World of Warcraft Classic zostanie podzielony na 6 faz aktualizacji

Ja wiem, że część z Was kręci nosem na World of Warcraft Classic i zarzuca bezsens temu projektowi. Sam zresztą twierdzę, że nie musi on odnieść sukcesu. Wystarczy, że znajdzie się tyle osób, by jeden lub dwa serwery były pełne i ja będę szczęśliwy. Zresztą, nikt na tym nie traci, więc w czym problem?

Od jakiegoś czasu wiemy, że World of Warcraft Classic nie udostępni całej swojej zaw…

Przeczytaj cały

Moim zdaniem Classic ma trochę sensu. Dzięki tej inicjatywie wielu graczy, którzy nie mieli okazji śledzić historii World of Warcraft od samego początku, będzie mogło w jakimś stopniu zobaczyć sobie od czego się wszystko zaczęło. Tak samo powinni robić z każdym innym dodatkiem. Trzymać to jako takie swego rodzaju archiwum - czy kronikę gry. Wtedy miałoby to najwięcej sensu. MMORPG mają to do siebe, że prą do przodu, a stary content często trafia poniekąd do kosza. Tymczasem to co robi Blizzard sprawia, że zawsze dają możliwość wrócić do tego co już było. I ich praca nie idzie na marne.

Edit: w sytuacji, kiedy powstałyby serwery dla każdego z dodatków, wtedy przykładowo taki całkiem nowy gracz WoWa zamiast od razu wchodzić w najnowszy dodatek, mógłby zrobić sobie podróż po każdym z dodatków - od samego początku. By ostatecznie dotrzeć do aktualnego stanu gry.