Witam, czy ktoś z was kupował win 8 z allegro?

Oto link do aukcji http://allegro.pl/windows-8-1-professional-pro-32-64b-oryginal-auto-i4591562396.html,

Gościu sprzedaje sam klucz, nie wiem czy to jakaś ściema czy coś. Proszę o opinię na ten Temat.

Pozdrawiam i dziękS :)

Kupowałem klucze z automatu allegro, wszystkie działały, nawet te od początkujących, tyle, że to gierki były, ten koleś od windowsa ma dobrą reputację, możesz spróbować, pamiętaj, że to na 100% wersja OEM, czyli wymienisz coś w kompie 3 razy i koniec z kluczem(płyta główna), chyba, ze coś zmienili w tym temacie, przy takim kluczu może się zdarzyć , że przy całkowitej wymianie kompa będziesz musiał dzwonić żeby aktywować

Kupowałem klucze z automatu allegro, wszystkie działały, nawet te od początkujących, tyle, że to gierki były, ten koleś od windowsa ma dobrą reputację, możesz spróbować, pamiętaj, że to na 100% wersja OEM, czyli wymienisz coś w kompie 3 razy i koniec z kluczem(płyta główna), chyba, ze coś zmienili w tym temacie, przy takim kluczu może się zdarzyć , że przy całkowitej wymianie kompa będziesz musiał dzwonić żeby aktywować

Gierki tzn ?

Tzn. że kolega wyżej kupował klucze gier na Allegro, które potem aktywował na Steam/Origin. Nie kupował systemu.

tia dokładnie:p z 5 gier z allegro mam na steam z takich automatów

A co za roznica czy kupujesz klucz czy pudelko :X???

Czyli wychodzi na to, że to oszuści

Dlaczego od razu oszust? ;p Ci co kupowali teraz, to kupowali jeden, dwa dni temu, więc poczekaj aż ktoś wystawi komentarz, bo jak na razie nie ma żadnego - jeśli chodzi oczywiście o tą konkretną aukcję.

Dlaczego od razu oszust? ;p Ci co kupowali teraz, to kupowali jeden, dwa dni temu, więc poczekaj aż ktoś wystawi komentarz, bo jak na razie nie ma żadnego - jeśli chodzi oczywiście o tą konkretną aukcję.

Na pure Pc odpowiedzieli, że oryginał musi mieć nośnik i licencję ( naklejkę )

Nośnik wcale nie jest wymagany (kopię systemu można zawsze ściągnąć legalnie z internetu). Co do tej naklejki sprzeczałbym się, na moje wystarczy dowód zakupu. Tak jak w mojej byłej szkole, kiedy kupowało się system to się dostawało wydukowaną kartkę z kodem licencyjnym, który był jednocześnie pokfitowaniem.

Nośnik wcale nie jest wymagany (kopię systemu można zawsze ściągnąć legalnie z internetu). Co do tej naklejki sprzeczałbym się, na moje wystarczy dowód zakupu. Tak jak w mojej byłej szkole, kiedy kupowało się system to się dostawało wydukowaną kartkę z kodem licencyjnym, który był jednocześnie pokfitowaniem.

Czyli nie mam dowodu zakupu bo to jest aukcja i nie będę miał pokwitowania żadnego, tylko wyślą mi na maila Keya

Ofert kupna jest pelno i dlazego to maja byc oszusci...JEST TO CYFROWA wersja windowsa dziala to na azsadzie "upgrade windowsa" ...nic innego wklepujesz swoj wlasny klucz i tyle ....Przeciez windows to klucz a nie plyty...nie wiem ile masz kopa i jak sie tym interesujesz ale wersje cyfrowe sa juz od bardzo dawna w obrocie.

Ofert kupna jest pelno i dlazego to maja byc oszusci...JEST TO CYFROWA wersja windowsa dziala to na azsadzie "upgrade windowsa" ...nic innego wklepujesz swoj wlasny klucz i tyle ....Przeciez windows to klucz a nie plyty...nie wiem ile masz kopa i jak sie tym interesujesz ale wersje cyfrowe sa juz od bardzo dawna w obrocie.

Zwróć uwagę na cenę !!! System win 8.1 z licencją to wydatek 350 zł, więc jak to wyjaśnisz ? :)

1. kupujesz klucz który aktywujesz bezpośrednio na stronie: http://windows.microsoft.com
  2. Oficjalnej stronie Microsoftu - od początku masz pewność, że przesłany klucz jest Oryginalny, a nie CRACK jak może zdarzyć się na innych aukcjach, dodatkowo pobierasz lub aktualizujesz poprzez oficjalnego managera microsoftu, a nie ściągasz piracką wersję z TORRENTÓW.
  3. Po wpłacie otrzymasz KLUCZ oraz Instrukcję z informacjami w zależności od tego czy chcesz pobrać system lub zaktualizować go - wszystko poprzez oficjalną stronę.
  4. Windows 8.1 Pro PL 32/64 Bit oznacza kompatybilność z obiema wersjami bez konieczności wyboru

Klucze oczywiście są nowe - nie używane

Do klucza powinno się chyba mieć naklejkę na komputer i certyfikat legalności systemu. Jeśli tego się nie ma to system jest nielegalny chyba.

I tyle w temacie.

Osoba ta może sprzedawać wersję z multiaktywacją czyli taka która jest dostępna dla kilku komputerów.

Sa systemy VL - Volume Licensing dla wielu komputerów i te drugie OEM dla jednego komputera.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Volume_License_Key

Bzdura, licencja jest tylko na klucz na nic więcej. Jeśli kupujemy Oryginalny system płacimy za licencję, a nie nośnik. Można sobie zrobić kopię windows na własny użytek, jeśli płytka nam się uszkodzi sam microsft daje możliwość pobrania obrazu iso, po weryfikacji klucza. Jednak sprzedawanie oddzielnie licencji jest zabronione, sam jednak możesz zakupić klucz przez internet (z oficjalnej strony microsoft).

Tutaj pewnie chodzi o cenę dla autora tematu, kombinowanie (jeśli wystawca towaru to nie oszust) - Zakupiony klucz z allegro może być legalny, przechodzi test i nie widzę problemu robienia igły z widły. Tylko pytanie na ile jest zaufany sprzedawca ;)

Oto link do aukcji http://allegro.pl/windows-8-1-professional-pro-32-64b-oryginal-auto-i4591562396.html,

Gościu sprzedaje sam klucz, nie wiem czy to jakaś ściema czy coś. Proszę o opinię na ten Temat.

Pozdrawiam i dziękS :)