WoD vs LoL

Który Cinematic jest według was lepszy ?

"Cinematiki" LoLa są jeszcze bardzo sztywne, sztuczne i jakby robione 10 lat temu. Mnie osobiście się nie podobają - to tylko moje zdanie.

Sinemitki Blizza natomiast mimo że w WoWa już trochu nie grałem mają to coś. Jeszcze się nie zaczynają a ja już mam dreszcze.

Podkreślam - to moje zdanie.

(Nic tylko czekać na 13letnich władców LoLa, co zbesztają za pseudo krytykę). Przykre jest to, że nastolatkowie co nie grali w WoWa będą punktowali tylko twór Riotu - bo maniaczą w LoLa i nie mają porównania.

EDIT: tylko zerknijcie na szatę GRAFICZNĄ. Tak, graficzną! WoD pokazał tak ekstremalne detale, że d*pę urywa. Riot najwyraźniej zatrudnił ekipę od klocków Duplo. Fabularnie też miazga, WoD gniecie LoLa.

Tu nie ma porównania, Blizzard to już weterani i zawodowcy w tworzeniu czegoś takiego, u nich to wygląda jakbyś na prawdę był w kinie na filmie. Riot dopiero zaczyna z takimi rzeczami, miał już niby takie trailery, ale typowe dla "niszowych" produkcji, coraz lepiej im wychodzi, moim zdaniem A New Dawn i tak genialnie wyszedł. Prawdopodobnie lepszy jest WoD, ale zagłosowałem na AND, ponieważ widać ZNACZĄCE różnice między ich wszystkimi trailerami, poczekajmy aż Riot będzie miał LoL'a chociaż połowę tego czasu, co Blizzard ma WoW'a, wtedy zobaczymy jakie trailery będą tworzyli.

gram w lola ale cinematic Wowa jest o wiele lepszy, tamto jest jakieś bajkowe i przeciętne.

Z ciekawości obejrzałem cinematic WoD i.. po prostu wow.

Co to za porównanie wgle? Dzieciaczki zaraz na LoL'a zaczną klikać. Bezsens.

WoD, legenda wśród gier + różnica w doświadczeniu robi swoje.

Tu nie ma porównania, Blizzard to już weterani i zawodowcy w tworzeniu czegoś takiego, u nich to wygląda jakbyś na prawdę był w kinie na filmie. Riot dopiero zaczyna z takimi rzeczami, miał już niby takie trailery, ale typowe dla "niszowych" produkcji, coraz lepiej im wychodzi, moim zdaniem A New Dawn i tak genialnie wyszedł. Prawdopodobnie lepszy jest WoD, ale zagłosowałem na AND, ponieważ widać ZNACZĄCE różnice między ich wszystkimi trailerami, poczekajmy aż Riot będzie miał LoL'a chociaż połowę tego czasu, co Blizzard ma WoW'a, wtedy zobaczymy jakie trailery będą tworzyli.

historia cinematic'ów bilzza sięga dalej niż wow :D

jak dla mnie i tak najlepszy jest WarCraft 3 https://www.youtube.com/watch?v=dfkiJXnSRM8

Beznadziejny temat, Blizzard oraz Blur to KRÓLOWIE cinematiców, Riot nie dorównuje im do pięt. New Dawn miał przebeznadziejną kreskę, postacie wyglądały jak z plasteliny, a sama akcja była po prostu poprawna. Nic specjalnego, jak dla mnie ludzie mówią, że to było dobre tylko i wyłącznie przez względu, że grają w LoL'a, każdy normalny gejmer, który widział masę trailerów i cinematiców oleje New Dawn.

Spytam tak: Co ma do rzeczy czy gra jedt DOBRA jeżeli chodzi o Cinematic Trailer?! Nie ma również znaczenia raczej doświadczenie... Te CT mogło robić jedno STUDIO(tak studio bo to nie robi Riot czy Blizz ale studio, które być może należy do nich choć nie musi), a i tak byście się nie skapneli.

Co do najeżdżania na graczy LoLa ja mogę powiedzieć o tych co płacą za WoWa, że to ****** BANANOWCY. Tak na chłopski rozum ilu z tych "dorosłych,zarabiających" naprawdę nimi jest?

Co do Cinematica to TND zniszczyło wg mnie każdy cinematic jaki do tej pory oglądałem, każdej gry MMO i nie tylko. Humor specyficzny dla filmików Riot'u, Ci co grają czują klimat aż się chce rundke klepnąć. Myślę, że Riot idzie w dobrym kierunku, bo moim zdaniem JUŻ dorównuje WoWowi. Czekamy co dalej :)

Najlepsze jest to, ze puki co to nie "dzieciaczki" loa tylko ci ktorzy ich tu wzywaja pokazuja inteligentny poziom.

riot to firma ze stosunkowo malym doswiadczeniem w cinematicach. ale sie staraja coraz bardziej. najpierw twisted fate, teraz new dawn i coraz to im lepiej wychodzi.

oczywiste jest to ze nie ma ich co porownywac. jeszcze.

