World of Warcraft - Dlaczego zwany jest królem MMORPG?

WoW ach... WoW, grałem za czasów TBC i vanilli ale kolejne dodatki były kiepskie. Rajdy w WoW'ie moim zdaniem są nudne ( i łatwe)... pvp trosze za łatwe jak na mój gust. WoW dla mnie wypalił się dawno... GW2 jest po prostu lepsze.

A co do tekstu jest niezły ale parę błędów jest.

Idźcie być fanboyami WoWa gdzie indziej -.-

warn_ico.png
Za złamanie pkt. 2.3 Regulaminu.. tj. pusty, bezsensowny post, dodatkowo wzbudzający kłótnie. - Kubox
WoW ach... WoW, grałem za czasów TBC i vanilli ale kolejne dodatki były kiepskie. Rajdy w WoW'ie moim zdaniem są nudne ( i łatwe)... pvp trosze za łatwe jak na mój gust. WoW dla mnie wypalił się dawno... GW2 jest po prostu lepsze.A co do tekstu jest niezły ale parę błędów jest.

Tu mamy doskonały przykład debilizmu. Nie grałem w gre, ale jest lepsza :).

Tu mamy doskonały przykład debilizmu. Nie grałem w gre, ale jest lepsza .

Skąd wiesz że nie grał? Beta weekendy przecież były i pozwoliły na sprawdzenie gry.

Skąd wiesz że nie grał? Beta weekendy przecież były i pozwoliły na sprawdzenie gry.

Chodziło mu pewnie o to, że to przecież BETA - nie pełna wersja gry tylko beta, która może sporo różnić się od oryginału tak jak przykładowo Minecraft :)

tekst w ogóle się nie odnosi do tematu to raz a dwa że to jest praktycznie opis "Co to WoW" i nic więcej

Każdy gracz ma swojego własnego "króla MMOG", więc nie wiem po co te dalsze dyskusje na temat GW2 vs WoW.

Co do tekstu, wciąż nie wiem, czemu twoim zdaniem jest to król MMORPG. Teksty rodem z innych portali o grach na PC i wikipedii, napisałeś, że to król, bo kiedyś wprowadzał (czis, on nic nie zrobił, zerżnął tylko inne pomysły z Lineage, Ultimy i EQ i przerobił na swoje) jakieś innowacje, a później fapujesz się dodatkami.

Zmień temat na "mocne streszczenie historii WoW-a".

Każdy gracz ma swojego własnego "króla MMOG", więc nie wiem po co te dalsze dyskusje na temat GW2 vs WoW.Co do tekstu, wciąż nie wiem, czemu twoim zdaniem jest to król MMORPG. Teksty rodem z innych portali o grach na PC i wikipedii, napisałeś, że to król, bo kiedyś wprowadzał (czis, on nic nie zrobił, zerżnął tylko inne pomysły z Lineage, Ultimy i EQ i przerobił na swoje) jakieś innowacje, a później fapujesz się dodatkami.Zmień temat na "mocne streszczenie historii WoW-a".

Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana, nieprawdaż?

Dziękuję Ci bardzo za komplement.

Będę trzymał się tego co napisałeś i twojego komplementu ażeby dalej, sukcesywnie komentować czyjeś teksty.

wow-logo2800.jpg

Co to jest tzw. WoW ?

World of Warcraft jest to gra z gatunku MMORPG, stworzona przez firmę Blizzard, popularna na całym świecie i posiadająca miliony abonamentów. Świat Warcraft powstał w strategicznej grze z 1994 roku i nazywa się Azeroth. Jest to jeden z najbogatszych, jeśli nie najbogatszy świat gier komputerowych. Azeroth podzielony jest na trzy części Kalimdor na zachodzie, Eastern Kingdoms na wschodzie i Northrend na północy. W grze mamy do wyboru dwie różniące się od siebie i rywalizujące ze sobą frakcję - Sojusz i Horda.

Każda ze stron posiada inną kulturę, architekturę, język i rasy.

