Wiosna 2015!

Yo :P

Mimo że sezon Zima 2014/15 ledwo ruszył więc nie zdołały pokazać się jeszcze najważniejsze serie (Drrr, TG czy KnB) są już świetne wiadomości :P

Jeśli ten sezon nie zapowiedział wam nic dobrego (mało możliwe, każdemu powinna spodobać się chociaż jedna seria), wystarczy poczekać na Wiosnę :D

Jest już PRZYPUSZCZALNA lista, więc niestety może się zmienić ale czym byłby człowiek gdyby nie mógł pomarzyć ;)

http://anime24.pl/news.php?readmore=1054

Jest tam coś dla Was ciekawego? Na co teraz czekacie? :P

(Ten temat przypomina wpis na blogu T-T)

http://anichart.net/winter

Mnie jakoś nie ciągnie do tych super produkcji co wymieniłeś. W zasadzie, to nic na razie mnie nie interesuje. Liczyłem po cichu na jakieś kontynuacje małych serii, które oglądałem, ale chyba to nie realne. No cóż, szkoda

Problem jest ten że zazwyczaj te serie które nam się podobają, niestety nie sprzedają się w Japonii. (wkurzające masówki -.-) A fakt ja też mam wiele serii które chciałbym dokończyć ale gdzie tam..

Myślę że 3 sezon highschool of dxd obejrzę xD, a obecnie czekam na 2 s tokyo ghoula już niedługo. O durarara 2 bym zapomniał, czekam z niecierpliwością.

hohoho kto by pomyślał że robią Gate i Overlord, to może być ciekawy rok :)

Z niecierpliwością czekam na High School DxD bo jest to bardzo fajne anime i to chyba wszystko ale się zobaczy w trakcie ^_^

Shokugeki no Soma - manga genialna mam nadzieje że anime też będzie hitem o tej tematyce.

ja aktualnie czekam na

Isuca
Absolute Duo
Shinmai Maou no Keiyakusha
Seiken Tsukai no World Break

Shokugeki no Soma

mam nadzieje ze beda tak samo dobre jak manga albo LN ^^

Absolute miało premierę w niedziele :P Ja przyznaje się bez bicia że czekam na kontynuacje Nisekoi'a, Oregairu, F/SN UBW i oczywiście HS DxD :P

----

Przeglądając te "dalsze" mój wzrok przykuło TO K Sequel. Jestem też ciekawy co to jest Drrrx2 Ketsu, poza tym jest jeszcze tam kilka ciekawych tytułów ;)

Btw jak można mieć ponad rok oglądania na liczniku? ^^

Tu masz link do Absolute http://www.inne.wbijam.pl/absolute_duo.html

To anime rzeczywiście zapowiada się ciekawie od 1 odcinka ;)

Jak wspominałem na ShoutBox'ie Absolute

w 1 odcinku to istna kopia Unbreakable Machine Doll Pojawia się gościu któremu zabito bliskich, Zapisuje się w szkole, Już na samym początku musi walczyć, i poznaje najładniejszą/zdolniejszą/silniejszą dziewczynę w szkole. Amen Ale mi się to podoba osobiście ^^

^Silny spoiler fabularny, nie chcesz sobie psuć zabawy nie czytaj :P

Mi się machine doll spodobało więc jak już nie będę wiedział co obejrzeć to na 100% sprawdzę.

Tylko mi się wydaje czy główna bohaterka Absolute Julie jest prawie żywcem wzięta z No Game No Life (podobieństwo do Shiro jest porażające ),a ta dziewczyna która toczyła pojedynek z Tooru ( wypadło mi z głowy jej imię :D ) jes podobna w ponad 97 % do Asuny z SAO :lol:

Taaaa Julie na bank jest klonem Shiro :D Ale co do tej 2... Musiał bym jeszcze raz odpalić bo mam szalenie słabą pamięć do twarzy xD

---

Hmmm, może i podobna ale jak dla mnie nie aż tak bardzo :P Zresztą co by zrobił Kirito bez swojej Asuny? :D

------

Albo Sora bez Shiro? :P

O mój boże, skoro Absolute Duo to połączenie Machine Dolla i No Game No Life, to dzięki za uprzedzenie, bo nie chcę marnować czasu na taki shit.

Nie źle nas zrozumiałeś chodziło o to że po prostu postać z NGNL przypomina postać (wygląd) z Absolute.

Moim zdaniem anime warte obejrzenia na razie podobno zaplanowano 12 odcinków więc warto poświęcić te 24 min tygodniowo na to anime bo zaczęło się naprawdę bardzo obiecująco.Na tą chwilę mogę powiedzieć że anime jest godne uwagi,ale ile można wywnioskować po 1 odcinku i opisie fabuły . Polecam ;)

Problem jest ten że zazwyczaj te serie które nam się podobają, niestety nie sprzedają się w Japonii. (wkurzające masówki -.-) A fakt ja też mam wiele serii które chciałbym dokończyć ale gdzie tam..

Też nie do końca. Nie są zamknięci całkowicie, ale to czy wyjdzie kolejna seria zależy od oglądalności, jak również sprzedaży fizycznych kopii. Same pudełeczka z ulubioną serią nie są drogie, a wspierają twórców. Idą miesiącami, ale czasem warto. :q Po prostu lepiej sprzedają się znane serie, a takie małe biedne, często umierają śmiercią naturalną. Dlatego nie lubię tasiemców.

Aktualnie trudno o dobre anime, którego tematyka nie będzie wyeksploatowana. Większość broni się nie fabułą, a samymi postaciami, kresą i muzyką, kiedy fabuła jest miałka i całość można o kant d*py rozbić. Trochę jak z kinem i ambitnymi filmami, jak raz skosztuje się czegoś lepszego, trudno dobrze patrzeć na całą resztę

Ja czekam na:

-Gunslinger Stratos: The Animation

-High School DxD BorN (nie lubie ogólnie ecchi ale ten serial był świetny)

-Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku (pierwszy sezon był jak na komedie całkiem niezły)

-Code Geass: Boukoku no Akito 3 - Kagayakumono Ten Yori Otsu (jeszcze to, może zobaczymy odnowionego Leloucha)

Powiedziałeś o wszystkim o czym myślałem Nv. Chylę czoła :P

Ooo, co ja widzę, będzie kontynuacja "Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. (Zoku)". Nie mogę się odczekać, bo polubiłem to anime i świetnie, że wychodzi drugi sezon.

Co do reszty to raczej oglądnę kontynuację "High School DxD (Born)" oraz "F/SN Unlimited Blade Works (2nd season)".

Na pozostałą cześć mniej mi znanych tytułów, też rzucę okiem, o ile nie odrzucą po pierwszym odcinku.