Wonderking

Tęsknie za Wonderkingiem. Wszystko pozamykali.. sad. To wszystko wina tego, że gra miała 3 różne servery. US/EU, który później był tylko dla US. Wszystkie konta Europejczyków zostały zablokowane(przez Ndoors), nie było żadnych transferów. Na tę wieść, niemcy otworzyli serwer Niemiecki, który później miał być Europejskim (był, bo przetłumaczono grę na Angielski), ale większość community to i tak były szwaby, więc rozgrywka nie była miła. Był też inny, bardziej oficjalny server Europejski (wonderking.ph), ale jego community i support był żałosny.

Gra naprawdę świetna. Moim zdaniem do MS się nie umywa pod względem rozgrywki (gra się znacznie fajniej). MS jest na rynku najlepszym side scrollerem na tej samej podstawie co WoW... popularność. Co z tego, że ma więcej klas, miejscówek itd. skoro rozwija się już długo a Wonderking niezbyt się rozwinął (w sumie to wersje stały w miejscu).

Grałbym dalej.. gdyby był jakiś server w Europie/Ameryce.

Wszystkie moje ulubione gry są zamknięte lub nie da się w nie grać(Infinity Online - zamknięte, Lunia - amerykański serw to lagujące ścierwo).

Jak myślicie, Wonderking zostanie wskrzeszony ? Ja bym wrócił bez zastanowienia do nowego Priesta lub Ninjy.

Priest i Ninja - postacie, którymi nabiłem 40+ lvl, nigdy ich nie zapomnę, gdzie po shackowaniu mojego Ninja, założyłem nowe konto i tak się zaparłem, że nabiłem joba w 2 dni.

WujekKijaszek założył już podobny temat, ale niech ci będzie.

Podobno pracują nad WK, być może będzie w Europie. Ja osobiście grałem na tym 'szwabskim' WK. Nie zapomnę tego, jak znałem w grze admina, pomagał mi robić questy, i byłem w jego gildii :)

Specjalnie dla ciebie, moja wypowiedź w temacie Wujka:

Osobiście jestem (a raczej byłem) wielkim fanem WK, namówiłem do tej gry połowę mojej klasy, mógłbym się rozpisać na 10 stron, jak ta gra mi się podobała, i jak bardzo za nią tęsknię (w tym 2 strony na opie***l producenta za greatest faila forever and ever, bo WonderKing był genialnym projektem). Co do WindSlayera, WK miał swój klimacik. W WS2 takiego nie zobaczyłem.Zgodzę się też z tym, że WK był godnym konkurentem Mapla. O ile najgorzej wg mnie wyglądają postacie z WS, tak WK jest na drugim miejscu, a najładniejsze postacie są w Maplu (są o te minimum lepsze od tych z WK). Co do Berserkera, to był to jedynie drugi job klasycznego Warriora (którego w innych side-scrollerach nie brak), choć prawdą jest, że Warrior miał jednak te "ogniste" skille typu te "smocze" uderzenia, i to go wyróżniało. Ja bym bardziej powiedział, iż najbardziej innowacyjną klasą był Ninja, który nie dość, że innowacyjnie walczył shurikenami, to jeszcze miał przeróżne "jutsu", jak ja to nazywałem, rodem z Naruto.Najpierw upadła wersja europejska, tłumacząc się na głównej stronie, że "z powodu zbyt wielu bugów i cziterów" zamknęli grę, a zamykając wersję EU, upadła też filipińska (wonderking.ph). Pewnie wszyscy poszli by grać na amerykańskich serwerach, ale gdzie tam, walnęli blokadę na IP. I wersja amerykańska też upadła.Na koniec "dla lansu" dodam, że znałem w tej grze(ale nie osobiście) Board Admina wersji europejskiej, przechodziłem z nim dungi i byłem w jego gildii, jednej z najlepszych na serwerze, choć miałem tylko 44 lvl, potem mnie shackowali i nie przyjęli już do gildii na drugim koncie ^^

i wypowiedź samego Wujka:

To że zamkneli go to już wiemy od dawna, ale pytanie jest takie, czy maja go zamiar reaktywować w europie? na oficjalnej stronie jest napisane że grę wyłaczyli z powodów "technicznych od producenta". Jak myslicie, czy mają zamiar jeszcze raz odpalić gierkę? Może ktoś ma jakieś informacje? Bo pamiętam że gra była fajna, tylko grindu bylo sporo. Ludzi było mało? bo potem już nie grałem@Edit na facebooku wonderkinga wszyscy piszą żeby ogarneli hackshieldy i wlaczyli go bo windslayer<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<GM VasFlamoOnce we have more information concerning the status of WonderKing we'll be sure to let everyone know. In the meantime, enjoy the exclusive title!To odpowiedz, jednak moze ona byc pusta ;p (skoro piszą coś o nim, to może mają jednak zamiar od nowa odpalić go, w koncu gra padła przez haxy i bugi, a graficznie(mam na mysli stylistyke, ladnie zaprojektowane tereny) wyglada troszke lepiej od mapla a windslayer to w ogole w tym temacie to lipa(do tego ma fajną klase berserka ktorej w maple nie ma ;p).Due to problems that involve Legal Terms which prevented the developers to put new content such as classes, maps, and mobs, plus a massive amount of hackers & exploiters, ignited games (Publishers of the game) have decided to temporarily close the game. Although, they will open the game once again, once everything is back to normal between Ignited, and Ryu & Soft.
Priest i Ninja - postacie, którymi nabiłem 40+ lvl, nigdy ich nie zapomnę, gdzie po shackowaniu mojego Ninja, założyłem nowe konto i tak się zaparłem, że nabiłem joba w 2 dni.WujekKijaszek założył już podobny temat, ale niech ci będzie.Podobno pracują nad WK, być może będzie w Europie. Ja osobiście grałem na tym 'szwabskim' WK. Nie zapomnę tego, jak znałem w grze admina, pomagał mi robić questy, i byłem w jego gildii Specjalnie dla ciebie, moja wypowiedź w temacie Wujka:

No.. lvl można było szybko nabić, ale potem szło coraz to wolniej i wolniej. Można było robić questy, które kończyły się przy 70%, 60.. i coraz to mniej expa(na późniejszych lvl), a potem grind.. który i tak lubiłem. Grind w WK nie był nudny. Przeskakiwanie mobów, robienie sobie lure'a, zbijanie ich do kupy, wywalanie wszystkich skilli, które świetnie wyglądały.. nie było nudno. Grind w WK nigdy nie był nudny, a szczególnie w party gdzie każdy bił się o mobka, pomimo party!:) Było świetnie.. eh, ale się skończyło :(

Bądźmy dobrej myśli, że może kiedyś WK wróci, lub też pojawi się kolejny taki dobry side-scroller. Próbowałem Elsworda, WindSlayera... nie, to nie to samo. WK miał swój niepowtarzalny klimat.

Bądźmy dobrej myśli, że może kiedyś WK wróci, lub też pojawi się kolejny taki dobry side-scroller. Próbowałem Elsworda, WindSlayera... nie, to nie to samo. WK miał swój niepowtarzalny klimat.

Podpisuje się pod tym B)

No, no już mnie nawet cytują :D

Mam nadzieje że nie wyjdzie wtedy kiedy GW 2...

Tyle, że GW2, jeżeli okaże się takim sukcesem, jak to przewidują, to stanie się królem MMORPG 3D F2P. A WK, pod dobrym przewodnictwem (nie jakieś Gameforge, czy ci frajerzy, co doprowadzili do upadku WK), może zdetronizować dotychczasowego króla side-scrollerów, którym jest, niestety, MS. Wg mnie Wonderking był lepszy. Co do zdetronizowania MS, to Elsword nie ma szans, bo polityka Bigpointu czy tam Gameforga (bo już nie pamiętam, kto wydał wersję PL) wkrótce go zniszczy. A polityka Nexona jak dotąd nie zawiodła (przykładem jest wyżej wymieniony Maple oraz Vindictus). WK pod banderą Bigpointa i Ryu&Soft był całkiem niezły, w IS miało się tylko bajery, a nie żadne wspomagacze. Ale jednak nie udało im się powstrzymać fali bugów i cziterów. Do tego konflikt między Ryu&Soft a IgnitedGames (wydawca wersji amerykańskiej, teraz wydali WindSlayera2).

