World of Warcraft: Legion - czy warto teraz kupić?

Cześć! Jestem stosunkowo nowym graczem - moja główna postać ma dopiero 70lvl.

Tymczasem zastanawiałem się nad kupnem dodatku - i ewentualnym wyboostowaniem swojej postaci, żeby wskoczyć od razu na content z Legionu. Inna sprawa, że przecież zaraz BlizzCon i spora szansa na to, że Blizzard zapowie nowy dodatek, a Legion wkrótce trafi do Battlechesta.

Jak zapatrujecie się na kupno dodatku w chwili obecnej? Może lepiej się wstrzymać, dopóki nie poznam daty premiery kolejnego rozszerzenia, a w międzyczasie zająć się wbijaniem 100lvl'a na innych postaciach?

Cześć. Jak wolisz tak naprawdę. Legion to dobry dodatek, pierwszy raz w historii wowa jest tyle rzeczy do roboty że nie wiesz od czego zacząć. Jeżeli chodzi o Legion w BCH no to istnieje możliwość że jak ruszy przedsprzedaż dodatku po Blizzconie to pewnie wejdzie w jego skład. Z drugiej strony jakbyś wyexpił teraz postać na 110 i ubrał ją na Argusie no to mógłbyś coś jeszcze w Legionie porajdować (prawdopodobnie zaraz po blizzconie otworzą Antorus, the burning throne - nowy rajd i wejdzie patch 7.3.2) oczywiście zakładając że rajdowanie Cie interesuję :P Jeżeli nie no to spokojnie możesz poczekać, grupa na mythic dunga czy bg zawsze się znajdzie. Ja bym kupował, esencją tej gry dalej są dla mnie rajdy z gildią, reszta to miłe urozmaicenie :)

Cześć. Jak wolisz tak naprawdę. Legion to dobry dodatek, pierwszy raz w historii wowa jest tyle rzeczy do roboty że nie wiesz od czego zacząć. Jeżeli chodzi o Legion w BCH no to istnieje możliwość że jak ruszy przedsprzedaż dodatku po Blizzconie to pewnie wejdzie w jego skład. Z drugiej strony jakbyś wyexpił teraz postać na 110 i ubrał ją na Argusie no to mógłbyś coś jeszcze w Legionie porajdować (prawdopodobnie zaraz po blizzconie otworzą Antorus, the burning throne - nowy rajd i wejdzie patch 7.3.2) oczywiście zakładając że rajdowanie Cie interesuję  Jeżeli nie no to spokojnie możesz poczekać, grupa na mythic dunga czy bg zawsze się znajdzie. Ja bym kupował, esencją tej gry dalej są dla mnie rajdy z gildią, reszta to miłe urozmaicenie  

Dzięki za odpowiedź! ;) Najprawdopodobniej zakupię, bo do tej pory słyszę o Legionie jedynie w samych pozytywach. Kusi mnie to od jakiegoś czasu.

Ale chciałbym żeby ten dodatek potrwał jeszcze chociaż minimalnie pół roku, bo obawiam się sytuacji że dzisiaj Legion kupię, ledwo zacznę bawić się na tym contencie, a zaraz po BlizzConie wleci nowy.

6 sierpnia 2015 roku zostaje zapowiedziany Legion

18 maja 2016 roku Warlords of Draenor wchodzi w skład Battlechesta

30 sierpnia 2016 roku Legion ma oficjalną premierę

Po wypuszczeniu ostatniego raidu zazwyczaj trzeba było czekać ponad rok na dodatek ale...

Biorąc pod uwagę, że Blizzard obiecał częstsze i obszerniejsze aktualizacje oraz to, że trzyma się tego bardzo dokładnie a w obietnicach były też mniejsze przerwy miedzy dodatkami to jest to wielce prawdopodobne, że gdy ostatni raid zostanie udostępniony na kolejny dodatek będziemy czekać pół roku a po około 3 miesiącach Legion trafi do Battlechesta

Legion to świetny dodatek warto zagrać bo już ten czas nie wróci robienie go gdy aktualny dodatek jest zupełnie inny to nie to samo...

Dzięki chłopaki za pomoc w podjęciu decyzji ;) Już przygarnąłem Legion.

Cześć! Jestem stosunkowo nowym graczem - moja główna postać ma dopiero 70lvl.

Tymczasem zastanawiałem się nad kupnem dodatku - i ewentualnym wyboostowaniem swojej postaci, żeby wskoczyć od razu na content z Legionu. Inna sprawa, że przecież zaraz BlizzCon i spora szansa na to, że Blizzard zapowie nowy dodatek, a Legion wkrótce trafi do Battlechesta.

Jak zapatrujecie się na kupno dodatku w chwili obecnej? Może lepiej się wstrzymać, dopóki nie poznam daty premiery kolejnego rozszerzenia, a w międzyczasie zająć się wbijaniem 100lvl'a na innych postaciach?