Najlepsze jest to, ze puki co to nie "dzieciaczki" loa tylko ci ktorzy ich tu wzywaja pokazuja inteligentny poziom. riot to firma ze stosunkowo malym doswiadczeniem w cinematicach. ale sie staraja coraz bardziej. najpierw twisted fate, teraz new dawn i coraz to im lepiej wychodzi. oczywiste jest to ze nie ma ich co porownywac. jeszcze.

puki :D Kiedyś miałem pieska i go nazwałem Pookie (czytaj właśnie puki). Tobie jak mniemam chodziło o "póki" etc. Trochę popracuj nad ortografią "bronziku", o interpunkcji nie wspomnę...

To było tak pół żartem - nie gniewaj się, czysta riposta za brudny komentarz - bowiem nikt tutaj nie wyzywa: solidna dyskusja na zbalansowanym poziomie.

Wracając do topicu: Zauważ że Riot bije nieludzkie pieniądze za swój "frituplej". Znam naście innych firm, które mają znacznie mniejsze $$$ a robią solidniejsze trailery, cinema.. blah blah.

Nie wierzysz? oto przykłady biedniejszych i majętnych firm i ich dzieła:

1. Star Wars. Wszystkie - również te stare! Coś mocniejszego? Force Unleashed 2, wszystkie z Old Republic.

2. Far Cry 4 - tu poleciała gruba suma jak mniemam.

3. Metal Gear - :)

4. Najstarsze Zwoje - dla niekumatych: Elder Scrollsy.

5. Metro2033 - chociaż w porównaniu z książką gra to średniak, to oglądając filmiki (przerywnik ze spadającym samolotem - płakałem jak dziecko!) można dostać ataku padaczki z radości (lub smutku).

No a teraz coś zrobione bez dużej kasy.

1. S.T.A.L.K.E.R. Ukraince ledwo co na flachę mieli a tu proszę. Spójrzcie na różnicę budżetu Riotu a GSC - a charakterystyka nawet mimiki jest na zbliżonym poziomie!

2. Wiedźmin - gdzie daleko szukać!

3. Dead Island

4. Jak wyżej!

5. Risen 2

6. Thiefy

7... No mogę tego wypisywać.

Oczywiscie nie wszystkim muszą się w/w dzieła podobać, nie taka ma intencja. Chcę tylko pokazać, że nie rozumiem podniety dla Riotu, kiedy na świecie jest tylko wspaniałych dzieł!!!

Trochę powtórzeń było, masło maślane, ale chyba wiadomo o co kaman ;)

Pozdrawiam ciepło i serdecznie!

Oby dwie animacje są za***iste!

Ale mi bardziej się spodobała animacja LoL-a..

Wow mi się nie podobał. Lol był lepszy. Ale pod względem jakości animacji, wygrywa zdecydowanie WoW, więc remis.

Minus Wowa - nie lubię orków i mało mnie interesuje ich historia. Orków to się paliło świętym blaskiem i tłukło paladyńskim młotem ;)

Plus Lola - lubię Leonę, choć, jak widać na filmiku, ta chyba ostatnio popadła w anoreksję :)

Dowolny Final Fantasy, albo taki SWTOR ma dziesięć razy lepsze filmiki od tych dwóch. Nie wiem czym się tutaj podniecać.

puki Kiedyś miałem pieska i go nazwałem Pookie (czytaj właśnie puki). Tobie jak mniemam chodziło o "póki" etc. Trochę popracuj nad ortografią "bronziku", o interpunkcji nie wspomnę...To było tak pół żartem - nie gniewaj się, czysta riposta za brudny komentarz - bowiem nikt tutaj nie wyzywa: solidna dyskusja na zbalansowanym poziomie. Wracając do topicu: Zauważ że Riot bije nieludzkie pieniądze za swój "frituplej". Znam naście innych firm, które mają znacznie mniejsze $$$ a robią solidniejsze trailery, cinema.. blah blah. Nie wierzysz? oto przykłady biedniejszych i majętnych firm i ich dzieła:1. Star Wars. Wszystkie - również te stare! Coś mocniejszego? Force Unleashed 2, wszystkie z Old Republic.2. Far Cry 4 - tu poleciała gruba suma jak mniemam.3. Metal Gear - 4. Najstarsze Zwoje - dla niekumatych: Elder Scrollsy.5. Metro2033 - chociaż w porównaniu z książką gra to średniak, to oglądając filmiki (przerywnik ze spadającym samolotem - płakałem jak dziecko!) można dostać ataku padaczki z radości (lub smutku).No a teraz coś zrobione bez dużej kasy.1. S.T.A.L.K.E.R. Ukraince ledwo co na flachę mieli a tu proszę. Spójrzcie na różnicę budżetu Riotu a GSC - a charakterystyka nawet mimiki jest na zbliżonym poziomie! 2. Wiedźmin - gdzie daleko szukać!3. Dead Island4. Jak wyżej!5. Risen 26. Thiefy7... No mogę tego wypisywać.Oczywiscie nie wszystkim muszą się w/w dzieła podobać, nie taka ma intencja. Chcę tylko pokazać, że nie rozumiem podniety dla Riotu, kiedy na świecie jest tylko wspaniałych dzieł!!! Trochę powtórzeń było, masło maślane, ale chyba wiadomo o co kaman Pozdrawiam ciepło i serdecznie!

