World of Starcraft: Pod inna nazwą i jako mod

Wszystko co dobre... dobrze się kończy. Blizzard przyjął właśnie odpowiednie stanowisko wobec World of Starcraft, nie blokując dalszego rozwoju projektu, zaznaczając jednak, że autor dzieła – Ryan Winzen – musi zmienić tytuł swojej gry.Najlepsze jest jednak to, że pomysłowy „gracz” został zaproszony przez Blizzard do ich głównej siedzib ...

Wyświetl pełny artykuł

Ciekawa sprawa, a będzie jeszcze bardziej jeżeli mod okaże się lepszym od wowa, chociaż teraz o to nie trudno. :X

Bawi mnie to, jak Blizz kosił filmiki z World of Starcraft, choć tak naprawdę dał wolną rękę graczom w sprawie tworzenia modów i twórca owej gry nie łamał regulaminu. Sama gra na moje oko nie prezentuje się ciekawie, ale to dopiero pre alpha. Gdyby tak wszystko ładnie wygładzić, to nawet mogło by być cacy. Tak czy siak gratulacje dla gościa, bo co jak co, ale udało mu się.

Tak. Facet jest bardzo utalentowany, choć jak ktoś już pisał to nie będzie masowe mmo, ale prędzej coś na systemie podobnym z np. borderlands. Pokój jest na X osób, wchodzisz i wychodzisz, a twoje staty się zapisują. Wątpię bowiem aby silnik Starcrafta pozwalał na coś więcej bez pełnej przebudowy (a to już by było łamanie praw) choć co ja wiem, skoro jacyś goście są w stanie odpalić pełne 3D w rpg makerze xp to może i On jest zdolny do czegoś więcej.

Jednak sam raczej nie będę grą zainteresowany, nie mam starcrafta 2, a i nie lubię biegać z bronią palną w point'n'click rpg, to jest po prostu nudne. Jak każda gra point&click.

Wszystko co dobre... dobrze się kończy. Blizzard przyjął właśnie odpowiednie stanowisko wobec World of Starcraft, nie blokując dalszego rozwoju projektu, zaznaczając jednak, że autor dzieła – Ryan Winzen – musi zmienić tytuł swojej gry.Najlepsze jest jednak to, że pomysłowy „gracz” został zaproszony przez Blizzard do ich głównej siedzib ...

Wyświetl pełny artykuł