Własna strona o grach mmo?

Witam wszystkich zgromadzonych :) Dawno się nie odzywałem, ale jak się już odezwałem, to w ważnej sprawie :)

Tak więc, zaczynając od początku... Planuję (bardziej chce) stworzyć stronkę o grach mmorpg. Nie ma to być jakaś konkurencja z mojej strony dla tego oto portalu, wręcz przeciwnie, dobrze jakby w pomocy w rozwijaniu tego mojego portalu pomogli mi właśnie Wy ! (trochę nieskładnie XD). Więc, mam dwa pytania...Czy warto tworzyć coś takiego razem (jak wielka rodzina :D) ? czy mam sobie odpuścić... IIIIIIIIIIIIII drugie pytanie...Ile osób z Was którzy interesują się grami MMO, lub wiedzą trochę o tym temacie było by chętnych w pomocy mi w rozwoju tego portalu ;). Czekam na Wasz odpowiedzi i opinie :). POZDRO !

Po 1. Na porządny serwis musiałbyś wyłożyć trochę gotówki, a nikt nie wie czy jesteś na to gotowy.

Po 2. Jaki ma sens robienie drugiej strony O TYM SAMYM i w dodatku łączenie jej z tą?

Trochę ten pomysł bez przemyślenia i bez większego sensu, ale jeśli Cię to zaciekawia, to zrób coś dla siebie, pokaż (przede wszystkim), że potrafisz robić strony internetowe, i że się na tym znasz, chciałbym zobaczyć jakieś prace przykładowe :) Bo nie wiem czy wiesz, ale strona sama się nie zrobi, sam musiałbyś się wszystkim zająć.

Wiem, wiem. kasa się przyda, ale o kasie później :D Nie mam na myśli łączenia "mojej" strony z tą... chodziło mi o coś innego. Robiłem stronki z różnymi rzeczami, ale niestety nie mam jak Ci to pokazać, bo ogólnie były one tak dla beki robione XD Sam już nie wiem...

z takim podejściem z Twojej strony ma to sens? Jak w coś trzeba inwestować pieniądze to już nie może być do "beki"

Pisałem że poprzednie były jak to napisałem "od beki". Ta stronka będzie na poważnie

ale jaki to ma byc portal, z newsami, spisem gier, ogolny, konkrety

Hmm... Mógłbym poddać pomysł na stronę. Spis gier MMO, który będzie na bieżąco aktualizowany (linki, opisy, screeny - itp.).

Myślę, że pomysł mógłby przejść, a z tego co śledzę to dużo osób z tej strony mogłoby pomóc w tworzeniu takiego serwisu.

Ja mógłbym coś pokombinować z grafiką(z tym u mnie w miarę dobrze) i html/css (gorzej, ale coś tam świta).

Jak chcesz jakiejś kasy się dorobić, to zakładaj a jak by co możesz zawsze zostać tu redaktorem ... ciężko będzie ci pobić Konkurencje ^^

Jak chcesz jakiejś kasy się dorobić, to zakładaj a jak by co możesz zawsze zostać tu redaktorem ... ciężko będzie ci pobić Konkurencje ^^

Strona z założenia dla pieniędzy? Myślę, że to jest zły tok myślenia. Według mnie strona powinna być tworzona dla ludzi, żeby coś wnieść w internet, a o kasie będzie się myśleć później.

Witam wszystkich zgromadzonych Dawno się nie odzywałem, ale jak się już odezwałem, to w ważnej sprawie Tak więc, zaczynając od początku... Planuję (bardziej chce) stworzyć stronkę o grach mmorpg. Nie ma to być jakaś konkurencja z mojej strony dla tego oto portalu, wręcz przeciwnie, dobrze jakby w pomocy w rozwijaniu tego mojego portalu pomogli mi właśnie Wy ! (trochę nieskładnie XD). Więc, mam dwa pytania...Czy warto tworzyć coś takiego razem (jak wielka rodzina ) ? czy mam sobie odpuścić... IIIIIIIIIIIIII drugie pytanie...Ile osób z Was którzy interesują się grami MMO, lub wiedzą trochę o tym temacie było by chętnych w pomocy mi w rozwoju tego portalu . Czekam na Wasz odpowiedzi i opinie . POZDRO !

ale tak poważnie

musisz mieć za***isty pomysł na stronę, ale najpierw ogarnąć równie zajebistą domenę, kupić hosting bez limitu transferu, najlepiej z jakiejś firmy hostingowej, to już koszt kilka stówek rocznie, później zainwestować w reklamę, zatrudnić webmastera, aby ogarnął layout, pociął go, wdrożył na stronę (koszt kolejnych stówek, może tysięcy), no i pracować, uzupełniać, pracować, uzupełniać, a po kilkunastu miesiącach coś się może ruszy

Właśnie @DerDon, nie chodzi mi o kasę, tylko właśnie o to by robić to dla ludzi :)

ale jaki to ma byc portal, z newsami, spisem gier, ogolny, konkrety

Chodzi mi o spis mmmo, ogólnie jakieś nowe informacje które się pojawią

@ThePolinchik odpuść sobie takich stron jest pełno każdy ma już swoją ulubioną które są mocno rozbudowane więc niema sensu robić kolejnej takiej strony strata kasy i czasu

@

swiatloplis dzięki za słowa pocieszenia dla mnie z Twojej strony :)

Jeśli chodzi Ci o robienie czegoś dla ludzi i nie o kasę, to po prostu najmij się na uzupełnienie opisów i zaktualizowanie spisu gier na stronie? -.-

A jak jednak wolisz kasę, to co jest takiego trudnego w tym, żeby poszukać na blogspota (druga nazwa blogger) jakiegoś motywy (theme) tylko gdzie będą obrazki lub który będzie wyglądał jak taki spis i wrzucenie tam wszystkich gier, gdzie na bieżąco będziesz mógł go aktualizować. Wtedy dowalisz jeszcze adsense i za kliknięcie w reklamy będzie Ci leciała kasa.

-.-......

Widze,że zdania są podzielone.

Wg mnie możesz śmiało z takim czymś wystartować ale trza się wybić przez konkurencje i zainwestować w wspólną prace(koszt/robocizna/pasja/itp itd)I też trza patrzeć na swoje możliwości wiadomo.To tak jak z craftem w cabalu.Inwestujesz przebijasz się-zarabiasz-masz popularność itp itd.Ja niczego nie pochwalam ani nie neguje:D

Witam wszystkich zgromadzonych :) Dawno się nie odzywałem, ale jak się już odezwałem, to w ważnej sprawie :)

Tak więc, zaczynając od początku... Planuję (bardziej chce) stworzyć stronkę o grach mmorpg. Nie ma to być jakaś konkurencja z mojej strony dla tego oto portalu, wręcz przeciwnie, dobrze jakby w pomocy w rozwijaniu tego mojego portalu pomogli mi właśnie Wy ! (trochę nieskładnie XD). Więc, mam dwa pytania...Czy warto tworzyć coś takiego razem (jak wielka rodzina :D) ? czy mam sobie odpuścić... IIIIIIIIIIIIII drugie pytanie...Ile osób z Was którzy interesują się grami MMO, lub wiedzą trochę o tym temacie było by chętnych w pomocy mi w rozwoju tego portalu ;). Czekam na Wasz odpowiedzi i opinie :). POZDRO !