Mój błąd. Jeśli chodzi o interpunkcję to zmuszony jestem zrzucenia winy na to, że pisałem z telefonu, dość już wiekowego, który jest niesamowicie niewygodny żeby pisać przecinki. ( to że raczej stosuję się do zasad polskiego pisania możesz popatrzeć na moje inne posty. Chociaż nikt nie jest perfekcyjny. )

Co do wypowiedzi twojej, nie rozumiem pisania do mnie "brąziku" pokazujesz w dalszym ciągu, że w tym temacie akurat to nie "lolowcy" pokazują niski poziom i wybiłeś właśnie jako taki poziom tej rozmowy swoim wtrąceniem niepotrzebnym.

Wracając, Risen 2 akurat nie byłbym pewny co do niskiego budżetu, ale dodałbym do tego dość dobre doświadczenie w sumie, bo jednak poprzednie produkty były dość konkretne

Przepraszam, ze się wtrącę.

dodałbym do tego dość dobre doświadczenie w sumie, bo jednak poprzednie produkty były dość konkretne

Produkty czego Pirahna bytes ? Tylko seria Gothic była dobra i to do trójki, bo potem się tego pozbyli na rzecz jakiś partaczy. Tak w ogóle to oni chyba nie mają innych gier poza tymi dwoma.

Risen jest słaby, a w porównaniu do Gothica, mimo iż go nieco przypomina, jest wręcz g*wniany. Zwiastuny były dość średnie tu i tu. I faktycznie sprawiają wrażenie jakby im było żal na nie kasy wydawać. Co oczywiście nie jest jakimś tam wielkim minusem. Znam ładne trailery, bez żadnego sensu, czy ładu. A są i te brzydkie z fajną fabułą.

Co do TES, to ESO ma trailery na poziomie NWO - dno i kupa mułu.

@Sparky

Nie wiem dlaczego MUSIELI oddać prawa do Gothica i nigdzie nie pisałem, że wiem, więc kompletnie nie rozumie Twojego napastliwego tonu w moją stronę.

A jakie ta firma miała gry przed Gothiciem? Patrzę na Wiki i nie widzę nic. http://en.wikipedia.org/wiki/Piranha_Bytes

Fiery, malo widac golym okiem wiesz na temat piranii i dlaczego MUSIELI oddac prawa do gothica. potwierdzasz to rowniez faktem ze nie wiesz jakie gry miala ta firma.

zbaczamy z tematu jednakowoz.

Wy to problemy macie(pieniądze,doswiadczenie) mi tam się oba podobały i o gólnie lubie oglądać takie rzeczy.

Mój błąd. Jeśli chodzi o interpunkcję to zmuszony jestem zrzucenia winy na to, że pisałem z telefonu, dość już wiekowego, który jest niesamowicie niewygodny żeby pisać przecinki. ( to że raczej stosuję się do zasad polskiego pisania możesz popatrzeć na moje inne posty. Chociaż nikt nie jest perfekcyjny. )Co do wypowiedzi twojej, nie rozumiem pisania do mnie "brąziku" pokazujesz w dalszym ciągu, że w tym temacie akurat to nie "lolowcy" pokazują niski poziom i wybiłeś właśnie jako taki poziom tej rozmowy swoim wtrąceniem niepotrzebnym.Wracając, Risen 2 akurat nie byłbym pewny co do niskiego budżetu, ale dodałbym do tego dość dobre doświadczenie w sumie, bo jednak poprzednie produkty były dość konkretne

"To było tak pół żartem - nie gniewaj się, czysta riposta za brudny komentarz - bowiem nikt tutaj nie wyzywa: solidna dyskusja na zbalansowanym poziomie. "

Doczytaj nim zaczniesz sapać gniewem i nienawiścią :P

Risen 2 faktycznie miał spory budżet - mój błąd.

EDIT: trochę offtopując, wychodzi też mikro serial nt WoD. Lords of War :)

Prosta i przyjemna animacja. Polecam.

"To było tak pół żartem - nie gniewaj się, czysta riposta za brudny komentarz - bowiem nikt tutaj nie wyzywa: solidna dyskusja na zbalansowanym poziomie. "

No to popatrzmy na posty poprzedzające Sparkiego:

(...)Podkreślam - to moje zdanie.(Nic tylko czekać na 13letnich władców LoLa, co zbesztają za pseudo krytykę). Przykre jest to, że nastolatkowie co nie grali w WoWa będą punktowali tylko twór Riotu - bo maniaczą w LoLa i nie mają porównania.(...)
Co to za porównanie wgle? Dzieciaczki zaraz na LoL'a zaczną klikać. Bezsens.

Więc... co z tym poziomem?

@topic: na razie jeszcze nie głosuję, bo WoD nie widziałem, ale nowy Cinematic z LoLa... no, nie powalił. Poprzedni był dużo mniej... sztuczny. Przy tym postacie wydawały mi się nieco dziwne.