Siemanko!
Szukam gry, gry która wciągnie mnie tak bardzo jak to tylko możliwe. Grałem chyba we wszystkie dostępne darmowe MMORPGi, WOWa oraz BDO, jednak gra w której utopiłem najwięcej mojego czasu to ArcheAge. Szukam gry na ten styl, chociaż może z ciut lepszym developerem… Takiej gdzie mogę się utożsamić z postacią i odgrywać nią poszczególne epizody jak elementy realnej codzienności. Kluczem dla mnie jest fajne PvP i Dungeony/Raidy, czyli coś co pozwala na większą kooperację z gildią. Czasu mam niestety mniej niż kiedyś myślę, że max do 6h dziennie, pewnie komuś się to wyda dużo ale z mojej perspektywy gdzie przez 4 lata potrafiłem poświęcać dziennie po 16h na grę jest to już granica przyzwoitości… mniejsza z tym. Chciałbym żeby gra oferowała dużo ale niekoniecznie wymagała każdej pierdoły do osiągnięcia high capu-coś na zasadzie że czerpiesz z tego profit jeśli to robisz, ale nie jest Ci to koniecznie do szczęścia potrzebne. Jeżeli jest jakaś gra oprócz BDO i ArcheAge, która oferuje tryb morski to chętnie sprawdzę gdyż ten aspekt urzekł mnie najmocniej w wyżej wymienionych. Odrazu wspomnę że chętnie bym wrócił do Aa jednak samemu nie mam zamiaru, tak więc jeśli byli by jacyś chętni to chętnie pokazałbym co i jak, wprowadził w świat gry i pobawił się jak niegdyś… Jeżeli chodzi o takie sprawy jak abonament czy B2P to nie ma z tym żadnego problemu to samo tyczy się wymagań gier, powinno uciągnąć wszystko. No i co najważniejsze liczy się dla mnie gildia, szukam pozytywnie zakręconych ludzi, którzy lubią się pośmiać, pogadać, umieją się skrytykować, ale tak by druga osoba wyciągnęła z tego wnioski. Bez komunikatora głosowego, ze tak zażartuje-nie mamy o czym rozmawiać
Tak więc podsumowując
Jestem
-weteran MMORPG
-dysponuje sporą ilością czasu
-lubię PvP
-Gildia to podstawa dla dobrej zabawy
Szukam
-MMORPG osadzonego w świecie fantasy
-ilość ludzi na serwerach ma być taka, żeby dało się bawić o każdej porze dnia(to chyba najtrudniejsze kryterium do spełnienia )
-nie potrzebuje “świętej trójcy” im więcej wariacji z klasami tym lepiej ale nie jest to konieczne
-nieistotne jest dla mnie czy gra jest F2P/B2P/P2P
-dobre PvP, koniecznie możliwość siekania się na wolnym terenie, nie interesują mnie tylko i wyłącznie arenki
-PvE tez na dobrym poziomie, chodzi o to żeby były jakieś instancje/raidy (nie 2 na krzyż)
-mnogość aktywności w grze możliwych do wykonania
Myślę że tyle póki co jak coś sobie przypomnę to będę edytował, miłego weekendu