Chciałbym się zapytać jak w temacie dlaczego mi tak wolno leci lvl ? czy może coś źle robię bo nie wiem kompletnie. Chodze od q do q i robie serduszka wszystko chyba tak jak trzeba i w 4 h wbijam 10 lvl ....
Wolno idzie lvl ;(
a co ty w jeden dzien chcesz wbic 50 lvli ? -.-
zobacz lepiej ile mapek masz do zrobienia,misji ,dungow itd czlowieku kurde jak bys mial wbic 80 w dwa dni to by ci sie znudzilo po tygodniu, a tak to graj se na spokojnie , a raz bedzie tak ze w 4 godziny wbijesz 10 lvli, a nie zrobisz praktycznie nic a raz tak ze w 4 godziny wibjesz 10 lvli a dwie mapki zrobisz w tym czasie
Ja z Beta weekendów pamiętam tylko, ze ogromnym problemem było dla mnie to, że doświadczenie z questów nie dawało odpowiednio tyle żeby przejść na następny, a robienie dynamic eventów lub grind ledwo co dawały rade wyexpić... jakaś rada na takie zachowanie paska expu? xd
Moje rady:
1. Idź do Lion's Arch. Zazwyczaj, przynajmniej na Blacktide tak jest, ktoś z gildii stawia bannery, które dają punkty do expa/karmy albo magic find.
2. Kup za karmę, za kasę na Trading Post albo sam ugotuj - żarełko, które zwiększa ci procentowo otrzymywanego expa.
3. Zaopatrzony w żarełko dopiero rób serduszka, story (który daje najwięcej expa), dungi etc.
4. Późno popołudniem i wieczorami (po 17) idź na WvWvW. Wtedy zergi są w natarciu, po prostu słuchaj się commandera i leć z zergiem. Na odłączanie się od "grupy" możesz sobie pozwolić dopiero na 80.
5. Jeśli idziesz na dungeona albo WvWvW, oprócz jedzonka, zjedz sobie jeszcze boosta na exp (jeśli zjesz jeszcze na karme i magic find, to jedz, bo one się nie zastąpią) - te takie monety/medale, które otrzymuje się ze skrzynek za daily i monthly (nie jest pewny czy to z tego, ale to coś z tego rejonu, bo mam często te boosty dostaje), wypadają też chyba z Black Lion Chest. Możesz także kupić te boosty u mercha, którzy je sprzedaje za laury. Tylko że boosty za laury mają 30%, nie 50% jak te wcześniejsze.
6. O ile pamiętam z jednej profesji (craft) można wbić tylko 10 poziomów. Są metody szybkiego lvlowania, gdzie wbijasz na maxa dwie profesje, a później przełączasz się na kolejne, ale jeśli to twoja pierwsza postać lub nie masz jeszcze kasy, to NIE POLECAM. O ile na początku będzie ci dobrze szło, to z każdym kolejnym poziomem, będziesz potrzebował surowców, do których nie będziesz mieć dostępu i wtedy do gry wchodzi TP. Taki sposób pochłania kilkanaście golda.
7. Zbieranie roślinek, drzewek, kamyczków, daje surowiec, który później można sprzedać, a także expa, czasami kasę i rzadsze surowce, za które można dostać trochę kasy.
8. Nie słuchaj tych nubów z portalu, którzy piszą że wbili 80 poziom w 2 dni i nie mieli co robić.
Ja w 3 tyg zrobilem 2x kraft na maksa 2 sety exo (mf/dm) mapkę na 100, w między czasie latało się po dungach, farmilo goldziora i czasem skoczyło na WvWvW.
Po 4 tyg gra mi się znudziła, bo outfita wyfarmilem jakiego chciałem z dungów i zostało mi tylko robic legendę, co do WvWvW nie podobało mi się podbijanie co chila tego samego, a miara sukcesu było czyj zerg wiekszy ten zwycieży, co do pvp przypnij na siłę, nie w moim styl :>
Podsumowując ciesz się, że idzie ci wolno bo przynajmniej cały czas masz co robić, jak zrobisz wszystko to gra najzwyczajniej cię znudzi :>
Spokojnie, 28 maja wprowadzają update ze skrzyneczkami z WvWvW (np. jak te za daily). Wtedy zergi będą wyrównane.
hi hi hi hi hi hi hi
wvw nie jest zle uczysz sie postaci tak naprawde, a mam w gildi osoby ktore po 10 fragow na raz zdobywaja czasem wiec cos w tym jest
Level za wolno idzie? Eh, cholera. A myślałem, że w tej grze lvl zapiernicza jak szalony :/
Chciałbym się zapytać jak w temacie dlaczego mi tak wolno leci lvl ? czy może coś źle robię bo nie wiem kompletnie. Chodze od q do q i robie serduszka wszystko chyba tak jak trzeba i w 4 h wbijam 10 lvl ....