opcji naprawczych a nawet zmian w samym biosie. Wywaliło system i naprawa graniczy z cudem. Format C:

Co do blue screena może miec to związek z pamięcią ram, karty graficznej. Paski mogą(ale nie muszą bo to tryb awaryjny) sugerować uszkodzenie komponentu.

Obawiam się, ze coś jest nie tak z karta graficzna. Ale mam nadzieje, ze format wystarczy. Jutro spróbuje. Pierwszy raz coś takiego odkąd go złożyłem.

weź najpierw spróbuj podstawowych rzeczy, jak np: Ccleaner, Malwarebyte (miałem podobny problem z tymi artefaktami na monitorze i zadziałało), a jeśli nie zadziała, to polecam całkowitą usuniecie i zainstalowanie sterowników do karty graficznej. A tym programem możesz całkiem usunąć Sterowniki do karty graficznej - Display Driver Uninstaller. Jak zrobisz to wszystko, to jakby ci się chciało sprawdzać, to jeszcze programem OCCT sprawdzić czy nie wyskoczą jakieś errory w zakładce GPU. Powodzenia :)

Dzięki wszystkim za pomoc. Dam znać który sposób zadziałał. Pozdrawiam! :)

Na początek DDU, by usunąć wszelkie ślady sterowników. Może pliki z różnych wersji się gryzą. Potem spróbować zainstalować na świeżo.

To nic nie da. Najprostszym rozwiązaniem jest format. Zmaczy może coś dac bo akurat dobrze trafiłeś :). Miałem ten błąd, rozwiązania szukalem po internetach 3 dni, dostałem się do takich czeluści internetu że sam byłem w szoku :P. Jest to bliżej nieokreślony błąd... Inaczej, windows musi jakoś określić błąd, ale jako że sam nie wie co się zjebało mówi ci "no słuchaj coś się zjebało, ale nie jestem w stanie ci w tej sprawie pomóc, tak więc musisz sobie poradzić sam :)". Jak dobrze pamietam jakoś tak wyczytałem. Jak ci się uda to super.... Jak nie olej formatuj :). Polecam win 10 klucz na allegro za 20zł

Sformatowałem. Aktualnie wyglada to tak, ze Windows 10 zacina się po uruchomieniu. Na karcie zintegrowanej pasków nie ma. Na mojej karcie graficznej paski są. Ale obraz dalej jest czarny po ładowaniu windowsa.

Re: Okazało się, że problem leży w karcie graficznej. Kolega podłączył u siebie, działo się to samo. Artefakty na monitorze, po czym wyłączanie się komputera. Teraz pytanie, gwarancja skończyła się 3 miesiące temu...(przypadek? nie sądze :P). Opłaca się to nieść do serwisu komputerowego? Sprawdzaliśmy karte, kompresory nie spuchły, kolega mówi coś o stykach i o rebuildzie karty czy coś w tym stylu. Może mi ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat? Dzięki!

Temat do zamknięcia.

Witam mam problem z windowsem 8.1. Grając dzisiaj pierwszy raz w Just Cause 3 nagle zlagowało mi komputer i dostałem blue screena z błędem 0xc0000001. Komputer chodzi tylko w trybie awaryjnym, przy czym pojawiły się na ciemnych kolorach fioletowe paski. Załączę parę zdjęć, a Was prosiłbym o napisanie rzeczy które muszę Wam wymienić by zbliżyć Was do problemu. Z góry dziękuje.

20464961_1523125847749793_556957995_o.jpg

20503046_1523117094417335_1545058747_o.jpg

Bez tytułu.png