Grywalne rasy Sojuszu :

- Człowiek

- Krasnolud

- Nocny Elf

- Gnom

- Draenei

- Worgen (Dodatek Cataclysm)

Grywalne rasy Hordy :

- Ork

- Troll

- Tauren

- Nieumarły

- Krwawy Elf

- Goblin (Dodatek Cataclysm)

Gracze mają do wyboru również klasy postaci takie jak : Rycerz Śmierci (Klasa heroiczna dodana w Wrath of the Lich King), Łowca, Łotrzyk, Mag, Kapłan, Paladyn, Wojownik, Czarnoksiężnik, Druid, Szaman, Mnich (Dodatek Mists of Pandaria). Każda klasa ma trzy drzewka rozwoju talentów z czego każde drzewko to inna specjalizacja. To tyle odnośnie opisu tej gry

:)

Dlaczego "Król MMORPG" ?

Gra stała się przebojem już w pierwszych latach swojego istnienia, pytanie tylko, dlaczego ?

Przede wszystkim dlatego, że wprowadzała innowacyjne rozwiązania w tamtych czasach, gracze byli zachwyceni grą, która posiada tak bogatą linie fabularną, tyle questów, ciekawe battlegroundy, w późniejszym czasie World PvP, każdy kto zdobył maksymalny level nie kończył gry, wtedy zaczynała się prawdziwa zabawa - zdobywanie gearu, nabijanie profesji itd. itp. Twórcy zachwyceni sukcesem World of Warcraft postanowili zrobić dodatek, teraz już darmowy - The Burning Crusade.

the-burning-crusade.jpg

Dodatek ten wprowadzał do gry nowy świat - Outland, wyższy poziom doświadczenia - 70 - nowe bossy, battlegroundy, nowe rasy, system Aren i latające wierzchowce, które były wtedy przebojem. Gra przechodziła wtedy najlepszy okres swojej świetności. Następnym dodatkiem był - Wrath of The Lich King.

Wrath of the Lich King - wprowadza wiele epickich nowości do istniejącego świata. Cechy tego dodatku to : nowy kontynent - skuta lodem kraina Northrend, klasa heroiczna - Rycerz Śmierci, maksymalny lvl podniesiony do 80, Inskrypcja - nowa profesja, nowe battlegroundy z machinami oblężniczymi i wiele więcej !

Następny dodatek sprowadził prawdziwy "Kataklizm" na graczy World of Warcraft, wiele osób odeszło, ale i sporo przybyło...

cataclysmlogo.jpg

Cataclysm wprowadził chyba najwięcej ze wszystkich dodatków, najważniejsza zmiana to zniszczenie prawie wszystkich stref, zostały całkowicie pozmieniane, każdy kto lubił siedzieć sobie na pustkowiach Thousand Needles już tego nie zrobi, dlaczego ? Bo Thousand Needles zostało całkowicie zalane, a wszystko to dzięki głównemu bossowi - Deathwingowi, przez to wiele osób opuściło World of Warcraft z powodu sentymentu dla starego Azerothu. Przez wydarzenia Cataclysmu rasa Goblinów przyłączyła się do Hordy, a Worgeni dołączyli do Sojuszu. Level Cap został podniesiony do lvlu 85. Zostały zmienione kombinacje klas np. gnom kapłan. Dodano nową profesję - Archeologia. Dodano nowe strefy PvP, battlegroundy i niektóre strefy zostały przerobione na wysokolevelowe. Dodano możliwość latania w Azeroth i usprawniono system gidlii.

Teraz wszyscy czekają...na skrytą w mglę wyspę ! Mgły Pandarii czekają ! Wrota do nich otwarte zostaną 25 września 2012 roku !

Proszę wszystkich o ocenianie i wytykanie błędów :) Zapraszam również wszystkich do powrotu do World of Warcraft przed nowym dodatkiem, gdyż odbędą się niesamowite pre-eventy !

Pozdrawiam, Theirin