Windows XP się nie włącza

Gdy włączam komputer i czekam aż uruchomi się system dzieje się coś dziwnego. Pojawia się logo windowsa i pasek ładowania, lecz przez czarne tło, wszystko jest ściemnione i windows nie chce się włączyć, jak zresetuje komputer i pojawia się opcja, WŁĄCZ WINDOWS NORMALNIE (naciskam enter) dopiero windows się odpala.

Mniej więcej mam coś takiego, tyle że bardziej zaciemnione i ledwo widoczne, windows da się uruchomić dopiero po restarcie komputera.

1JvlJt3.jpg

A nie masz czasem problemu z jednym dyskiem(nie tym na którym masz windowsa)?

Następnym razem spróbuj włączyć komputer tylko z dyskiem na którym masz system a inne odepnij od taśmy i zasilania.

Miałem podobne akcje z komputerem gdy jeden z dysków zaczął mi świrować.

coś mi dysk od gier wariuje, masz racje jak to naprawic?

(dysk od gier, jest podświetlony na niebiesko w mój komputer, normlane to?)

Podświetlany na niebiesko o.O? Nie wiem :P.

Co do naprawy, jeżeli jest zepsuty najszybciej będzie kupić nowy i zgrać na niego wszystkie gry.

Mi okazyjnie się "psuje" i "naprawia" raz na jakiś czas, a właściwie to pojawia się i znika :P.

Szkoda, bo kasy nie mam 500zł poszło w lola, no nic będę go narazie odpalał na restarcie, zrobię format i zobacze

btw. Jeżeli skopiuję plik z dysku X do dysku Y, i usunę ten plik z dysku X to czy ten plik zostanie na dysku Y ?

Tak. Na tym polega istota kopiowania: powstają dwie lub więcej kopii.

Tak zostanie, tylko sprawdź 2 razy że kopiujesz z jednego dysku fizycznego na drugi, bo jeden dysk może mieć kilka partycji :P.

Gdy włączam komputer i czekam aż uruchomi się system dzieje się coś dziwnego. Pojawia się logo windowsa i pasek ładowania, lecz przez czarne tło, wszystko jest ściemnione i windows nie chce się włączyć, jak zresetuje komputer i pojawia się opcja, WŁĄCZ WINDOWS NORMALNIE (naciskam enter) dopiero windows się odpala.

Mniej więcej mam coś takiego, tyle że bardziej zaciemnione i ledwo widoczne, windows da się uruchomić dopiero po restarcie komputera.

1JvlJt3.jpg