Własna gra via www

Witam tworzę własną grę via www narazie są takie tryby jak walka z NPC i z graczem parę broni i lokalizacji a teraz zwracam się do was z prośbą :

Jakiś pomysł na uniwersum gry na czym gra ma polegać myślę,że schematyczne walki gladiatorów odpada mam na myśli coś oryginalnego po ustaleniu uniwersum prosił bym kogoś uzdolnionego graficznie o pomoc (rysunki w 2D)

ps ;

już mam uniwersum : postapokalipsa

nazwę też : postapokalipsa ( :D )

osoba uzdolnione graficznie może pomoc (rysunki 2D) instrukcja co i jak niżej

ps: każdy obrazek się liczy a osoby które pomogą 1 będą testować grę

narazie chodzi o samą grafikę mechaniki trochę jest i narazie trzeba sprawdzić jak działa lecz bez grafiki a nie ma klimatu itd.

Postapokaliptycznie :D

Postapo lub steampunk. Ale jeśli chcesz ciekawą gierkę via www to bądź oryginalny. Zero gotowców.

jesli chcesz zrobic gre via www to zrob jakies mmorpg a moe ch*jowa gre typu gladiatus ogame itp itd bo z tego 0 korzysci i doswiadczenia, pomysl nad jakims ciekawym sandboxem : P

sam pracuje nad swoja gra i idzie calkiem niezle : )

Mam pomysł śmieszny, ale całkiem poważny. Proponuję zrobić coś a wzór Minimków, czyli takich kilkudziesięciomilimetrowych ludzików mieszkających pod domem. Można byłoby wychodzić do ogródka w poszukiwaniu silniejszych mobów, albo coś w ten deseń. Jeju, obejrzyj Minimków to się dowiesz :D

To jest gra tekstowa bo takie lubię i takowe mnie interesują to nie ma być w stylu maronem czy tibi

Dzięki za pomysł myślę,że uniwersum post-apokaliptyczna mogło by fajnie wyjść więc mam następną prośbę mogli byście podesłać jakieś ciekawe spójne obrazki :

i nazwę gry jakieś fajna post-apokaliptyczna nazwa :D

header - 1000x288 (jest to obraz na górze przedstawiający nazwę gry i uniwersum )

footer - 1000x116 (dół strony)

hero/profil - 80x100 (po kliknięciu wyskakuje nasza postać więc to jest taka mała miniaturka np: głowy bohatera naszego)

heroh/profilh - 80x100 (po najechaniu na ikonkę wyskakują niewielkie zmiany wyżej wymienionego obrazka że najechaliśmy na niego)[nie koniecznie musi być]

map - 80x100 (po kliknięciu wyskakują obszary w które mamy się udać, więc ma być to ikonka mapy jak sama nazwa wskazuję :P)

maph - 80x100

town - 80x100 (po kliknięciu wyskakuję miasto, w którym kupujemy/sprzedajemy przedmioty,pojedynkujemy się z innymi itd.)

townh - 80x100

rank - 80x100 (po kliknięciu wyskakuje nasza pozycja w rankingu)

rankh - 80x100

mes - 80x100 (po kliknięciu wyskakuje nasza skrzynka z wiadomościami)

mesh - 80x100

vip - 80x100 (możliwość zakupu konta vip) [jest to tylko wstawka że ew. kiedyś może taka opcja będzie w grze)

viph - 80x100

Page - 601x405 (skromne tło na którym będą nasze statystyki,postać z naszymi przedmiotami) [chodzi mi o same tło]

wrogów już mam

bronie - 64x64 (buty,zbroje,hełmy,tarcze,bronie,pierścienie,amulety,jedzenie)

avatar - 168x194 (ikonka avatara)

jeszcze pozostanie wygląd całej strony głównej i paru innych rzeczy, ale to nie teraz narazie zostanie ta co miałem wcześniej (z gladiatorów :P)

