Witam, tak wiem to jest forum o MMO, ale przecież każdy z Nas jest człowiekiem a wątpię żeby było forum z problemami szkolnymi,tak wiec przechodzę do sedna sprawy :Od miesiąca u mnie w szkole są lekcje w piątki od godzinę wcześniej, i na pierwej godzinie zawsze nie było sporo osób Pani stwierdziła że tak nie może być i każdego kogo nie było w tym mnie (zaspałem niestety) musieliśmy zostać godzinę po normalnych zajęciach a dokładnie tak długo aż nie skończymy pracy (zajęła mi jakoś 25min może 30). Mój kolega nie mógł zostać ma pewne problemy rodzinne i po zrobieniu swojej pracy zacząłem robić za niego. Niestety Pani zauważyła to i mi jak i jemu postawiła Ndst. Nie chodzi mi o wymierzanie wojny Pani lub jakie ma prawa, tylko czy wy mieliście podobne sytuacje jak to załagodzić lub odrobić tą ocenę może jakoś podejść na litość ?
nie bardzo łapę o co chodzi
jeśli jesteś uczniem
klas 1-6 ,1-3 ,1-3
Kolejno podstawówka , gimnazjum ,liceum , i nie chodziłeś na np j. Polski bo był rano ( tego nie rozumiem
bo ja zawsze miałem i mam na 8 [nawet teraz na studiach]) to jedynie co może zrobić ci nauczyciel to wstawić nie obecność ....
jeśli nie obecności było ponad 50 % danego przedmiotu np ; w całym semestrze/roku masz 100 godzin matmy a nie byleś na 51 godzinach ( 100*51/100)
to jesteś nieklasyfikowany i nic nie możesz zrobić ( chyba że jest to usprawiedliwione)
jeśli masz tylko 10 czy 20 nie obecności j/w to nauczyciel możne ci skoczyć że użyje kolokwializmu ![:D]()
sensu stricte.
jeżeli natomiast chodzi oto że dostałeś 1 za to że robiłeś coś za kogoś to nic dziwnego to jest oszustwo ![:D]()
Pogadaj na osobności z nauczycielem o swoich problemach, i o problemach kolegi , opowiedz czemu musiałeś to zrobić ...
nauczyciel cie zrozumie a jeżeli nie to idz z tym do pedagoga szkolnego on zawsze pomoże nawet jeżeli ci się tak nie zdaje .
opcja 2
pogadaj o problemach z rodzicami ( pewnie dostaniesz po d*pie 3 metrowym pasem) ale wszystko załatwią tak sądze