Wonderland Online

Wysmienita gra! Poprostu niesamowite 2D mmorpg. Tyle opcji (mozna nawet slub wziasc miec auto samolot itp.) Gral w to ktos? Mnie sie osobiscie podoba system walki:

wonder_on_pvp_screen.jpg

Oraz cukierkowa fajna grafika:

preview

Wiele opcji jest odblokowanych wraz z 10 levelem. mam juz 6 lvl wiec mi niedaleko. Ale reszte sami odkryjecie. :-P :-) ;-) :-D Wypasione MMORPG! Coż opis zamieszcze zeby smaczku narobic :)

Opis:

Gra oferuje nam długie godziny rozgrywki Online jedną z 12 postaci (przejawia jednak wątki feministyczne gdyż postaci męskich uświadczymy tylko sztuk 4).

Do dyspozycji gracza oddane zostają niesamowicie cukierkowe mapy gwarantujące użytkownikowi długie godziny "SŁOOODKIEJ" wędrówki.

Zostaliśmy już przyzwyczajeni do tego iż w MMO coraz rzadziej dane jest nam podróżować samemu, nie innaczej jest tutaj pod naszą komendę oddane zostanie całe stadko miluśińskich (Poczynając od ślimaka poprzez Orły, Goryle i mięsożerne Kwiaty na Trolach Górskich kończąc), które bez mrugnięcia okiem zabiorą nas tam gdzie chcemy. W celu urozmaicenia rozgrywki dano nam też możliwość wytwarzania różnorakich materiałów niezbędnych do wytworzenia materiałów, które to okażą się wręcz niezbędne do wyrobu materiałów (....) ... i tak powstał scyzoryk... Innymi słowy trzeba sie sie nieźle narobić żeby coś zrobić. Poza wyrobem wszelkiego rodzaju uzbrojenia mamy też możliwość wyrobu pojazdów, które to znacznie przyspiesza naszą wędrówkę a dla tych co będą mieli dość ciągłej pogoni za Questami gra pozwala chwilę cię zrelaksować i połowić ryby. Tysiące Questów, cała masa broni i zaklęć, słodka grafika i cała reszta czyny WONDERLAND ONLINE grą, którą każdy kto lubi MMORPG powinien choć raz odpalić.

Jak widzicie gra jest warta uwagi i jest warta odpalenia. Ja szukalem idealnego MMORPG a bylo ich wiele. Np. Perfect World nie spelnil oczekiwan (mapa, questy malo mozliwosci), Trickster Online (rozlaczanie ciagle, oraz mnostwo bugow!) A tu prosze.. nie pozorny Wonderland Online spelnia WSZYSTKIE moje oczekiwania (np. mozliwosci, interakcja, questy itp.) Fajne sa questy na pomaganie ludziom w trudnych sytuacjach! Np. jak wilki napadly babcie i jej wnuczke albo jak bandziory napadly sklep. A system walki odbywa sie jak w Heroes of Might And Magic 3, 4, 5. Jesli walczysz to ktos z zewnatrz moze ci pomoc! (TZN. przylaczyc sie albo ogladac walke) rowniez i ty sie mozez dolaczac. Zagrajcie bo warto!!!

Strona Wonderlanda: http://wl.igg.com/main.php

Hmmm, zaciekawiłeś mnie... Zobacze tą grę, bowiem recenzja daje dużo do myślenia, lecz gdy gra będzie słaba im go to kill You :mrgreen:

Walka turowa? no thx

No walka turowa jest spoko... nie wiem ale chyba da sie tez prowadzic normalna.. jeszcze gry nie poznalem ale jestem blisko... ogolem przejrzysty interfejs.

Hmm bardzo ciekawie to wygląda

Gra ma dwie tylko wady: Brak cyklu dnia i nocy (maja wprowadzic), i jak zginiesz to exp ci leci w dol....

Haa, w końcu 2D z czystym, pięknym i ładnym 2D. Jak mi się znudzi WoW to pewnie w to spróbuję. Co mi się nie podoba? Że japońce (bo to raczej japońska gra) próbują mieszać fantastykę z samochodami itp.

Tyle to nie fantastyka (ale watki sa) to sie dzieje w przyszlosci... po katastrofie statku rozbijasz sie na magicznej wyspie....

