Wonderking - co z nim?

To że zamkneli go to już wiemy od dawna, ale pytanie jest takie, czy maja go zamiar reaktywować w europie? na oficjalnej stronie jest napisane że grę wyłaczyli z powodów "technicznych od producenta". Jak myslicie, czy mają zamiar jeszcze raz odpalić gierkę? Może ktoś ma jakieś informacje? Bo pamiętam że gra była fajna, tylko grindu bylo sporo. Ludzi było mało? bo potem już nie grałem

@Edit na facebooku wonderkinga wszyscy piszą żeby ogarneli hackshieldy i wlaczyli go bo windslayer<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

GM VasFlamo

Once we have more information concerning the status of WonderKing we'll be sure to let everyone know. In the meantime, enjoy the exclusive title!

To odpowiedz, jednak moze ona byc pusta ;p (skoro piszą coś o nim, to może mają jednak zamiar od nowa odpalić go, w koncu gra padła przez haxy i bugi, a graficznie(mam na mysli stylistyke, ladnie zaprojektowane tereny) wyglada troszke lepiej od mapla a windslayer to w ogole w tym temacie to lipa(do tego ma fajną klase berserka ktorej w maple nie ma ;p).

Due to problems that involve Legal Terms which prevented the developers to put new content such as classes, maps, and mobs, plus a massive amount of hackers & exploiters, ignited games (Publishers of the game) have decided to temporarily close the game. Although, they will open the game once again, once everything is back to normal between Ignited, and Ryu & Soft.

Osobiście jestem (a raczej byłem) wielkim fanem WK, namówiłem do tej gry połowę mojej klasy, mógłbym się rozpisać na 10 stron, jak ta gra mi się podobała, i jak bardzo za nią tęsknię (w tym 2 strony na opie***l producenta za greatest faila forever and ever, bo WonderKing był genialnym projektem). Co do WindSlayera, WK miał swój klimacik. W WS2 takiego nie zobaczyłem.

Zgodzę się też z tym, że WK był godnym konkurentem Mapla. O ile najgorzej wg mnie wyglądają postacie z WS, tak WK jest na drugim miejscu, a najładniejsze postacie są w Maplu (są o te minimum lepsze od tych z WK). Co do Berserkera, to był to jedynie drugi job klasycznego Warriora (którego w innych side-scrollerach nie brak), choć prawdą jest, że Warrior miał jednak te "ogniste" skille typu te "smocze" uderzenia, i to go wyróżniało. Ja bym bardziej powiedział, iż najbardziej innowacyjną klasą był Ninja, który nie dość, że innowacyjnie walczył shurikenami, to jeszcze miał przeróżne "jutsu", jak ja to nazywałem, rodem z Naruto.

Najpierw upadła wersja europejska, tłumacząc się na głównej stronie, że "z powodu zbyt wielu bugów i cziterów" zamknęli grę, a zamykając wersję EU, upadła też filipińska (wonderking.ph). Pewnie wszyscy poszli by grać na amerykańskich serwerach, ale gdzie tam, walnęli blokadę na IP. I wersja amerykańska też upadła.

Na koniec "dla lansu" dodam, że znałem w tej grze(ale nie osobiście) Board Admina wersji europejskiej, przechodziłem z nim dungi i byłem w jego gildii, jednej z najlepszych na serwerze, choć miałem tylko 44 lvl, potem mnie shackowali i nie przyjęli już do gildii na drugim koncie ^^

Dla mnie zaden Wind Slayer nie miał klimatu przez bardzo kiepsko narysowane otoczenie nie moglem sie wczuć i nie myslec o tym że zrobili to na odwal. WK mają podobno wznowić jak napisałem ale to może być zwyczajne gadanie(w koncu gra rozwalona przez haxy a nie brak chętnych).

Ninja - w maple story jest mid-range rzucajcy "szurikenami" tak jak tutaj, a wlasnie klasy typowo jak berserk akurat w maplu nie ma ;p, do tego bardzo podobał mi sie agresywny styl graficzny skili - no w koncu berserk.

W maple podoba mi sie tylko pirat, w sumie mam zacząc grac w mapla, ale nie wiem czy teraz czy po jakims grubszym patchu, a do tego samemu nie chce mi sie, a ludzi jest malo dosc na EU.

A mi Maple nie działa :(

Zawsze chciałem w Mapla grać, a WonderKingiem odbijałem sobie brak możliwości zagrania w Mapla...

Jak to nie działa? Do supportu albo na forum napisać nie mozna? ;p

Oj tam, widziałem kiedyś temat z problemem takim samym, jaki ja miałem, ale nikt nie odpowiedział tak, żeby działało. Ale zapytam się tak przy okazji: jeżeli mam Windowsa 7, a można pobrać tylko wersję na XP lub Vistę, to którą wersję mam pobrać?

musisz odpalić w trybie zgodnosci dla win xp (service pack 3 chyba, dla klienta na xpka), powinno pomoc, jesli nie to google zaprasza ;p, pomoglbym ci ale pisze prace z Lalki

@Edit sprobuj sciagnac downloadera zamiast instalki, moze automatycznie sciagnie sie wersja dostosowana do win7

jakby co to pisz PM jakbys chcial zagrac ;p , poczekam do piatku na ciebie bo samemu grac to tez srednio mis ie chce

Wolę poczekać na WonderKinga, nawet jeśli miałbym czekać 10 lat, lub nawet więcej :)

:/ jakbym znał datę, nawet odległą to też bym czekał, ale nawet nie wiadomo czy wyjdzie ponownie ;/

To że zamkneli go to już wiemy od dawna, ale pytanie jest takie, czy maja go zamiar reaktywować w europie? na oficjalnej stronie jest napisane że grę wyłaczyli z powodów "technicznych od producenta". Jak myslicie, czy mają zamiar jeszcze raz odpalić gierkę? Może ktoś ma jakieś informacje? Bo pamiętam że gra była fajna, tylko grindu bylo sporo. Ludzi było mało? bo potem już nie grałem

@Edit na facebooku wonderkinga wszyscy piszą żeby ogarneli hackshieldy i wlaczyli go bo windslayer<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

GM VasFlamo

Once we have more information concerning the status of WonderKing we'll be sure to let everyone know. In the meantime, enjoy the exclusive title!

To odpowiedz, jednak moze ona byc pusta ;p (skoro piszą coś o nim, to może mają jednak zamiar od nowa odpalić go, w koncu gra padła przez haxy i bugi, a graficznie(mam na mysli stylistyke, ladnie zaprojektowane tereny) wyglada troszke lepiej od mapla a windslayer to w ogole w tym temacie to lipa(do tego ma fajną klase berserka ktorej w maple nie ma ;p).

Due to problems that involve Legal Terms which prevented the developers to put new content such as classes, maps, and mobs, plus a massive amount of hackers & exploiters, ignited games (Publishers of the game) have decided to temporarily close the game. Although, they will open the game once again, once everything is back to normal between Ignited, and Ryu & Soft.