Własne ubranka?

Witam. Ostatnimi czasy mocno interesuje mnie otwarcie własnej marki ubrań lub powiedzmy "sprzedaż" projektów. Ciuchy młodzieżowe to praktycznie ciągle wysokie ceny i jeśli ktoś chce wyglądać oryginalnie musi za to słono zapłacić. Dlatego też stwierdziłem, że warto stworzyć coś własnego, coś modnego. Projektów nie udostępniam tutaj, gdyż nie mam zamiaru słuchać czegoś w stylu "pedalskie ciuchy" od osób znających tylko dres bazarowy. Pokażę je jedynie osobom zainteresowanym jakąś pomocą, lub ogarniętym w temacie. Oczywiście gdyby się udało to korzyści miałaby również osoba wspierająca mnie podczas próby tworzenia ubranek. Osobiście jakimś projektantem mody nie jestem, robię swoje projekty w PS'ie na bazie szablonów i tekstur. Po prostu łącze dość nietypowe wzory, które moim zdaniem mogłyby się przyjąć. Więcej info na priv.

P.S

Aktualnie na stanie mam 4 bluzy, gdyż nie mam motywacji do przekładania pomysłów na grafikę aczkolwiek w głowie siedzą bluzy, koszulki, czapki, buty, spodnie.

Pierwsza i najważniejsza sprawa: jak coś projektujesz to od razu przyswój sobie teorię odnośnie DTP i CMYK'a. I rzuć PS'a na rzecz Illustratora. Tylko grafika wektorowa ma rację bytu jeśli chodzi o drukowanie na ubraniach w dobrej jakości. Bo nie ważne jak dobry będzie mockup zawsze w produkcji wyjdą ci jakieś szumy i przekłamania w pixelach. Sam na 'projektowaniu' ubrań się nie znam za mocno, ale robiłem kilka prac pod koszulki fanowskie oraz 2-3 na zamówienie (może niedługo kolejne wpadnie). No i jeszcze jedna kwestia: jak już się zdecydujesz na coś swojego to zadbaj o kwestię materiałów. Bo czym lepszej jakości materiał tym łatwiej coś spartolić. Pierwsze 2-3 koszulki wypuść na średniej jakości i zobacz jak wyjdzie (szczególnie ważne są testy '1wszego prania')

Mu nie chodzi o robienie nadruków na koszulki tylko o całe projekty ubrań, o ile dobrze zrozumiałem.

Nie miałem na myśli nadruków tak jak to napisał kolega Froippi. Dobrze wiem na czym polega robienia grafik na koszulki lecz tutaj chodzi o same ubrania. Po prostu mam pomysł na fajne ciuchy młodzieżowe a nie wiem gdzie się z tym zakręcić. Przecież do krawcowych babeczek w wieku 60+ nie polecę, żeby uszyła spodnie z niskim krokiem czy bluzy ze skórzanymi rękawami lub torsem. Dlatego też szukam osób, które byłyby zainteresowane chyba współpracą po prostu i miały gdzieś jakiś wtyk.

A czemu nie, wytłumaczysz jakiejś miłej krawcowej o co chodzi i ona ci uszyje, albo sam uszyj. Szybki kurs u babci czy ciotki i już! o! :D Moim zdaniem najważniejszym w promowaniu swoich ubrań jest ich noszenie, wtedy chyba jest największe prawdopodobieństwo zauważenia ciebie, lub założenie bloga/strony internetowej itp. kiedyś słyszałem o akcji z bieberem, że założył bluzę projektu jakiejś laski, która wcześniej mu wysłała, potem dostała pełno zgłoszeń i rozkręciła interes. Chcieć, tylko chcieć !! :) Powodzenia.

Ubranka to są dla dzieci.

warn_ico.png
Offtop

~Leman

Bez jaj.Żaden offtop chyba że ten nosisz ubranka

Dzięki serdeczne za wsparcie ;) Widziałeś projekty i Ci się podobały a to jest motywacja do dalszej pracy nad ciuchami ;D

jak chcesz być konkurencyjny nawiąż kontakty w chinach zrobią ci to za bez cenn ^^

Witam. Ostatnimi czasy mocno interesuje mnie otwarcie własnej marki ubrań lub powiedzmy "sprzedaż" projektów. Ciuchy młodzieżowe to praktycznie ciągle wysokie ceny i jeśli ktoś chce wyglądać oryginalnie musi za to słono zapłacić. Dlatego też stwierdziłem, że warto stworzyć coś własnego, coś modnego. Projektów nie udostępniam tutaj, gdyż nie mam zamiaru słuchać czegoś w stylu "pedalskie ciuchy" od osób znających tylko dres bazarowy. Pokażę je jedynie osobom zainteresowanym jakąś pomocą, lub ogarniętym w temacie. Oczywiście gdyby się udało to korzyści miałaby również osoba wspierająca mnie podczas próby tworzenia ubranek. Osobiście jakimś projektantem mody nie jestem, robię swoje projekty w PS'ie na bazie szablonów i tekstur. Po prostu łącze dość nietypowe wzory, które moim zdaniem mogłyby się przyjąć. Więcej info na priv.

P.S

Aktualnie na stanie mam 4 bluzy, gdyż nie mam motywacji do przekładania pomysłów na grafikę aczkolwiek w głowie siedzą bluzy, koszulki, czapki, buty, spodnie.