World of Warcraft - BL co dalej

Witam. Mam troche pytan co do samej gierki, dlatego szukam guildi przyjaznej dla newbie. Mam 509 ilvl aktualnie i chce sie rozwinac na tyle, zeby miec lepszy start na wodzie.

Jak mam zdobywac gear? Na LFR musze czekac nie raz po 30-40 min, a szansa ze trafie item 522-540 jest tak mala ze to sie nie oplaca. Stwierdzilem ze najlepiej bedzie zbierac kaske, i potem kupic te itemy co byly za valor pointsy. Dobrze mysle? Jest sens wbijac komus reputacje teraz? Prosze o szybka odpowiedz.

Wczoraj wszedl pre-patch 6.0.2, wiec valor jak i justice pointow juz nie ma. Wszystko mozna teraz za golda kupic.Co do samego lfra to to JEST najlepszy sposob aby zdobyc itemki tak do 530, lacznie z upgradem, czyli farmisz z lfra i idziesz do Item Upgrade placisz teraz Lesser Charm of good Fortune (kiedys valor pointy) i na luzie mozesz zdobyc ilvl potrzebny aby cisnac flexa, ktory teraz sie normal nazywa (po patchu zmienili nazwy poziomow trudnosci, teraz jest flex=norm, norm=heroic, heroic=mythic). Co do repy, raczej sie nie oplaca, chyba ze interesuja cie mounty i tabardy, wtedy mozesz sie pobawic w wbicie repy. Teraz bedzie ci trudno zdobyc lepszy sprzet bo ludzie albo cisna nowe postacie, albo bawia sie w robienie mythicow i nowy sezon pvp.

A jakis sposob na zarabianie kasy? Bieganie po starszych raidach solo? Grindowanie mobow? Skoro nie wyfarmie sprzetu, to co mam robic?

jeżeli chodzi o farme kasy to polecam właśnie robić starsze rajdy. Zbierac wszystko z mobkow zielone,niebieskie,fioletowe ktore sa BoP i sprzedawac do vendorów, jeżeli trafi Ci się niebieski,fioletowy BoE to na AH oraz wszystkie clothy jakie Ci wypadną na AH. Jeżeli masz enchanting to możesz te wszystkie niebieski,zielone i fioletowe rozwalac i sprzedawać na AH matsy do enchantingu.

Te stare raidy moge robic solo? Mam jakies ograniczenia dzienne co do ilosci zrobionych raidow, dungow?

Jest ograniczenie - 10 wejść do instancji (w ogóle) na godzine. Z reguły jak się ma ten limit wbity to się wychodzi przed instancje i w międzyczasie zabija jakieś moby co dropią jakieś clothy czy coś i na ah albo po prostu afkuje. Możesz też latać jak masz jakiś mining czy herbalism i zbierać po mapce matsy, jak kto woli. Albo petom lvl wbijać aż limit zejdzie. Albo czatować z gildią / ziomkami. Albo bg/lfr/lfd porobić. Multum opcji.

Edit:

Pytałeś o raidy, nie ogarnąłem. Ale też chyba 10 rajdów / h można robić.

Kazdego bossa w rajdzie mozesz ubic raz na tydzien. Co mozesz solowac... Zalezy kim. Np. cale Molten Core, Magtheridion's Lair, Onyx Sanctum 10, Temple i Ruins of Anh'Qiraj, Black Temple wyczysci praktycznie kazdy. Blackwing Lair hunter z palcem w oku, reszta z trudem. Onyxia's Lair tez kazdy zrobi, ale niektorym klasom zajmie to... "nieco" dluzej niz innym. Reszta rajdow - zalezy kim grasz.

z jakiego powodu tylko raz na tydzien? Przeciez raidy MoPowe mogę robić non stop. Gram hunterem. Są jakieś rajdy, które bardziej opłaca się czyścić jeśli chodzi o kaske?

Może masz na myśli dungi mopowe. Raidy robi się raz na tydzień(w środy jest reset). Oczywiście możesz zabić więcej razy danego bossa np w soo, ale drop będzie tylko za pierwszym razem, później nic nie będzie Ci dropić.

kazdy raid możesz robić RAZ na tydzien, mopowskie mozna robić caly czas ale tylko z LFR.

Najlepszy pod wzgledem gold/czas jest Blackwing Lair. 15 minut i po sprawie.

Jako hunter mozesz jeszcze spokojnie zrobic cale Tempest Keep i Gruul's Lair. Podobno The Eye Of Eternity i Naxxramax tez sa do ogarniecia, ale osobiscie sie z nimi nie bawilem.

Sent from my BePhone UN030 using Tapatalk

Witam. Mam troche pytan co do samej gierki, dlatego szukam guildi przyjaznej dla newbie. Mam 509 ilvl aktualnie i chce sie rozwinac na tyle, zeby miec lepszy start na wodzie.

Jak mam zdobywac gear? Na LFR musze czekac nie raz po 30-40 min, a szansa ze trafie item 522-540 jest tak mala ze to sie nie oplaca. Stwierdzilem ze najlepiej bedzie zbierac kaske, i potem kupic te itemy co byly za valor pointsy. Dobrze mysle? Jest sens wbijac komus reputacje teraz? Prosze o szybka odpowiedz.