Witam Was w kraju chlebem i solą

No to przyszła pora na mnie - po ok. 8 miesiącach od rejestracji na forum i niestety - dość biernym uczestniczeniu w jego życiu :)

Na imię mam Adam, lat 17(18 w sierpniu - oj, będzie bal :lol:)

Uczę się (technik informatyk), pracuję(ochrona), spędzam czas ze znajomymi, słucham muzyki, pogrywam w MMO, takie tam - niczym nie wyróźniający się użytkownik :)

Posiadam "dziewczynę" :blink: - powiedzmy, że idzię z nią wytrzymać o ile tylko nie robi mi wyrzutów o to, że czasem wypije piwko, ew. spale jointa :P

Jestem dość szczerym, otwartym człowiekiem - ale z racji tego, że nie wiem co by tu jeszcze napisać, podsumuję moją wypowiedź jednym krótkim:

"WITAJCIE :)"

Jakieś pytania? - walcie śmiało ;]

Jakich przekrętów dokonałeś aby dostać robotę przed ukończeniem 18 i nie w okresie wakacyjnym? Nie wiem jak Poznań, ale dla człowieka z Olsztyna to brzmi jak cuda nie-widy na kiju

Chciałem sie wkurzyc o tytuł, ale za tekst o joincie, przemilczę ^^

Witaj.

Jakich przekrętów dokonałeś aby dostać robotę przed ukończeniem 18 i nie w okresie wakacyjnym? Nie wiem jak Poznań, ale dla człowieka z Olsztyna to brzmi jak cuda nie-widy na kiju

Już wyjaśniam :rolleyes:

Żadne tam przekręty - na początku nie sprawdzali wieku, każdy mógł się wkręcić.

Pracuję na stadionie Lecha Poznań( 70zł za mecz płacą). Z początkiem roku zaczęły się problemy, gdyż na stadion wbiło się CBA i po meczu Lecha z Wisłą Kraków (co ochroniarze uciekali) firma musiała zaostrzyć rygor i zaczęli wymagać tzw. "masówki" - I licencji ochroniarza(100zł za kurs). Jednak wyrobiłem ją, poszedłem do biura i przy podawaniu PESEL'u kapnęli się, że nie mam 18 lat ;/

Na szczęście drużynowy to mój dobry kumpel i wkręcił mnie jako swojego kuzyna, więc do 18 pracuję trochę na lewo(jakby coś mi się stało, to firma miałaby przerypane o zatrudnianie nieletnich).;)

A robota o tyle fajna, że przez pierwszą połowę meczu i 15minut przed(gdy wiara jeszcze wchodzi na stadion) przeszukujesz czy nie wnoszą nic podejrzanego a jak znajdziesz alkohol, noże,napoje w puszkach itp to wszystko zostawiasz sobie - "rekwirujesz" B)

a drugą połowę meczu oglądasz za friko(jeszcze Ci za to płacą ^^).

Siema

Welcome in Narnia

Siemano ;D Też w końcu muszę się przedstawić xD

A jak sie skapnal kim jestes to Ci urwa lep przy nogach :) ;] :Hooligani zawsze razem" :)

Już wyjaśniam Żadne tam przekręty - na początku nie sprawdzali wieku, każdy mógł się wkręcić.Pracuję na stadionie Lecha Poznań( 70zł za mecz płacą). Z początkiem roku zaczęły się problemy, gdyż na stadion wbiło się CBA i po meczu Lecha z Wisłą Kraków (co ochroniarze uciekali) firma musiała zaostrzyć rygor i zaczęli wymagać tzw. "masówki" - I licencji ochroniarza(100zł za kurs). Jednak wyrobiłem ją, poszedłem do biura i przy podawaniu PESEL'u kapnęli się, że nie mam 18 lat ;/ Na szczęście drużynowy to mój dobry kumpel i wkręcił mnie jako swojego kuzyna, więc do 18 pracuję trochę na lewo(jakby coś mi się stało, to firma miałaby przerypane o zatrudnianie nieletnich).A robota o tyle fajna, że przez pierwszą połowę meczu i 15minut przed(gdy wiara jeszcze wchodzi na stadion) przeszukujesz czy nie wnoszą nic podejrzanego a jak znajdziesz alkohol, noże,napoje w puszkach itp to wszystko zostawiasz sobie - "rekwirujesz" a drugą połowę meczu oglądasz za friko(jeszcze Ci za to płacą ^^).

Widzę delikatną niekonsekwencje...

W każdym razie, Witam.

Emm...Pracujesz jako ochroniarz, jednak firma cię zatrudnia z nadzieją że do osiemnastki nic ci się nie stanie? Bez sensu x] przynajmniej dla nich.

No cóż, witam~!

Firma ma pełno takich "lewych pracowników" dlaczego? gdyż mają za mało ochroniarzy.

Ryzykują, do czasu...niekomu jeszcze nic się nie stało, ale gdyby...

Na jeden mecz jest potrzebne około 600 ochroniarzy(nie mówiąc o meczu podwyżsonego ryzyka, gdzie na 2 kibiców przypada 1 ochroniarz) gdzie każdy musiałby mieć wrobioną licencję...co jest troche nierealne ;D

Polityka firmy:

Wolą zatrudnić młodszych z licencją(poniżej 18) niż osoby pełnoletnie bez licencji.

@Kubox

ja jestem legalnie zatrudniony. A, że ktoś się za mną wstawił - nie nazwałbym tego przekrętem :)

A nie tylko ja pracuje na lewo, więc to bardziej przekręt firmy a nie mój.

Witam :)

Witka ;P

- nie nazwałbym tego przekrętem
A nie tylko ja pracuje na lewo,

Trochę zaprzeczasz sam sobie, ale witka. :)

6;cześć

Czepiacie się chłopaka, przynajmniej krzepi się do pracy nie tak jak wyrzutki społeczeństwa, które uważają, że państwo musi ich utrzymać. Witamy w naszym zacnym gronie :)

Siema siema.

Welcome

No to przyszła pora na mnie - po ok. 8 miesiącach od rejestracji na forum i niestety - dość biernym uczestniczeniu w jego życiu :)

Na imię mam Adam, lat 17(18 w sierpniu - oj, będzie bal :lol:)

Uczę się (technik informatyk), pracuję(ochrona), spędzam czas ze znajomymi, słucham muzyki, pogrywam w MMO, takie tam - niczym nie wyróźniający się użytkownik :)

Posiadam "dziewczynę" :blink: - powiedzmy, że idzię z nią wytrzymać o ile tylko nie robi mi wyrzutów o to, że czasem wypije piwko, ew. spale jointa :P

Jestem dość szczerym, otwartym człowiekiem - ale z racji tego, że nie wiem co by tu jeszcze napisać, podsumuję moją wypowiedź jednym krótkim:

"WITAJCIE :)"

Jakieś pytania? - walcie śmiało ;]