Gra ogólnie naprawde super, lecz samochody to trochę takie zachwianie klimatu... 2D zawsze były dla mnie nudne, lecz ten sprawił że myślę inaczej. Minusem są także japońskie klimaty, :-/ wolę klimaty typu WoW bądz AoC.. Ale ogólnie gra naprawde warta sprawdzenia zachęcam.

bedziesz w to gral? szukam ludzi... Pozatym nadmienilem ze to sie dzieje w przyszlosci.. a klimaty japonskie sa moimi ulubionymi :). Graj bedzie suuuper!

[ Dodano: 2008-08-15, 13:39 ]

Bardzo fajna rzecz odkrylem... otoz jak wchodzi sie do jaskini i wejdzie sie przez kilka (bodajrze 3) portali to wtedy trafiamy do........ GORACYCH ZRODEL!!! Oczywiscie gra daje mozliwosc wykapania sie w nich... Poznalem tam dziewczyne ktora gra chlopakiem w grze (ja gram babka)... Narazie friend... pozniej nie wiem...

omg prawie dosaje orgazmu.............

A tak powaznie Śluby to zadne novum,klimaty japonskie? lubisz Anime/manga? to to ma tylko grafe,prawie jak manga, gdzie ten japanease klimat?Z szacunkiem do gry ale bez fajerwerków..... sry......

broda... jesli ci sie nie podoba to zamknij temat albo nie wypowiadaj sie bo to co powiedziales "omg z orgazmem" to bylo chamskie... nie nawidze takich adminow co mowia takie rzeczy a sami kaza innych...

//Broda nie jest adminem, ani nawet modem. To tylko zwykłe popychadło, samozwańczy "redaktor", wykorzystujemy go do brudnej roboty ^_^ - Mr. Hania

Gra jest rzeczywiście ciekawa ALE taki sposób walki sprawia że grind szybko staje się monotonny I jeśli nie masz głowy do questów czy craftingu (a w tej gierce żeby opanować odpowiednio te rzeczy trzeba naprawdę być inteligentnym) to niestety pozostaje tylko grind i kupowanie rzeczy od innych.

Ja sam uwaliłem na dwóch sprawach:

- jeśli chcesz mieć ładny namiot/domek pod żadnym pozorem nie pozbywaj się gwiazdek (taki przedmiot) z questów,czy to ktoś chce od ciebie go kupić czy to npc domaga się ich żeby zakczyć quest

- monotonna walka (zwłaszcza jak się walczy samemu) niesie pokuse używania pilota (specjalny przedmiot w którym włączasz automatyczą walkę) i zostawienia postaci na dłużej by sobie walczyła,zapomnij o tym,jak dojdziesz gdzieś do 15 levelu możesz sobie zostawić postać na całą noc choćby u stone monsters ale wcześniej sprawdzaj co 10 minut jak się czuje bo możesz stracić wartościowe przedmioty i pety,jak są silniejsze stwory też sprawdzaj i oddawaj swoją postać w opiekę znajomym z party

A tak poza tym trochę czasu zajmuję opanowanie abecadła czyli rzeczy które musisz znaleźć i zrobić,gdy już to opanujesz denerwują cię nooby pytające skąd wziąść kasę itp. .

I niestety w walce liczy się jeden pet z questu,te które można złapać są głównie do ozdoby.

Kazda gra ma swoje wady i zalety. Grajcie bo malo polakow gra (wiem ze sa ale nie widzialem). Jakos mam 15 lvl i mnie nikt nie pyta i mam tez pilota i go nie uzywam. Fakt trudno sie wszystkiego nauczyc ale jak juz w koncu opanujesz podstawy to jestes dumny ze opanowales i bedzie to dla ciebie przydatne.. Ogolnie to widze ze ta gra jest na myslenie i wytezanie umyslu!!! No co do walki sie zgodze ale w wiekszosci jak walczylem to sie ktos dolaczal albo chodzilem ze swoja kolezanka... Questy nie sa trudne bo wykonalem wszystkie z mojego poziomu i od 16lvl beda nowe. Ogolnie to fajnie sie gra i zachecam z powodu niewielkiej ilosci polakow. Ale musicie jedno przyznac.. W ta gre gra MNOSTWO ludzi.

Opanowanie wielu rzeczy na początku jest rzeczywiście zajmujące,w końcu doszłem do tego że mój namiot był zwyczajnie zagracony i zrobiłem sporo questów z obu wysp.

Potem założyłem nową postać i unikając błędów oraz grindu z pamięci doszłem do 8 levelu oraz zrobienia prawie wszystkich questów z pierwszej wyspy i wielu z drugiej,zdobycia wszystkich podstawowych skillów,human petów i przedmiotów takich jak chain belly,odkurzacz,wędka,pilot,specjalny pet do przenoszenia rzeczy na odległość...

