Wirus Policja

Dzisiaj wróciłam z pracy około 12 i po włączeniu komputera pojawił mi się ten nieszczęsny wirus policja i nie wiem za bardzo jak go wywalić, możecie mi doradzić co mam teraz zrobić (bez głupich komentarzy)

Wczoraj wieczorem wszystko działało normalnie, nic nie ściągałam itp.

Hmm,było już o tym;]Spróbuj tak,alt+ctrl+delete i potem -wyloguj.Jak zacznie się wylogowywać kliknij escape żeby to przerwać,to powinno wyłączyć tą stronę z komunikatem pseudo policyjnym.Następnie przeskanuj kompa jakimś w miare ogarniętym anty virusowym programem,zresztą obojętnie jakim,powinno wykryć virusa i usunąć.Spróbuj,w moim przypadku to poskutkowało.

Wujek Gógl wie wszystko.

http://usunwirusa.pl/policja-wirus/

Problem jest poważniejszy @Valgour. Mimo że wirus blokuje tylko dostęp do komputera, to należy się go całkowicie pozbyć. Wiele for pomagało ludziom z tym problemem. NIe myślałem że to jeszcze istnieje o.O! Wyszukaj w google frazę "policja zablokowała mi komputer", wejdź na jakieś forum o tematyce komputerowej i tam będziesz miała wszystko wypisane jak się tego pozbyć ;).

Użyj combofixa mi podziałało, ale uważaj, bo jest to niebezpieczny program (w sensie, że co za dużo to nie zdrowo :P).

Ale to nie wymaga aż takiej zabawy.Sprawdż mój sposób,powinno zadziałać.Ten virus nie jest taki "kozacki" ,żeby aż tak kombinować.@kinya11 Nom w moim przypadku poszło "gładko",szybko się tego pozbyłem i system wydaje się "zdrowy".Może to jest trochę poważniejszy problem, ja tego nie odczułem,więcej emocji niż kłopotu sprawił.Emocji w sensie takim,że w perspektywie był format,ale się obeszło bez tego ostatecznego rozwiązania;]

Ja uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym z wierszem poleceń załadowałem combofixa i po problemie...

Tryb awaryjny -> uruchom -> %appdata% -> usuń plik .exe o podejrzanej nazwie (coś w stylu masdagggasdas.exe). Najprostszy sposób bez używania żadnych dodatków.

Ok już działa all przywróciłam pliki systemowe z 20 marca i działa jak na na razie. Muszę coś jeszcze zrobić żeby się upewnić że tego dziadostwa już nie ma?

Przeskanuj kompa dla pewności. Taki temat już był, nawet się obszernie wypowiedziałem.

Dzięki wszystkim za pomoc. Temat można już zamknąć.

mod_ico.png
Temat zamykam -Revolutio

Dzisiaj wróciłam z pracy około 12 i po włączeniu komputera pojawił mi się ten nieszczęsny wirus policja i nie wiem za bardzo jak go wywalić, możecie mi doradzić co mam teraz zrobić (bez głupich komentarzy)

Wczoraj wieczorem wszystko działało normalnie, nic nie ściągałam itp.