Witam nie typowy problem "Szkoła"

Witam, tak wiem to jest forum o MMO, ale przecież każdy z Nas jest człowiekiem a wątpię żeby było forum z problemami szkolnymi,

tak wiec przechodzę do sedna sprawy :

Od miesiąca u mnie w szkole są lekcje w piątki od godzinę wcześniej, i na pierwej godzinie zawsze nie było sporo osób Pani stwierdziła że tak nie może być i każdego kogo nie było w tym mnie (zaspałem niestety) musieliśmy zostać godzinę po normalnych zajęciach a dokładnie tak długo aż nie skończymy pracy (zajęła mi jakoś 25min może 30). Mój kolega nie mógł zostać ma pewne problemy rodzinne i po zrobieniu swojej pracy zacząłem robić za niego. Niestety Pani zauważyła to i mi jak i jemu postawiła Ndst. Nie chodzi mi o wymierzanie wojny Pani lub jakie ma prawa, tylko czy wy mieliście podobne sytuacje jak to załagodzić lub odrobić tą ocenę może jakoś podejść na litość ?

Nauczyciel też człowiek, wbrew pozorom. ;p

Nie raz byłam w gorszej sytuacji (chociażby teraz przez pewne problemy nie było mnie 3 mies w szkole a jestem [byłam] w klasie maturalnej i pozwolili mi warunkowo zakonczyc nauke). Najlepiej podejdź z kolegą, powiedz prawdę i tyle. Niech kolega zaoferuje, że to co mieliście zrobić on zrobi sam i jej doniesie / zrobi po lekcjach kiedy będzie mógł. Ogółem powinniście powiedzieć coś takiego od razu, z autopsji wiem, że po fakcie może być trudno cokolwiek wskórać. Zostaje wam pogadać i tyle, jak będzie trzeba to rodzica wysłać (to jest dopiero broń na nauczycieli ;D)

Zresztą niedostateczny to nie jest żadna zmora, można poprawić o.o Jak resztę ocem masz pozytywnych to ci to nic nie zrobi.

Witam, tak wiem to jest forum o MMO, ale przecież każdy z Nas jest człowiekiem a wątpię żeby było forum z problemami szkolnymi,tak wiec przechodzę do sedna sprawy :Od miesiąca u mnie w szkole są lekcje w piątki od godzinę wcześniej, i na pierwej godzinie zawsze nie było sporo osób Pani stwierdziła że tak nie może być i każdego kogo nie było w tym mnie (zaspałem niestety) musieliśmy zostać godzinę po normalnych zajęciach a dokładnie tak długo aż nie skończymy pracy (zajęła mi jakoś 25min może 30). Mój kolega nie mógł zostać ma pewne problemy rodzinne i po zrobieniu swojej pracy zacząłem robić za niego. Niestety Pani zauważyła to i mi jak i jemu postawiła Ndst. Nie chodzi mi o wymierzanie wojny Pani lub jakie ma prawa, tylko czy wy mieliście podobne sytuacje jak to załagodzić lub odrobić tą ocenę może jakoś podejść na litość ?

nie bardzo łapę o co chodzi

jeśli jesteś uczniem

klas 1-6 ,1-3 ,1-3

Kolejno podstawówka , gimnazjum ,liceum , i nie chodziłeś na np j. Polski bo był rano ( tego nie rozumiem :D bo ja zawsze miałem i mam na 8 [nawet teraz na studiach]) to jedynie co może zrobić ci nauczyciel to wstawić nie obecność ....

jeśli nie obecności było ponad 50 % danego przedmiotu np ; w całym semestrze/roku masz 100 godzin matmy a nie byleś na 51 godzinach ( 100*51/100)

to jesteś nieklasyfikowany i nic nie możesz zrobić ( chyba że jest to usprawiedliwione)

jeśli masz tylko 10 czy 20 nie obecności j/w to nauczyciel możne ci skoczyć że użyje kolokwializmu :D

sensu stricte.

jeżeli natomiast chodzi oto że dostałeś 1 za to że robiłeś coś za kogoś to nic dziwnego to jest oszustwo :D

Pogadaj na osobności z nauczycielem o swoich problemach, i o problemach kolegi , opowiedz czemu musiałeś to zrobić ...

nauczyciel cie zrozumie a jeżeli nie to idz z tym do pedagoga szkolnego on zawsze pomoże nawet jeżeli ci się tak nie zdaje .

opcja 2

pogadaj o problemach z rodzicami ( pewnie dostaniesz po d*pie 3 metrowym pasem) ale wszystko załatwią tak sądze

@Oczy kurde nie bylo mnie raz po drugie mamy po 3 polskie wiec nawet jak bym nie byl na pierwszym to dalej mam 66% obec.

@Gehenna na od razu probowalem sie wybronic ale nie pomoglo za bardzo

Witam, tak wiem to jest forum o MMO, ale przecież każdy z Nas jest człowiekiem a wątpię żeby było forum z problemami szkolnymi,

tak wiec przechodzę do sedna sprawy :

Od miesiąca u mnie w szkole są lekcje w piątki od godzinę wcześniej, i na pierwej godzinie zawsze nie było sporo osób Pani stwierdziła że tak nie może być i każdego kogo nie było w tym mnie (zaspałem niestety) musieliśmy zostać godzinę po normalnych zajęciach a dokładnie tak długo aż nie skończymy pracy (zajęła mi jakoś 25min może 30). Mój kolega nie mógł zostać ma pewne problemy rodzinne i po zrobieniu swojej pracy zacząłem robić za niego. Niestety Pani zauważyła to i mi jak i jemu postawiła Ndst. Nie chodzi mi o wymierzanie wojny Pani lub jakie ma prawa, tylko czy wy mieliście podobne sytuacje jak to załagodzić lub odrobić tą ocenę może jakoś podejść na litość ?