W ciągu kilku godzin.Tylko trzeba mieć to już opanowane lub mieć kogoś kto cię tego nauczy.

Dalej będzie tak:grind żeby mieć odpowiedni level do zrobienia questa,zrobienie questu,grind żeby mieć...

Pewnie grałbym dalej ale nie bardzo było z kim,moja gildia się rozpadła a znajomi zamilkli.

Gaara,wbrew pozorm można spotkać wielu ludzi z Polski.

Jezeli w Wonderlandzie nie masz z kim ja i moj kolega jestesmy (pochodzi z kanady). Gram babka jej nick to NARUSEGAWA a imie to: Iruchi (czyt. Iruczi).

Jestem zadziwiony, ale zaciekawiła mnie ta gra. Spróbuje jak mi się nie spodoba Phoenix Dynasty

Tylko nie grajcie na najnowszym serwerze bo potem będziecie się dziwić jak Gaara że do nikogo tam nie może się odezwać po polsku,im starszy serwer tym większa szansa że znajdziecie kogoś z dużm levelem (dla początkującego) kto wam pomoże levelować,robić questy i podpowie gdzie co zdobyć.

I jeszcze polece stronke www.wonderlandpl.xt.pl

Wysmienita gra! Poprostu niesamowite 2D mmorpg. Tyle opcji (mozna nawet slub wziasc miec auto samolot itp.) Gral w to ktos? Mnie sie osobiscie podoba system walki:

wonder_on_pvp_screen.jpg

Oraz cukierkowa fajna grafika:

preview

Wiele opcji jest odblokowanych wraz z 10 levelem. mam juz 6 lvl wiec mi niedaleko. Ale reszte sami odkryjecie. :-P :-) ;-) :-D Wypasione MMORPG! Coż opis zamieszcze zeby smaczku narobic :)

Opis:

Gra oferuje nam długie godziny rozgrywki Online jedną z 12 postaci (przejawia jednak wątki feministyczne gdyż postaci męskich uświadczymy tylko sztuk 4).

Do dyspozycji gracza oddane zostają niesamowicie cukierkowe mapy gwarantujące użytkownikowi długie godziny "SŁOOODKIEJ" wędrówki.

Zostaliśmy już przyzwyczajeni do tego iż w MMO coraz rzadziej dane jest nam podróżować samemu, nie innaczej jest tutaj pod naszą komendę oddane zostanie całe stadko miluśińskich (Poczynając od ślimaka poprzez Orły, Goryle i mięsożerne Kwiaty na Trolach Górskich kończąc), które bez mrugnięcia okiem zabiorą nas tam gdzie chcemy. W celu urozmaicenia rozgrywki dano nam też możliwość wytwarzania różnorakich materiałów niezbędnych do wytworzenia materiałów, które to okażą się wręcz niezbędne do wyrobu materiałów (....) ... i tak powstał scyzoryk... Innymi słowy trzeba sie sie nieźle narobić żeby coś zrobić. Poza wyrobem wszelkiego rodzaju uzbrojenia mamy też możliwość wyrobu pojazdów, które to znacznie przyspiesza naszą wędrówkę a dla tych co będą mieli dość ciągłej pogoni za Questami gra pozwala chwilę cię zrelaksować i połowić ryby. Tysiące Questów, cała masa broni i zaklęć, słodka grafika i cała reszta czyny WONDERLAND ONLINE grą, którą każdy kto lubi MMORPG powinien choć raz odpalić.

Jak widzicie gra jest warta uwagi i jest warta odpalenia. Ja szukalem idealnego MMORPG a bylo ich wiele. Np. Perfect World nie spelnil oczekiwan (mapa, questy malo mozliwosci), Trickster Online (rozlaczanie ciagle, oraz mnostwo bugow!) A tu prosze.. nie pozorny Wonderland Online spelnia WSZYSTKIE moje oczekiwania (np. mozliwosci, interakcja, questy itp.) Fajne sa questy na pomaganie ludziom w trudnych sytuacjach! Np. jak wilki napadly babcie i jej wnuczke albo jak bandziory napadly sklep. A system walki odbywa sie jak w Heroes of Might And Magic 3, 4, 5. Jesli walczysz to ktos z zewnatrz moze ci pomoc! (TZN. przylaczyc sie albo ogladac walke) rowniez i ty sie mozez dolaczac. Zagrajcie bo warto!!!

Strona Wonderlanda: http://wl.igg.com/main.php