Własne Buildy

Witam zaczynam grać w Guild Wars 2 i właśnie się zastanawiam czy własne skonstruowane buildy tez zdają egzamin? Czy trzeba sztywno trzymać się tych z meta battle?

Własne buildy jak najbardziej mają sens, jeśli tylko dobrze Ci się gra w jakimś stylu, i ogarniasz dobrze postać, to możesz tak grać, choć na raidach są " wymagane " konkretne buildy, ale jak dopiero zaczynasz grę, to niema to większego znaczenia, ważne żeby Ci się dobrze grało :)

Mi właśnie chodzi o wvw i pve... no tak tyle na te fracty i dungi sie moge dostosowac....

Powiedz mi co jest takie bardziej wszechstronne a interesuje mnie Guardian i Wojownik

Bliżej:

Chciałbym się pobawić postacia jakiś mieczyk tarcza/ Greatswordzik łuk..

Bo wiem, że większość korzysta z meta....

Ale ja wolałbym sam coś wyczarować

Co myślisz?

Bierz Guardiana, bardzo dobra postać na pve, pvp, wvw chyba też, wszechstronna, możesz grać z GSem, po wykupieniu dodatku ta postać to prawdziwa miazga :) ogólnie przydatny na wszystko i w miarę do ogarnięcia. Polecam :)

ogólnie szukam postaci która jest troche odpowiednikiem tanka. Takie zboczenie zawodowe heh... W każdą grę zawzsze grywam tankami.

Więc guardian mi się spodoba? spełni moje oczekiwania?

Jak mogę to się dołączę :) Też biegam miecz + tarcza póki co przyjemnie się gra , ale mam problem bo nie wiem na co wydawać punkty hero , kupiłem latającą tarcze ale takie trochę przydatne , może coś ciekawego doradzicie ?

Odpowiednio zrobiony Guard, spoko daje radę jako tank :)

Ale weź pod uwagę że w tej grze niema świętej trójcy :)

To Guardzik:) juz gram ;D A masz jakąś Gildię? ale zależy mi aby był jakiś ts3 czy coś :)

W tej grze nie ma tanka, jesli chodzi o PvE. W WvW takim typowym golemem jest guardian, ale tak naprawde zrobisz ze wszystkiego golema, wystarczy zrobic postac z odpowiednimi statami.

Zalezy co masz zamiar grac. Jak masz zamiar biegac za pugiem na WvW i jedynie tagowac ludzi po woreczki to mozesz grac czymkolwiek, ale nie zycze Ci powodzenia w szukaniu miejsca w skladzie grajac thiefem/rangerem. Jak masz zamiar dojsc do gildii stricte WvW to wiekszosc gildii ma swoje wlasne buildy i pewnie bedziesz musial sie do nich dostsowac.

W PvE wszystko co najlepsze zostalo raczej odkryte i to co dobre masz pokazane na stronach qT czy metabattle. Nie ma sensu grac swoim buildem w instancjach tzn. dungi, fractale, raidy bo jedynie sie narazasz na kicka ze strony pugow.

W PvP to samo mozna eksperymentowac, ale to co dobre zostalo odkryte i mozna to zobaczyc na metabattle.

Z własnego doświadczenia powiem, że ludzie niechętnie biorą Guardów na raidy, a jeśli już to wymagają full meta builda. Oczywiście co innego jak grasz z gildią czy znajomymi. Na open world, dungeonach i nisko poziomowych fraktalach (no i pvp) grasz jak chcesz. Na raidach niestety odpada taka możliwość, bo często jest tak, że to co robi Guardian, inna profesja zrobi lepiej. Tak to już jest z hybrydami, o czym niestety ArenaNet zapomnieli :P

Z własnego doświadczenia powiem, że ludzie niechętnie biorą Guardów na raidy, a jeśli już to wymagają full meta builda. Oczywiście co innego jak grasz z gildią czy znajomymi. Na open world, dungeonach i nisko poziomowych fraktalach (no i pvp) grasz jak chcesz. Na raidach niestety odpada taka możliwość, bo często jest tak, że to co robi Guardian, inna profesja zrobi lepiej. Tak to już jest z hybrydami, o czym niestety ArenaNet zapomnieli 

No to niestety przypomina mi Vanillę WoWa, gdzie dana klasa nadawała się praktycznie tylko pod 1 build, a hybrydy chodziły na heal/support.

Witam zaczynam grać w Guild Wars 2 i właśnie się zastanawiam czy własne skonstruowane buildy tez zdają egzamin? Czy trzeba sztywno trzymać się tych z meta battle?