Witam ! nowy w świecie komiksów

Witam serdecznie, szukałem dobrą godzinę na temat komiksów i mam wiele nie ścisłości i pytań.

Zaciekawiłem się komiksami jak słyszałem że TWD jest na ich podstawie tworzone + oglądam też The Big Bang Theory i tam też często o komiksach mówią więc mam chrapkę :P.

Szukałem w internecie to znalazłem jedynie na ceneo, ale przesyłka jest za droga jak na cenę komiksów.

1.Otóż czy istnieją w Szczecinie sklepy z komiksami albo księgarnia w których można je wypożyczać lub kupić lub to i to,

(Tak wiem istnieje google ale jedynie znalazłem jakiś zlot fanów w Szczecinie i ceneo :(.)

2.Zainteresowały mnie komiksy z Żywych Trupów, ale cena to ok. 30-40 zł za TOM i czy ten tom to jak z serialu jeden odcinek czy jeden sezon, bo nie wiem czy muszę wydać kilka tysięcy na całą serię czy to jest odnośnie sezonów wtedy to wyjdzie znacznie taniej. Wyjaśnione

3.Jakie tytuły polecacie.

4.Jakie tytuły NIE polecacie.

PS: Nie interesuje mnie wersja cyfrowa gdyż komiks to komiks muszę go czuć i mieć by ot tak się kurzył i ładnie stał na półce.

DZIĘKUJE I POZDRAWIAM FANÓW KOMIKSÓW

TWD jak najbardziej polecam, bo warto.

Prócz komiksach o zombiakach interesuje cię też coś innego? Po prostu jeśli masz jakieś konkretne wymagania, to spróbuj je jakoś sprecyzować. :)

Oczywiscie z uwagi na moja amatorszczyzne sprobuje wszystkiego.

a co do zywych trupow to wypowiadasz sie po serialu czy czytales owe tomy jak czytales to ile w sobie taki tom zawiera ?

Czytałem całe TWD i tak naprawdę to ciężko ocenić co zawiera. To całkowicie inna rzecz nie do porównania z serialem. Naprawdę można się ostro zdziwić, ale i tak uznaje komiks za lepszy. Polecam z całego serca jednak jeśli naprawdę chcesz mieć na papierze to życzę szczęścia i pieniędzy.

No niestety wiem jak o TWD chodzi to z 500zl za 14tomow ale wiadomo ze tom w dzien nie przeczytam a jak mowisz ze czytales TWD to jak bys mial porownac ile odc. jeden tom ? Wazne bo chcialbym wiedziec jak to wyglada

Powiem tak, komiks nie ma nic wspólnego z serialem. Jedyne co jest pobrane do serialu to niektóre ważniejsze wątki. Nie można powiedzieć ile dany komiks ma "odcinków" bo to komiks. Każdy opowiada inną historię która tworzy ciąg.

Czytałem. Co prawda większość mam w wersji elektronicznej, to niestety nie to samo co zwykły komiks. I dość ciężko porównać, zwłaszcza do serialu. Ale jeden tom powinien chwilowo zaspokoić twój komiksowy głód.

dobrze, doskonale rozumiem i tym bardziej chciałbym sprawdzić komiksową wersje :)

czekam na odp. co do pozostałych punktów

Witam serdecznie, szukałem dobrą godzinę na temat komiksów i mam wiele nie ścisłości i pytań.

Zaciekawiłem się komiksami jak słyszałem że TWD jest na ich podstawie tworzone + oglądam też The Big Bang Theory i tam też często o komiksach mówią więc mam chrapkę :P.

Szukałem w internecie to znalazłem jedynie na ceneo, ale przesyłka jest za droga jak na cenę komiksów.

1.Otóż czy istnieją w Szczecinie sklepy z komiksami albo księgarnia w których można je wypożyczać lub kupić lub to i to,

(Tak wiem istnieje google ale jedynie znalazłem jakiś zlot fanów w Szczecinie i ceneo :(.)

2.Zainteresowały mnie komiksy z Żywych Trupów, ale cena to ok. 30-40 zł za TOM i czy ten tom to jak z serialu jeden odcinek czy jeden sezon, bo nie wiem czy muszę wydać kilka tysięcy na całą serię czy to jest odnośnie sezonów wtedy to wyjdzie znacznie taniej. Wyjaśnione

3.Jakie tytuły polecacie.

4.Jakie tytuły NIE polecacie.

PS: Nie interesuje mnie wersja cyfrowa gdyż komiks to komiks muszę go czuć i mieć by ot tak się kurzył i ładnie stał na półce.

DZIĘKUJE I POZDRAWIAM FANÓW KOMIKSÓW