gier tekstowych jest juz od groma wiec lepiej porzuc ten projekt i zrob cos ambitniejszego jesli chcesz na tym klepac jakis hajs to tylko stracisz czas

jesli natomiast uparles sie nad tym typem gry to pomysl nad gra przez jakis komunikator ( protokol gg, irc, facebook ) tylko to mogloby ci przyniesc korzysci a gre piszesz na botach : P

gier tekstowych jest juz od groma wiec lepiej porzuc ten projekt i zrob cos ambitniejszego jesli chcesz na tym klepac jakis hajs to tylko stracisz czasjesli natomiast uparles sie nad tym typem gry to pomysl nad gra przez jakis komunikator ( protokol gg, irc, facebook ) tylko to mogloby ci przyniesc korzysci a gre piszesz na botach : P

może są może nie ale są schematyczne i mało ciekawe po za tym zarobić nie muszę chcę coś zrobić i przy okazji pouczyć się php itd.

ps; niektóre są fajne a tak w ogóle jakie są gry rpg via www post-apokaliptyczne ? ni ma ;d

jesli chcesz zrobic gre tekstowa to ja zrob ale w taki sposob zeby to gracz wykonywal ruchami swojej postaci jakimis komendami ; )

bo gra typu ogame jest nurtujaca i nudna tak samo gladiatus : P

Bardzo orginalnie by było gdyby to były czasy Napoelona.

Ale nie takie zwykłe.

Były by to czasy Napoleona dotknięte zarazą która zamienia w demony.

Coś jak Prototype w Napoleonie.

Wiem że pewnie nie wypali, ale orginalne by było.

Bardzo orginalnie by było gdyby to były czasy Napoelona.Ale nie takie zwykłe.Były by to czasy Napoleona dotknięte zarazą która zamienia w demony.Coś jak Prototype w Napoleonie.Wiem że pewnie nie wypali, ale orginalne by było.

niestety już została wybrana postapokalipsa więc jak pisałem wyżej nazwa jak i uniwersum odpada zostało jeszcze dużo grafiki do pomocy :X

niestety już została wybrana postapokalipsa więc jak pisałem wyżej nazwa jak i uniwersum odpada zostało jeszcze dużo grafiki do pomocy :X

Spoko :/

Może następnym razem bo temat nigdy (z tego co wiem) nie został wykorzystany.

A ta gra będzie grafiką bodobna do Tibi czy coś lepszego, bo jak tak to moge być dodatkowym grafikiem.

Mało czasu :/ dlatego dodatkowy

cofam to, teraz pomagam kuzynowi.

Jarid: napisz do mnie na gg/pw jesli szukasz zajecia to mozesz mi pyknac grafiki 2d top down technika dowolna stylizacje tez daje ci wolna do mojej gry ( aktualnie shooter ) w przyszlosci cos oryginalniejszego ( mmorpg elementy sandoboxowe system nontarget open pvp dobre AI npc itp itd )

przeniósł sie temat

Moge być testerem tej gry.

Jako, że to drugi temat o tej samej grze, to topic zamykam.

Witam tworzę własną grę via www narazie są takie tryby jak walka z NPC i z graczem parę broni i lokalizacji a teraz zwracam się do was z prośbą :

Jakiś pomysł na uniwersum gry na czym gra ma polegać myślę,że schematyczne walki gladiatorów odpada mam na myśli coś oryginalnego po ustaleniu uniwersum prosił bym kogoś uzdolnionego graficznie o pomoc (rysunki w 2D)

ps ;

już mam uniwersum : postapokalipsa

nazwę też : postapokalipsa ( :D )

osoba uzdolnione graficznie może pomoc (rysunki 2D) instrukcja co i jak niżej

ps: każdy obrazek się liczy a osoby które pomogą 1 będą testować grę

narazie chodzi o samą grafikę mechaniki trochę jest i narazie trzeba sprawdzić jak działa lecz bez grafiki a nie ma klimatu itd.