Wirtualna Rzeczywistość Dla Każdego, Czyli VR Za Grosze

Siemanko,

Pewnie wielu z was marzyło lub chociaż raz chciało poczuć się jak w grze. Dzięki Weebo3D jest to możliwe i to za 60$.

Teraz każdy się zastanawia, ale jak to 60$. Octulus rift, DK2 są warte nieco ponad 1000zł, i właśnie dlatego jest tak tanio.

Przy pomocy Weebo3D + naszego smartfona możemy odzwierciedlić uczucie VR.

Więcej dowiecie się w tym filmie od JackQuackPL

https://www.youtube.com/watch?v=IbO9Jk3df4Q

Zapraszam do dyskusji w komentarzach i dania suba Jackowi.

Jeśli macie jakieś pytanie, to proszę śmiało pytać.

Smartfon nie wliczony :P

Ładnie, jedynie co mnie boli to:

- Nieprawda, że jest to VR za 60zł

Wlicz w to koszt: kontrorela, telefon w miarę dobry (1500zł~), 2 stłuczone lampy.

Ale efekt ładnie wygląda i w miarę legitymacyjnie.

Ładnie, jedynie co mnie boli to:- Nieprawda, że jest to VR za 60złWlicz w to koszt: kontrorela, telefon w miarę dobry (1500zł~), 2 stłuczone lampy.Ale efekt ładnie wygląda i w miarę legitymacyjnie.

Za 60zł już masz sam Weebo3d, a smartfon może być też tańszy za 500zł, np ja sam posiadam Sony Xperia E4G. I mogę spokojnie z lekkimi ścinkami grać.

A lampy się gdzieś odsunie. :P

Nie jestem specem. Dopiero nie tak dawno dowiedziałem się o google cardboard. Jak to wygląda przy takim "zamienniku"? Czuć tę wirtualną rzeczywistość, czy może to taki słaby film 3D, który niby jest 3D, ale najwięcej tego 3D było w reklamie kostki przed filmem.

@EDIT:
I co jeśli mój rozstaw oczu nie będzie się zbytnio pokrywał z tymi Weebo3D?

Bardzo mnie ciekawi kwestia rozdzielczości na czyms takim, i np czy taki setup moze zastapic zwykły monitor tj. dać efekt jak na monitorze tyle że nie 25 cali tylko 40 :D

Nie jestem specem. Dopiero nie tak dawno dowiedziałem się o google cardboard. Jak to wygląda przy takim "zamienniku"? Czuć tę wirtualną rzeczywistość, czy może to taki słaby film 3D, który niby jest 3D, ale najwięcej tego 3D było w reklamie kostki przed filmem. @EDIT:I co jeśli mój rozstaw oczu nie będzie się zbytnio pokrywał z tymi Weebo3D?

Jeśli kiedykolwiek korzystałeś z google cardboard to odczuwasz ze ten ekran smartfonu jest za daleko. Soczewki w weebo3d minimalizują ta odległość. A samo wyświetlanie to duplikat ekranu więc puki co nie spodziewaj się czegoś wielkiego. Jak wyjdzie wersja 3.0 Weebo3d to może będzie lepsza głębia.

Nie jestem specem. Dopiero nie tak dawno dowiedziałem się o google cardboard. Jak to wygląda przy takim "zamienniku"? Czuć tę wirtualną rzeczywistość, czy może to taki słaby film 3D, który niby jest 3D, ale najwięcej tego 3D było w reklamie kostki przed filmem. @EDIT:I co jeśli mój rozstaw oczu nie będzie się zbytnio pokrywał z tymi Weebo3D?

Jeśli kiedykolwiek korzystałeś z google cardboard to odczuwasz ze ten ekran smartfonu jest za daleko. Soczewki w weebo3d minimalizują ta odległość. A samo wyświetlanie to duplikat ekranu więc puki co nie spodziewaj się czegoś wielkiego. Jak wyjdzie wersja 3.0 Weebo3d to może będzie lepsza głębia.

Edit: Co do rozstawu oczu google powinny mieć regulowane ustawienie więc spokojnie powinny pasować.

Siemanko,

Pewnie wielu z was marzyło lub chociaż raz chciało poczuć się jak w grze. Dzięki Weebo3D jest to możliwe i to za 60$.

Teraz każdy się zastanawia, ale jak to 60$. Octulus rift, DK2 są warte nieco ponad 1000zł, i właśnie dlatego jest tak tanio.

Przy pomocy Weebo3D + naszego smartfona możemy odzwierciedlić uczucie VR.

Więcej dowiecie się w tym filmie od JackQuackPL

https://www.youtube.com/watch?v=IbO9Jk3df4Q

Zapraszam do dyskusji w komentarzach i dania suba Jackowi.

Jeśli macie jakieś pytanie, to proszę śmiało pytać.

Smartfon nie wliczony :P