No cóż, tak jak już pisałem, miejmy nadzieję, że WK kiedyś wróci, lub też wyjdzie kolejny, tak dobry side-scroller, a do tego dołączam też, żeby wyszedł pod dobrym przewodnictwem, żeby wydał go porządny producent, aby sytuacja sprzed półtora roku (bo chyba półtora roku temu WK upadł, nie wiem, straciłem poczucie czasu) się nie powtórzyła.

Oby WK wrócił... robiłem tam questy z przyjemnością, nawet wtedy kiedy robiłem trzecią postać, żeby wbić 30lvl(craft) w kilka godzin :D

Do tego bossy.. fajny grind, fajne klasy :)

WRÓĆ !

Mnie podobało się to, że nawet jeśli nasza postać nie była jakoś szczególnie silna to można było, przy odrobinie zręczności, mierzyć się z przeciwnikami o wiele mocniejszymi. Pamiętam, że grało się przyjemnie. MS jest nudny jak flaki z olejem i nawet PvP nie ma (grasz dla pietruszki) ;)

Tyle, że GW2, jeżeli okaże się takim sukcesem, jak to przewidują, to stanie się królem MMORPG 3D F2P. A WK, pod dobrym przewodnictwem (nie jakieś Gameforge, czy ci frajerzy, co doprowadzili do upadku WK), może zdetronizować dotychczasowego króla side-scrollerów, którym jest, niestety, MS. Wg mnie Wonderking był lepszy. Co do zdetronizowania MS, to Elsword nie ma szans, bo polityka Bigpointu czy tam Gameforga (bo już nie pamiętam, kto wydał wersję PL) wkrótce go zniszczy. A polityka Nexona jak dotąd nie zawiodła (przykładem jest wyżej wymieniony Maple oraz Vindictus). WK pod banderą Bigpointa i Ryu&Soft był całkiem niezły, w IS miało się tylko bajery, a nie żadne wspomagacze. Ale jednak nie udało im się powstrzymać fali bugów i cziterów. Do tego konflikt między Ryu&Soft a IgnitedGames (wydawca wersji amerykańskiej, teraz wydali WindSlayera2).No cóż, tak jak już pisałem, miejmy nadzieję, że WK kiedyś wróci, lub też wyjdzie kolejny, tak dobry side-scroller, a do tego dołączam też, żeby wyszedł pod dobrym przewodnictwem, żeby wydał go porządny producent, aby sytuacja sprzed półtora roku (bo chyba półtora roku temu WK upadł, nie wiem, straciłem poczucie czasu) się nie powtórzyła.

Nie chodziło mi o to, chodziło mi że nie bedę miał czasu na 2 gierki :)

@Ajek w MS jest PvP...

Tęsknie za Wonderkingiem. Wszystko pozamykali.. sad. To wszystko wina tego, że gra miała 3 różne servery. US/EU, który później był tylko dla US. Wszystkie konta Europejczyków zostały zablokowane(przez Ndoors), nie było żadnych transferów. Na tę wieść, niemcy otworzyli serwer Niemiecki, który później miał być Europejskim (był, bo przetłumaczono grę na Angielski), ale większość community to i tak były szwaby, więc rozgrywka nie była miła. Był też inny, bardziej oficjalny server Europejski (wonderking.ph), ale jego community i support był żałosny.

Gra naprawdę świetna. Moim zdaniem do MS się nie umywa pod względem rozgrywki (gra się znacznie fajniej). MS jest na rynku najlepszym side scrollerem na tej samej podstawie co WoW... popularność. Co z tego, że ma więcej klas, miejscówek itd. skoro rozwija się już długo a Wonderking niezbyt się rozwinął (w sumie to wersje stały w miejscu).

Grałbym dalej.. gdyby był jakiś server w Europie/Ameryce.

Wszystkie moje ulubione gry są zamknięte lub nie da się w nie grać(Infinity Online - zamknięte, Lunia - amerykański serw to lagujące ścierwo).

Jak myślicie, Wonderking zostanie wskrzeszony ? Ja bym wrócił bez zastanowienia do nowego Priesta lub Ninjy.